Избор готових степеница: 3 важна захтјева

Лестве се могу разликовати у боји, облику, цијени и материјалу од којег су израђене.Када се гради такав нужан производ као степениште, потребно је узети у обзир посебности свих који живе у дому чланова породице, јер на истакнутом мјесту сигурност и удобност, а на другом - изглед. Дрвене степенице показују не само естетски укус власника, већ су и еколошки прихватљиве и природне.

Готове дрвене степенице: лепе и практичне

Да би се постигао такав објекат у унутрашњости који ће задовољити све становнике куће, морају се испунити одређени захтјеви.

:

 1. Једноставност и практичност при коришћењу степеница - нарочито ова точка мора бити узета у обзир ако је кућа дом старих или мале дјеце. Уосталом, постоје такве врсте степеница које изгледају атрактивно у ентеријеру, али нису баш удобне у свакодневном животу.
 2. Поузданост - сличну тачку треба узети у обзир приликом изградње степеница. Уосталом, свака грешка може довести до постепеног отпуштања структуре и, као резултат, до њеног неуспеха.
 3. Хармонична комбинација са другим предметима у ентеријеру - степенице са дрвета треба да буду створене у стилу који је главна ствар у кући, а не јако се издваја на општој позадини.

Готове дрвене степенице имају много предности, међу којима треба имати у виду еколошке и добре естетске квалитете

Стручњаци кажу да је боље сачувати висину и дужинукораке, али направите удобну ширину. Ова инсталација је гарант сигурности и представља минимални ризик од повреде било које доби.

Удобне завршене степенице на други спрат

Најчешће, степенице се купују у готовом облику, али можете и самостално учествовати у њиховој производњи.

За први, а за другу варијанту, потребно је направити калкулације:

 • узети у обзир висину између првог и другог спрата;
 • Израчунава висину и број корака;
 • Избор материјала и боја.

Серијску производњу степеница израђује произвођач, а особа одлучује о куповини, на основу њихових преференција и захтјева простора. Најпопуларнија компанија која се бави овом врстом производње је ПрофиХобби, јер има велики број одличних рецензија након вишегодишњег рада.

Потребно је одабрати готове степенице, полазећи од дизајна и површине зграде

Једноставност је да је сваки елемент појединачно запакован и затим пресавијен у деловима као конструктор. Цјеновна категорија варира, јер узима у обзир не само висину дизајна, већ и материјал из којег је израђен. Дрво елитних пасмина коштат ће знатно више и скупље него иначе, а металне степенице, допуњене великим бројем кривотворених завоја, скупље од једноставније верзије.

Ако се сличан производ израђује по наруџби према појединачно одабраним параметрима, онда ће то коштати знатно више од готовог дизајна који ће бити потребан сам за себе.то цоллецт

Избор стилова готових степеница од дрвета

Чак се и дрвене степенице разликују у боји дрвета и врсти конструкција, у зависности од одабраног стила.

на пример:

 1. Унутрашњост у скандинавском стилу карактерише светла боја производа, чешће, да би се постигао такав ефекат, степенице су обојене у бело. Такође, често постоје комбиноване степенице - метал и дрво.
 2. Руски народни стил представљен је масивним дрвеним степеништем, у којем су изрезбарени узорци ручно рађених радова, слика или цвјетних мотива, или разних скица. Мајстори њиховог бизниса стварају права ремек-дјела која у стварности уводе снове и пружају просторији удобност и топлину.
 3. Металне степенице, украшене прелепим ковањем, наглашавају модеран и елегантан хигх-тецх, као и најтрајнији и издржљивији.

Дрвене степенице смеђе боје савршено се уклапају у ентеријер, изведен у стилу земље

Једини недостатак метала је клизавост - да би се избегли овакви проблеми, препоручљиво је купити гумене облоге на степеницама, а ходање је много лакше и лакше.

Критеријуми за избор готових степеница

Улазне степенице које се продају у готовом облику морају задовољити одређене критерије.

Наиме:

 • Требало би да буде погодно за све чланове породице и од квалитетних и безбедних материјала;
 • Његова локација и величина морају бити међусобно у складу;
 • Финансијско питање није ништа мањеВажно је, тако да пре куповине треба да се упознате са асортиманом сваке фирме и узмете у обзир карактеристике вашег дома.

Постоје многе врсте степеница - увијене, уз присуство и без ограда, класичне, корак по корак. Ако требате купити јефтине љестве за ладањску кућу, најбоље је да останете на готовој верзији, која треба да се сакупи. Такви дизајни не захтијевају посебне вјештине и помажу у уштеди новца.

За самостално креирање степеница потребно је купити дрво - често узето од храста или јасена, припремити алате и вршити прорачуне. Затим, пратећи план, можете направити и саставити дизајн.

Ако у кући има мале дјеце, онда степенице нужно морају бити опремљене рукохватима

Најпопуларније дрвене и металне степенице, али модерни модни трендови нису на месту, и развијају не мање спектакуларне и удобне производе од других материјала. Стаклене степенице дјелују непрактично и крхко, али то је лажна идеја, јер овдје се налази стакло високе чврстоће које може издржати значајно оптерећење и створити ефекат зрачног простора.

Једини недостатак овог производа је недостатак рукохвата, што можда није згодна опција ако постоје бебе или старије особе.

Готови пројекти се израђују према просечним прорачунима, тако да је могуће проценити висину и ширину степеница, као и величину целокупне конструкције.

Камене степенице нису тако распрострањене као дрво или од метала, али су такодјеимају различите варијанте боја и врсте текстура. Слични производи употпуњују и наглашавају модерни стил или модеран, али су скупљи, и много је теже него икада прије расправљати.

Степенице од цигле се најчешће користе у сеоским кућама, гдје има доста слободног простора, такве су структуре масивне, али су и издржљиве, као и камен. Бетонске степенице су прилично оригиналне, јер овим материјалом можете постићи занимљиве облике, креирати дизајне за свачији укус и примијенити најодважније идеје.

Преглед готових степеница (видео)

Такође је могуће правилно и рационално користити простор испод степеница. У такве сврхе погодније су металне или дрвене конструкције, испод којих можете поставити малу канцеларију, поставити стол и компјутер тамо. Ништа мање занимљива идеја је да се у овом простору инсталирају ормарићи за сезонску одјећу. Са таквом локацијом, можете тамо похранити мале кућне апарате.

Примери готових степеница (фотографија у ентеријерима)

)