Изградња кровног гријања: 4 правила инсталације

Да би се заштитио материјал на крову и одводима, потребно је правилно загрејати кров, док ледено залеђивање зими постаје узрок многих проблема. Водена кора доводи до стварања пукотина и крхотина на премазу, а леденице представљају опасност за живот. Да би се спречиле неугодне последице, препоручује се инсталација система за топљење снега.

Шта је систем против залеђивања

Систем против залеђивања је уређај за каблове за грејање кровова и олука. Рад система за засњеживање је због електричних каблова. Стварни такви уређаји у периоду високих температурних флуктуација, када се повећава вероватноћа стварања леда.

Лед на крову и одводи постају узрок деформације материјала. Систем против залеђивања је такође важан сигурносни елемент. Уосталом, када радите на електричном грејању, леденице се не формирају.

Године 2004. издат је инструмент којим се обавезује инсталирање система за спречавање залеђивања на свим новим зградама.

Правилним пројектовањем и инсталацијом електричног гријања, лед се топи у времену и вода се одводи кроз одвод. То штеди кров од пукотина и деформација. Становницима кућа и моторних возила нису угрожене висеће леденице.

Упознавање са системом против залеђивања са лакоћом може бити на интернету

Опције за кровно грејање:

 1. У случају ниских топлотних губитака, довољно је провести заједнички преглед крова и монтирати кабел у жљебове и одводе;
 2. У случају топле инсталацијекаблови раде на разхелобок, капаљка, мансарда, греда;
 3. Када је залеђивање крова за инсталирање система залеђивања непрофитабилно, боље је заменити покривни материјал.

У овом случају, избор система за засњеживање укључује бројне захтјеве за електричне каблове. Узмите у обзир њихову снагу, поузданост и стабилност. Такође је важно имати све потврде о квалитету и лиценце.

Схема кровова и олука против залеђивања

Главни елемент система против залеђивања је електрични кабл. Снага делова може да варира. Постоји линеарна и саморегулативна опција. У првом случају, снага је константна, ау другом случају варира у зависности од временских услова.

По правилу, схема система за спречавање залеђивања треба да укључује електрични кабл, термостат и ормар за инструменте

.

Схема на системата против заледаване:

 • Електрични кабл;
 • термостат;
 • Сензори воде, температуре и заостале воде;
 • покретање компоненти регулације;
 • Гардероба.

Кабл са константним мерачем снаге има неколико недостатака. Кровови на различитим местима могу имати различите потребе за топлотом. Као резултат тога, испоставило се да један дио неће имати снаге, а на другом ће се прегријати. Приликом одабира ове опције треба развити прецизне прорачуне дужине кабла.

Отпорни кабл треба стално чистити. Смеће или лишће уређаја ће изгорети због прегријавања.

Саморегулишући кабл се односи на скупље али квалитетније системеанти-ицинг Такав елемент може се прилагодити одређеним дијеловима крова и смањити трошкове енергије. Такође, овај кабл је веома једноставан за руковање. Не захтева редовно праћење.

Избор снаге кабла директно зависи од стања крова. Најбоље се загријава "врући" кров, поткровље које се користи за дневну собу. Најмањи капацитет је потребан за "хладни" кров.

Принцип рада система за топљење снега за кров

Главна функција система за топљење је да испусти канализационе цеви за отопљену воду. На било којој температури, течност се треба кретати кроз олуке. Електрично гријање се наставља до потпуног топљења снијега.

На убрзање отапање снега на крову утичу обиљежја кровне опреме и температура околине

Фактори који утичу на топљење снега:

 1. Карактеристике кровне опреме;
 2. Температура околине;
 3. Квалитет кровног колача (количина губитка топлоте);
 4. лакомисленост;
 5. Влага.

Али постоје и други фактори утицаја. Али сам принцип деловања је прилично једноставан. Прво, систем треба да анализира сву температуру и влажност. Након тога се одређује оптимални режим и започиње загревање. У исто вријеме постоји уштеда електричне енергије. Овај аспект је важан, јер укупна снага кабла може бити прилично велика.

За правилно функционисање система неопходно је одабрати квалитетне материјале и имплементирати ихИсправан израчун.

