Изградња крова куће

Да би кров изгледао складно са читавом структуром, потребно је правилно израчунати његову величину и направити детаљан цртеж. То ће помоћи да се правилно израчуна оптерећење на гредама и зидовима куће и израчуна количина потребних грађевинских материјала. По правилу, за изградњу оквира крова приватне куће, користи се дрвени систем рафтинга. Одликује се издржљивошћу, практичношћу, поузданошћу и издржљивошћу.

типови кровова

Опције за постављање крова су веома велике, али основни параметри на којима се заснива класификација су:

 • угао нагиба;
 • облик крова;
 • тип носиве конструкције;
 • број падина.

У зависности од угла нагиба крова подељени су на равне и нагибне. Равни кровови су равни равни са максималним нагибом од 5 степени. Под њима неће бити могуће опремити поткровље и изван њега изгледати не тако атрактивно. Али они још увијек имају бројне предности. Они имају мање материјала него изградња других објеката, а много их је лакше инсталирати. Такве равни равни могу се користити као основа за изградњу других елемената крова или игралишта за одмор или спавање.

Равни кровови су подељени на следеће подврсте:

 1. Вентилација. Између слоја изолационог материјала и хидроизолације оставља се слободан простор, гдје зрак улази и уклања вишак влаге.
 2. Унвентилатед. Кровна торта је постављена тако да јеБио је затегнут што је више могуће, тако да ваздух не улази унутра.
 3. Инверзија. Ова врста крова претпоставља постављање слојева супротно. Типично, такав кров се користи за "висеће вртове", зелене кровове и игралишта за одмор.

Нагибни кровови - то су кровне конструкције са нагибом већим од најмање 5 степени.Постоји 5 типова косих кровова:

 1. Једна падина. Такви кровови се сматрају најједноставнијим и најекономичнијим, јер представљају равну раван, нагнут под одређеним углом. Читав дизајн је базиран на два различита зида висине зграде. За стамбене куће није најбоља опција, често се користи за заштиту грађевинских објеката од вјетра, снијега и кише.
 2. дупло . Конструкција двослојног крова састоји се од двије равнине, које имају ослонац на висини зида. У том случају, они формирају угао између суседних страна, тако да се слободни простор између њих може користити као дневна соба или таван. Бочнице су затворене забатима из различитих материјала. Није неопходно да су два авиона идентична. Често имају различит нагиб и дужину нагиба.
 3. сломљена . Уређај кровног крова означава конструкцију конструкције са два нагиба, са сваком косином која се састоји од двије равни које творе тупи кут. Кров са поткровљем пружа могућност рационалнијег коришћења таванског простора, јер одмах постаје пространији и пространији. Веома често, да би се обезбедило добро осветљење у таквом кровном сетудормер виндовс.
 4. склизак . Овај дизајн се састоји од 4 клизаљке (2 велике и 2 мале). Велике стијене у средишњем дијелу повезане су по принципу двослојног крова, али након неке удаљености, умјесто забата, такав кров има грбу (2 мале бочне падине). Такви кровови могу издржати јаке ударе вјетра. Могу бити опремљени и кровним прозорима. Али дизајн и израда овог типа крова сматрају се најтежим.
 5. шатор . Ови кровови су мање уобичајени, у облику таквог крова нешто слично шатору. Конструкција таквог крова је симетрична и састоји се од 4 идентичне плоче, које имају заједничку горњу прикључну точку. Свака рампа има облик троугла.

У сваком случају, заједнички двоструки или кровни кров дрвене куће, чија конструкција није посебно тешка, има заједничку љубав. Све формуле за израчунавање су прилично једноставне, тако да све можете урадити сами, без прибјегавања високо плаћеним стручњацима.

конструкција оквира

Без обзира на кров, битни елементи његовог оквира су:

  Мауерлат.
 1. Рафтерс.
 2. Докази.
 3. Ундерцут.

Мауерлат е поддръжка за цели систем за рафтове. По правилу, то је дебела греда, која је чврсто причвршћена за носиве зидове зграде вијцима или клиновима. На врх монтираних греда монтирати летву. Ово друго је чврсто и оскудно. Чврста летвица (једноструки или двослојни) је обавезни услов ако кров покрива ваљакматеријал или меки цријеп. Двослојни фурнир је постављен тако да се зглобови доњег и горњег слоја не спајају на једном мјесту. Спрејна летва се користи за полагање лима.

Сумирајући, можемо рећи да су зграде с кровом с двије оштрице врло популарне, јер изгледа привлачније. Кровови са једним нагибом се такође често користе у грађевинарству, али изгледају боље у грађевинарству, а не у стамбеним зградама. Ако сте више него задовољни сложеним дизајном кровова приватних кућа, фотографије процеса подизања кровног носача помоћи ће вам да јасније визуализирате све фазе рада.