Изградите свој дом властитим рукама

Савремени становници се труде чак иу великим градовима да добију своју кућу или да се баве изградњом. Потражња за локацијама је огромна, а фирме у грађевинском бизнису стално се повећавају у квантитативном саставу. Посада градитеља одмах ће обавити сав посао ако постоји стабилно финансирање. Самостојећа кућа ће постати топла и удобна, а традиционални материјали за градњу су дрво и цигла. За разноликост можете користити модерне материјале, као што су они који се користе у конструкцији оквира. Популарне су и грађевинске технологије, изградња кућа властитим рукама ће бити брза и продуктивна ако радите одговорно и озбиљно.

Примена дрвета за градњу

Дрво мора бити правилно одабрано и онда ће код куће бити поуздано. Тржиште градње нуди три главне врсте дрва: лијепљене, профилисане, блањане и сваки од ових материјала има своје карактеристике и карактеристике. Резана грађа је представљена у облику квадрата или правоугаоника, направљена од чврстог трупца по начину сечења. Профилисана греда се зове планирани материјал, има две радне стране и једну страну представља жљебасти шиљак. Љепљена дрвена конструкција је најпоузданија, њезине перформансе су најоптималније. Будући да систем грејања чешће користи грејање на гас, избор зидног гасног котла мора бити у складу са планом изградње.
темељни радови

Темељ је једна од најважнијих фаза изградње, од које зависе поузданост и трајност конструкција. Темељ је сложен, трака и темељ. Колона је једноставна у производњи и са незнатним трошковима за материјале и радове, али ако зграда није једнокатна, такву основу је боље не користити. Основе траке су монолитне и префабрициране, монолитне се лијевају помоћу оплате и имају високе водонепропусне особине, монтажне су скупље. За специјалне типове земљишта обезбијеђен је темељни ступ, постављен тамо гдје је тло покретно и постоје потешкоће у изградњи приземља.
Конструкција конструкције главног зида

Зидови опеке су ватростални и јаки, они ће стајати на дужи рок. Једноспратна кућа може бити изграђена од самане и изолована. Загрејани пуњени материјал је скупљи, али за изградњу носивих зидова га је нужно користити. Димњаци и излази за вентилацију морају бити направљени од црвене цигле, док не би требало да има дефеката. Шупље просторе треба напунити раствором цемента. Нове грађевинске технологије укључују постављање зидних пјенастих блокова.