Након одређивања температуре ваздуха, тајмер се укључује на одређено време. Када прође овај период, започињу сензори течности и падавина. Када је снијег завршен, почиње загријавање крова и одвода. Када падне падавина, сам кров престаје да се загрева, али функционалност цеви и пладњева остаје активна. Ово се ради како би се осигурало да течност која цури не може да се смрзне у одводу. Сав рад система је потпуно аутоматски, што је веома погодно за власника куће.

Избор кабла за електрично грејање крова

Технологија система за засњеживање је врло једноставна: електрични кабл је ојачан на крову и дуж цијеви за одвод и елементе. Падавине се брзо талине под утицајем топлоте, а облик течности кроз канализацију истиче. Оптимални температурни режим електричног система грејања варира од + 5 степени до -10 степени. Постоје 2 типа каблова за рад: отпорник и саморегулација.

Отпорнички каблови су популарни због своје ниске цене и једноставне инсталације. Принцип рада таквог елемента лежи у унутрашњем отпору електричне струје унутрашњег језгра. У њима може бити више каблова. Опремљени су са једним или два слоја изолације и металним екраном.

Приликом одабира кабла за гријање крова треба узети у обзир његов квалитет, сигурност и друге карактеристике

Предности отпорничког кабла:

 • Стабилни индекси снаге;
 • Приступачни трошкови;
 • Недостатак стартних струја.

Истовременоу стабилној снази постоји негативна страна. Различити дијелови крова захтијевају различите показатеље снаге. Као резултат тога, топлота ће или бити недовољна или ће се систем прегријати.

Каблови отпорни на кров зоне често се користе за загревање крова. Ова варијанта се сматра најбољом због додатне заштите проводних вена. На изолацији, монтирајте нитромер, који преноси топлоту.

Зонски систем има бројне предности: погонска снага не зависи од дужине кабла, само је одвојена зона прекинута, а не читав механизам.

Самоподешавајући каблови варирају у зависности од рада отпорника. Температура у овом случају није константна. Принцип рада је присуство пресоване полимерне матрице која се налази између два проводника проводне струје. Изводи неколико слојева изолације и преузима метални екран. Такви каблови се користе за велике површине кровова, јер је дужина уређаја до 150 м.

Предности саморегулационог кабла:

 • поузданост;
 • економија;
 • Лако руковање;
 • Може се користити за различите конструкције крова;
 • Инсталација се врши властитим рукама.

Међу недостацима смањења снаге грејања услед трошења матрице за полимер прешање. Осим тога, саморегулациони каблови су скупљи отпорник реда величине. Такође су додељене високе стартне струје. Објекат мора имати поуздано снабдевање енергијом за коришћење такве опреме.

Редослед инсталације система против залеђивања

Извођење инсталационих радова без знања у области електричне енергије властитим рукама неће радити. Потребан је одређени посао за рад. Најбоље је руковати са професионалним инсталацијама. За инсталацију је потребно узети у обзир низ правила и препорука.

За да се вгради систем против залежданиа, поиск към помоста на специалисти

.

Правила за инсталирање антиилд система:

 1. За цеви од пластике, метала и метала-пластике биће могуће монтирати 2 кабла капацитета 20 В по линеарном метру. За цеви велике величине биће потребна снага од 30 В.
 2. У шахту би требао бити пар нити за загријавање. Снага уређаја је 200-300 В.
 3. У разголобки каблови су постављени у горњи и доњи део конструкције. Један покретни метар захтева 250 В снаге.
 4. Потребно је инсталирати два кабла на одводном воду.

За причвршћивање кабла у цеви користите монтажну траку или специјалне цеви. Корита такође наносе траку. За рад је боље одабрати материјал велике дебљине. Ово ће повећати трајност употребе траке.

Кровни кабл треба додатно запечатити.

Инсталација система за засњеживање почиње припремним радовима. Одрежите кабл, спојите га са спојницама и инсталирајте у одабраним подручјима. Затим поставите кутије. Затим, за сваку секцију, мораћете да израчунате индекс отпорности изолације. Следећи корак је инсталација аларма термостата.Завршни рад се састоји у закључивању кабла за напајање и сигнализацију и управљачке плоче.

Како правилно загревати кров (видео)

За сигуран рад одвода у зимском периоду неопходно је инсталирати систем против залеђивања. Систем је базиран на електричним кабловима. Инсталационе радове је најбоље повјерити професионалцу, јер инсталација захтијева одређено знање.