Изградња гараже сопственим рукама: водич корак по корак за почетнике (82 фотографије)

Гаража је веома удобан објекат, који се може користити за складиштење разних, али непотребних кућних предмета или за заштиту транспорта. Гаража се може купити или изградити самостално без запошљавања радника. Како да изградите гаражу својим рукама?

Почетак рада

Први, од којег почиње изградња будуће гараже, је избор и смјештај мјеста. Важно је да изаберете место које не истекне испод гараже било које водоводне цеви, водове или канализационе и топлотне цеви.

Такође је вредно изабрати земљиште са слободном капијом и могућност паркирања аутомобила.

Ознака мјеста је врло важна фаза, овдје ће градитељу требати одредити точну величину будуће зграде, узимајући у обзир њихове могућности и за шта ће се гаража користити.

Да бисте означили место, довољно је да се уроните у земљу 4 круга у будућим угловима гараже и све их комбинујете концем.

Гаража ширине 330 цм и дужине 600 цм довољна је за један аутомобил, израчун се заснива на чињеници да аутомобил мора слободно да се вози у гаражу са удаљености од пола метра од зида.

Прорачун материјала (блок шљаке)

Израчунавање материјала је прилично одговоран посао, јер материјал једноставно не може бити довољан, или ће напротив бити превише.
Ако узмете стандардну величину гараже (која је наведена горе, са висином од 250цм), онда ће градитељу за полагање бити потребно 13,6 блокова, а цијела гаража ће се састојати од 586 блокова.

Али није потребно узимати број блокова у непосредној близини, морате узети мало и поштедјети, за сваки случај.

Поред блока од шљаке, градитељу ће бити потребан камен, 5 греда од дрвета или метала дугачких 430 цм, бетон и његове компоненте, као и кров.

Материјал за кров, власник може изабрати практично било који, у зависности од нагиба крова (на пример, меки кров није погодан за кров са нагибом већим од 15).

Најјефтинија верзија крова за гаражу - класични шкриљац, поуздан је, трајаће много година и лако се складишти.
Бетон се може купити, па то урадите сами (у присуству мешалице за бетон). Ако сами урадите бетон, онда је вредно обратити пажњу на однос: део цемента + три дела песка + 4 комада дробљеног камена.

Прва фаза изградње

Да би се започела изградња темеља, потребно је отворити ров дуљине 60-80 цм, рубероид или полиетилен причвршћен на зид рова.

Затим, уз добро набијање, 20-30 цм мјешавина шљунка и шљунка ће заспати. У јарку се поставља оплата, дужине један метар изнад тла.

Након што је смјеса коначно изблиједила, постављен је двоструки слој кровног материјала. Када је овај дизајн спреман, све се сипа у бетон до краја оплате. Бетон се потпуно замрзава само за 28 дана.

Друга фаза изградње

Друга фаза се састоји од изградње зидова и стога није баш једноставна, често захтева додатне руке. Масонство може бити другачије.


 • Нивелир - главне врсте и употреба у изградњи куће. 79 фотографија најнапреднијих савремених уређаја

 • Основе плоча: основни прорачун, цртежи и правилна инсталација. 75 фото идеја и савјета

 • Уземљење куће: уређај, прорачун и инсталација система заштите дома. 87 фотографија реализације

Али најједноставније од ових зидова, у којима се муљ полаже близу једне друге са употребом цемента и примењује се на део где ће блок и суседни блок лежати.

Сваки затворени блок мора се мерити нивоом. Одозго, греде за будући плафон су постављене на истој удаљености једна од друге.

Трећа фаза изградње

Ова фаза се састоји од кровног покривача. Након постављања греда, база треба да се ушије гредама дебљине 4 цм.

Под дасака је постављен на завршну облогу (рубероид, грејач, рубемаст итд.).

Четврта фаза изградње

Ова фаза је од велике важности, с обзиром на то да се на њој полаже под. Најједноставнија верзија пода је бетонска.

  \ т

 • Оплате за темељ - главне врсте и методе примјене. 73 фотографија како дати конкретан облик

 • Вибрација бетона: како ојачати ојачани естрих? 60 фотографија, начин рада, саветпрофесионалци

 • Камин сопственим рукама (81 фотографија): како је исправно постављена добра ватра

Материјал треба постепено поплавити, у неколико слојева, чиме се бетон замрзава. Да би возило било лакше возити, на вањској страни се може поставити бетонска рампа.

Пета фаза изградње

Фаза пет - завршни радови - уградња капије, електрична инсталација, вањско и унутрашње уређење, уређење гараже. На фотографији гараже можете видети пример обраде.
друге нијансе

Приликом изградње, важно је узети у обзир норме изградње гараже (удаљеност од сусједа, прописи о пожару, локација гараже није изнад општинских линија). Истина, за кршење правила власник неће бити одговоран.

Не постоји посебна дозвола за изградњу гараже, али ако се ради о грејној провјери, вриједи документ који доказује право на земљиште на којем ће се градити гаража.

Слика конструкције гараже

 • \ т
  Облачење цигле - шта је то и како се ради. Савети мајстора +65 фотографија

 • Дијагонала темеља - припремни радови, дијагностика и процена оптималних форми (77 фотографија + видео)
 • \ т
  Рупа у носивом зиду: како направити пролаз без нарушавања равнотеже оптерећења (70 фото-идеја)