роунд цеилинг

Растућа популарност дизајнера током стварања унутрашњег освајања волуметријских овалних, кружних, квадратних облика. Пре него што кренете у производњу софистициране композиције, потребно је да знате неке од финијих избора материјала, инсталацију дизајна и величину просторије, дозвољавајући производњу више нивоа дизајна.

Шта треба да знате када планирате да поставите округли плафон

Прије свега, морате одлучити о материјалу. За производњу спуштених плафона користи се један од неколико врста материјала или њихова комбинација:

 • дривалл
 • Стакло
 • мрежа за затезање
 • дрво

дривалл- данас најпопуларнији материјал за обраду. Предности вишеслојних стропова од гипсаних плоча су доступне:

 • лако скрива сву храпавост малтера
 • под оквиром дизајна сакривају се све комуникационе жице, цеви
 • било која светла ће се срушити, стварајући одговарајуће унутрашњост позадинског осветљења
 • , додатни материјали за топлотну и звучну изолацију постављени су преко панела

Упркос бројним предностима, такав плафон има своје недостатке:

 • висина просторије је смањена за величину оквира, то је најмање 70-100 мм
 • је радно интензивна инсталација, тешко је самостално руковати
 • појављују се пукотине на спојевима панела

Стретцх стропови су такођер широко кориштени. У нечему превазилазе суви зид и на неки начин инфериорни. Монтирајте округлу напетостстроп је сложенији од гипсаних плоча. Који материјал изабрати је да одлучите за вас.

Друга важна тачка је висина просторије, она би требала бити 2,5 м или више. Инсталација се врши у два нивоа, а минимална висина слоја је 70-100 мм.

Погледајмо примјер како направити самонастављени округли плафон од сухозида.

Стварање округлог плафона из сухозида

За почетак, припремамо базу за плафон. Потребно је уклонити све избочине и вијенце у угловима између зида и основног плафона. Нацртајте план просторије, преносећи на папир облик будућег плафона, указујући на радијусе горњег и доњег круга. Ми одлучујемо која ће расвета бити - уграђене лампе или лустер. Затим наставите са означавањем.

маркуп

Тражимо доњу тачку причвршћивања првог оквира помоћу ласерског нивоа. Пребаците га на све углове просторије и уз помоћ заштитног кабла, задња ивица првог слоја је упадљива.

Ако у кући нема ласерског нивоа, узмите једноставан рулет, измерите висину у сваком углу собе иу центру. Одабиремо најнижи угао и спуштамо се до 30-50 мм. Ово ће бити жељена тачка. Затим, користећи хидро-ниво, правимо трагове у другим угловима и повезујемо их помоћу заштитног кабла. Доња ивица је спремна. На њему ћемо монтирати водећи УД-профил.

Инсталација оквира првог реда

Причврстите на водилицу зида тако да се доња ивица подудара са линијом доње ивице. Причвршћујемо га на зид помоћу типла, који претходно лепи траку за заптивање.Размак између причвршћивача је 30-60 цм

Онда направимо маркуп за главни ЦД-профил; обично 40 цм. Користећи кабл за опремање означите плафон равним паралелним линијама.

Уздуж редова који се добијају, причврстити суспензије у облику слова П у кораку не већем од 60 цм, а за сидрење најбоље одговара сидру, јер се обични типлови лако увлаче, тако да нису погодни за монтажу плафона. Не заборавите да залијепите заптивну траку прије причвршћивања овјеса на плафон. Након тога савијте крајеве док не престану да се извлаче, у супротном, даљње фиксирање профила ће бити неуједначено.

Сада почињемо да монтирамо плафонски профил. Стандардна дужина је 3 м. Ако је величина собе мања, одрежите вишак маказа на металу, остављајући дужину од 1 цм мање. Ако дужина није довољна, купите додатни носач и подигните га.

је важно:Када се повећа профил спојева на суседним ЦД-профилима не би требало да буде на истом нивоу. Мора се причврстити носач.

Имамо стропни профил строго уз ознаку и почињемо га завртати на осовинама из углова просторије. Да би се елиминисало спуштање и да се строп учини строго хоризонталним, користити нивелатор. За то ће доћи капронска нит. Истегните га дуж доње ивице оквира. Поправите га тако да се профил налази дуж нити, без додиривања.

Проверите крутост резултујуће структуре. Откривен је зазор - завијте још један вијак у профилу водилице где се уклапа са главним.

Пре него што пређете на причвршћивање сухозидних плоча, неопходно је извршити електричне радове, како би се ожичење проширило на осветљење. Нека крајеви жица виси, дефинитивно ћемо их изоловати.

Желите да изолујете плафон или поставите слој за звучну изолацију - баш у то време. Материјал смо изрезали у правоугаонице нешто веће величине од примљеног оквира ћелије. Стог унутра, даље везан за привјесак. Да бисте појачали ефекат, можете попунити шупљину профила.

