Издувни систем грејања стамбене зграде: сортирамо се на полицама

Одговарајућа уградња и квалитетно почетно подешавање уређаја за гријање не могу јамчити исправан рад сустава гријања. Свака инсталација пре употребе мора бити очишћена. Процес је дијагноза која вам омогућава да пронађете проблематичне области. Истовремено се сматра да је неопходно годишње искључити систем гријања у стамбеној згради или приватној кући у којој је гријање воде присутно. Иначе, током почетка грејне сезоне могу се појавити неочекивани проблеми, који ће се морати хитно исправити.

Који је проблем ријешен?

Гријање је пнеуматски и хидраулички тест појединих елемената. То вам омогућава да утврдите непропусност и откријете способност да издржите радни притисак, укључујући хидрауличне чекиће. Процедура пружа могућност да се сазнају о тачкама цурења, а такође гарантује поузданост рада током прехладе.

У којим случајевима се врши инспекција?

Тестови се изводе у неколико случајева:

  • нови систем који никада није укључен;
  • поправка;
  • замена појединачног елемента;
  • пре почетка грејне сезоне;

Ко води?

У зградама са аутономним грејањем, све радове обављају посебно позвани специјалисти. Ако је систем сам монтиран, онда се његова провјера често изводи на исти начин (прво је боље гледати видео). У сваком случају, неопходно јеДа би се испунили сви захтеви за испитивање, који су регистровани у пасошу опреме или наведени у СНиП-у.

Како се то ради?

Поступак испитивања зависи од многих фактора, укључујући дизајн површине, распоред, материјал и још много тога. Обично се врши хидраулична дијагностика убризгавањем воде. Често се дешава и пнеуматски - притисак се ствара ваздухом.

Обрезивање у приватној кући

У приватној кући, без обзира на величину, гријање је важан поступак. Ако то не урадите на време, могу се јавити проблеми зими, који ће морати да се коригују за потпуно другачију количину новца.

Независни затворени системи у већини случајева имају радни притисак унутар оквира од 1.5 до 2 атм. Да бисте направили додатни, који може достићи и до 4 атм., Можете користити електричне или ручне пумпе. Понекад се вишак притиска ствара спајањем уобичајеног водоснабдевања, јер у цеви ова цифра може бити до 3 атм.

Систем за пуњење се врши помоћу посебне славине за одвод воде која се налази испод. На тај начин се ваздух може подићи према горе и изаћи са специјалним вентилима инсталираним на највишој тачки и на свакој батерији.

Важно! Температура воде коју треба поплавити не би требало да пређе 45 степени Целзијуса.

Ако власник стамбеног простора одлучи да користи воду за дијагнозу као расхладно средство, то мора запамтититаква течност треба да има одговарајућу чврстоћу, која је у опсегу од 75 до 95 јединица. Најбољи примјер је киша или отопљена вода. Ако није могуће тачно проверити овај параметар, можете погледати унутрашњи зид чајника или било који други елемент који загрева течност. Очигледна појава скале указује на претјерану концентрацију различитих елемената.

Ако се вода, којом се врши прешање, која се неће даље користити у систему, мора одмах испразнити и напунити опрему одговарајућим расхладним средством. Ово је посебно важно ако је ожичење направљено од црног метала. Осим тога, вода са високом крутошћу негативно утиче на радијаторе од челика или ливеног гвожђа.

Који притисак треба да буде?

Притисак који настаје током испитивања зависи од неколико кључних фактора:

  • време коришћења система;
  • датум последњег испирања;
  • материјал цеви и радијатора.

У новим системима, вредности притисака морају прећи радни притисак више од два пута. Али у акцији, ова ознака може бити од 20 до 50%.

Различите цеви и радијатори су пројектовани за различите притиске. Управо због тога и израчунавају се максималне вредности које су потребне за одређивање.

Гашење, без обзира на величину зграде, важна је процедура. Ако занемари, у будућности може бити пуно проблема, о којима ће се одлучивати у неугодним условима. Поред тога, вероватно ће коштати много више новца.