Да би се оквир другог реда монтирао за округли двослојни плафон, први ниво би требао бити залијепљен сухозидом. Убудуће ће на њега бити причвршћен носећи профил и вертикални носачи оквира другог реда.

уградња сувог зида

Пре рада са ГКЛ, дајте им времена да спавају два до три дана. Морамо узети у обзир и чињеницу да је чување писама потребно само у хоризонталном положају. Гипс картон се лако савија, тако да је за уградњу потребна помоћ другог лица, како се материјал не би оштетио.

Уклањамо ивицу лима ножем под углом, чинећи посјекотину. Неопходно је да су прореци добро испуњени китом. Покрећемо плахте почевши од угла собе. Повлачимо се са зида 10-15 мм и завијамо вијке на металу у дужини од 25 мм у кораку од 20 цм, а сусједни ред почиње шаховским начином. Шешир са самолепљивом капом треба да се умочи. Проверите прстом да површина листа није осетила избочину. Али немојте претјеривати, иначе оштетите плахту.

Налепнице листова не би требало да се поклапају, јачају их померањем тако да касније нећебило је пукотина. На ободу, између плоче и зида, оставите размак од 2 мм. ГКЛ треба да се фиксира не само на профилу стропа, већ и на периметру до водича УД-профила.

је важно:Немојте лијепити листове ближе од 10 цм од вањских кутова просторије, ако их има, иначе ће ускоро доћи до пукотине.

Инсталација другог нивоа. округли плафон

Почињемо да производимо други ниво таванице на два нивоа. Зглобови и завршна обрада првог нивоа се врши након постављања костура другог слоја и његове облоге.

За означавање просторије, потребно је дефинирати средиште просторије. Да бисте то урадили, повуците два дијагонална кабла. Точка њиховог раскршћа - и постоји центар. Завијте завртањ до ове тачке. На њој причврстимо меку жицу са оловком причвршћеном на њу. Дужина жице зависи од пречника круга који одлучите да направите. У ту сврху се не може користити гримизна нит, јер се она протеже, а ту ће бити и неједнак круг. Помоћу импровизованог компаса нацртамо круг на ГКЛ.

Ми одлучујемо који круг требамо:

 • у облику избоченог елемента;
 • Кесонски круг - у облику нише.

Да би добили избочени круг, пресечемо бочну страну са маказама и задњом страном водећег профила поред ње. Причврстите вијке назад на оквир првог нивоа или ГКЛ плоче, формирајући круг.

Изрезати из ЦД-профила комада, дужином висине круга, и причврстити их на УД вијке на удаљености од 30 цм.строго усправно Након тога узмемо УД и направимо круг, као што је први. Причвршћујемо га на слободне крајеве главног профила.

Онда узмемо профил стропа, исечемо га комадима, једнаким растојању између супротних тачака нашег круга изнутра, чинећи корак од 40 цм.

"Уши", причврстимо га на доњи профил УД, а суспензије на ГКЛ. Проверите стабилност дизајна. Други костур је спреман, остаје само да се искочи са сухозидом и измијеша све пукотине.

Ако направимо круг у облику нише, разлика је - у прилогу профила. Узимамо УД-профил, маказе и правимо резове на сусједним бочним зидовима равномјерним кораком од 5-7 цм, затим се савијамо точно дуж линије и заврнимо вијке са бочним дијелом на први оквир или на сухи зид.

На једном нивоу са кругом, направите линију на зиду и фиксирајте профил за вођење УД. Круг повезујемо са зидним водичем помоћу ЦД-профила. Причвршћујемо га за горњи оквир за дуге вијке. На тај начин сакупљамо оквир и ткамо га са сухозидним плочама, резањем унутар нише дуж контуре.

Да бисмо обрадили круг у нашој ниши, изрежемо траку плоче, ширина је једнака висини круга. На десној страни га изрежите, савијте и причврстите вијцима на профил воде. Наша ниша је спремна.

Остаје намјештање освјетљења, израда декоративне завршне обраде, а завршен је и округли двоетажни плафон.

Погледајте опције округлог плафона сасуви зид се може наћи на фотографији:

Стварање округлог растегљивог плафона

Још један популаран начин за поправку плафона у једном дану - растезљиви стропови. Заснован је на увлачењу ПВЦ оквира од профила.

Дизајн ових плафона је разнолик. Узмимо пример уградње двослојних затезних плафона округлог облика.

Типови причвршћивања затезног плафона

Постоји неколико типова причвршћивања за напонски плафон:

  \ т
 • харпун

Поуздан, тако најчешћи начин фиксирања. Главна ствар је да се исправно измери просторија. Препоручује се израда мреже за 7% мање од величине просторије, тако да се не инсталира и не вуче након инсталације. Пластични наплатак, или харпун, лепљен по ободу платна. Он чврсто везује платно, засхкхеливаиа у посебном профилу. На овај начин се монтирају само винилне платне.

 • ведге

Није потребно прецизно унапријед отворити платно. Приликом уградње се истеже, причвршћује и одвајају се вишкови. Разликује се веома сложеном инсталацијом. Предност ове методе је могућност поновног подешавања напетости траке током рада. Недостатак - стезање може ослабити, ау случају поплаве плафон се сруши. Клинички, можете причврстити винил и текстилне тканине.

У нашем примеру, тканина је монтирана на начин харпун.

Стварање првог слоја

Ми ћемо радити за наспотребан вам је посебан профил - багет. На њега је причвршћена тканина. Они су од алуминијума или пластике. Постоји неколико варијанти багета:

 • плафон

Причврстите директно на плафон ако не можете да га причврстите на зид.

  Позадине

Постоје профили у облику слова П и х.

 • Повезивање

Користе се када је просторија веома велика да би се избегло прогиб платна.

Мјеримо зидове, одражавајући доњу точку. Ово се ради на исти начин као и код уградње сувог зида.

Уздуж линије, монтирајте зидни профил. За то користимо типле и вијке. Избушите зид са кораком од 30-40 цм и причврстите га по ободу просторије.

Креирање другог слоја

Да бисмо створили костур другог реда, означавамо основни плафон. Ако требате направити сложену фигуру, нацртајте је прво на поду. Затим, користећи ласерски ниво, померите слику на плафон. Проведите глатку линију дуж које ће се причврстити оквир другог реда. У нашем примеру, ово је круг. Пресавијте на плафонски круг помоћу вијка, жице и оловке.

Означене тачке за уградњу. За њихову уградњу користимо самоуслужне затвараче. Узми вјешалице, заврни их до четвртасте шперплоче. Добијене конструкције се фиксирају на специфицираним тачкама.

Можете унапред направити скелет оквира помоћу УД- и ЦД-профила. Затим га причврстите за плафон на обојеном кругу.

Могуће јекористити пластичну фолију дебљине 8-10 мм. Дебљина зависи од радијуса круга. Ако је радијус мали, узимамо пластични 8 мм, он је флексибилнији; и обрнуто. Одрежите га на траке, чија је висина једнака висини конструкције. Пластика се мора савршено одрезати, тако да је одрежите дуж крутог водича.

Поравнајте основни плафон тако да се УД профил позиционира строго хоризонтално. Претходно изрежите, фиксирајте профил воде дуж обојеног круга. Вијци се заврте сваких 10 цм.У подручјима одступања од обиљежавања, прилагодите профил чекићем. Набавите савршено глатки и глатки заобљени ниво.

За овог типа, завијте пластику са металним вијцима. Доња пластика треба да буде строго хоризонтална. Ми контролишемо ово са нивоом или нивоом ласера. С таквим радом је тешко сама носити се, помоћ друге особе је неопходна. Провјерите крутост резултирајуће конструкције и завијте доњи дио пиштоља, чинећи га и на врху.

Да бисте направили кружницу која је избачена, заврните багет да бисте причврстили крпу на спољни пречник. Доња ивица треба да се подудара са доњом линијом плафона.

Да би се створио круг у облику нишног багета, увући унутра. На зиду нацртамо линију висине другог нивоа и дуж ње причвршћујемо зидни профил.

Монтажа затезног плафона

Да бисмо квалитативно извукли платно, требат ће нам топли пиштољ. Температуру зрака у просторији загријавамо на 50ступњева и започните инсталирање првог нивоа.

Са стезаљкама причвршћујемо платно у углу собе. Онда урадите исто у супротном углу. Лагано загрејте крпу и поправите преостале углове.

Да бисте уметнули харпун у жлијеб багета, користите посебну лопатицу. Будите веома опрезни када радите овај посао како не бисте оштетили тканину. Не окрећите пиштољ док не заустави филм. Унутарњи дио тканине причвршћујемо на жљебове багета, фиксиране на оквир круга. Слично томе, додајемо платно другог нивоа.

Повлачењем тканине, уклоните прорезе специјалним уметком, који је уметнут у багет. Проветравамо простор како бисмо смањили температуру ваздуха и направили отворе испод лампи.

У просторима за монтажу, залијепите топлински изолацијски прстен и изрежите рупу. На висећим причвршћивачима инсталирамо лустер или спот светла.

Тешко је направити плафон на два нивоа, али је могуће. Познавајући технологију сакупљања оквира, можете самостално направити једноставну равну површину. Уз мало труда, можете се одушевити сложеним дизајном вишеслојног стропа.

Користећи горе описану технологију, можете да комбинујете различите материјале током инсталације. Напримјер, направите први ниво сухозида и уметните обојено стакло у нишу другог нивоа или растегните ПВЦ фолију. Двослојни дизајни омогућавају да се оригинални врхунац собе направи помоћу ЛЕД трака.