Инсталирање пластичних прозора властитим рукама

Постављање пластичних прозора властитим рукама није тако тешко као што многи мисле. Проучавајући фазе уградње прозора од ПВЦ-а, можете уштедјети много на њиховој инсталацији, тим више што нећете тражити посебне материјале или алате за то. Намена и уградња прозора су оне фазе, за чију реализацију није увек прикладно привући стручњаке. Ако сте у могућности да користите елементарне грађевинске алате, сви ћете успети.

методе инсталације

За почетак, размотрите два начина инсталације:

  1. Уз распакирање . Оквир прозора без прозора са двоструким остакљењем је лакши за монтажу, јер мало тежи. Ова опција је оптимална за велике и гломазне прозоре. У овом случају, по правилу, оквир прозора се фиксира помоћу типли. Након монтаже оквира, прозори са двоструким стаклом заједно са капцима се стављају у оригинални положај. Ова метода је радно интензивна, али не представља никакву опасност. Инструкција за корак по корак ће вам помоћи да разумете како да правилно уклоните прозоре, али ипак морате бити изузетно пажљиви и пазити да случајно не оштетите стакло.
  2. без распакивања . Овај метод је бржи, али у овом случају морате пронаћи помоћника, јер је тешко радити са тешким прозором. Фиксирање се врши помоћу претходно фиксираних плоча. На овај начин је погодно уметање прозора на доње спратове.

растављање изолационог стакла

Ако одлучите да распакујете прозор, морате то учинити врло пажљиво. Прво полетитепрозори са двоструким стаклом. У суштини, у новим прозорима, стаплеварес се кује у пуном волумену, тако да се могу лако извући. Ако се оне заврше до краја, потребно је у шав ставити малу лопатицу и оборити их уредно. Пластичне причвршћиваче такође треба монтирати и пресавити.

Да би се демонтирали затварачи, потребно је извршити следећи алгоритам:

  • Извуците вратило које се ротира унутар горње петље;
  • одвијачем лагано притискајте доле и доле;
  • након што се доњи део вратила појави испод, скините га клештима;
  • да бисте одбацили прозор, подигните и уклоните затварач.

Припрема рупе и причвршћивање оквира

Ако је потребно, руб прозора треба припремити, пажљиво поравнати и очистити. Обавезна фаза је уземљење. Оквир се поставља на претходно постављене клинове од дрвета или пластике (количина - не мање од 3). Исто чинимо када ставимо прозоре.

Сидрени вијци су распоређени по ободу отвора прозора тако да је размак између њих 15, али не више од 70 цм.

Постоје три типа причвршћивања, али се причвршћивање сидреним вијком сматра најинтензивнијим и најиздржљивијим. У зависности од материјала зидова, дубина рупа варира од 4 до 6 цм

.

Након тога, уз помоћ нивоа, потребно је бушити рупу за бушење потребне дубине у оквиру и зидовима. Убаците завртње у рупе, али непотпуно, тако да по потреби можете поравнати структуру. Након постављања свих причвршћивача, још једном провјерите једнакост инсталације. Ако нема притужби, можете закуцати вијке и окренути сидро до граничника.

Инсталација плиме и пене

Тада можете подесити плиму. Фиксира га директно на профил подстанице, користећи саморезне вијке. Празан простор испод је испуњен пјеном, иначе ће бити превише буке за вријеме кише. Сада можете поправити празнине. Ако су пукотине веће од 6 цм, пожељно је да их попуните барем делимично другим материјалом, јер је пена - материјал скупљи. Температура ваздуха треба да буде најмање 20 степени изнад нуле. Ако је улица хладна, на балон се ставља посебан крзнени капут.

Унутрашња контура шава треба да буде густа. Да бисте то урадили, користите ПСУ. У том случају, ако размак између зида и профила није већи од 4 цм, користите ПСУЛ, ако је више - дифузијска трака. Залепљени су на оквир прозора како би се заштитила монтажна пјена од агресивног излагања сунцу и неометаног ослобађања влаге.

колекција прозора

Овај посао треба обавити са помоћником. Требало би чврсто држати прозор са двоструким стаклом у оквиру, а други у овом тренутку - за уметање затварача и пластичних затварача. Треба да радите пажљиво користећи дрвени чекић. Главчина мора бити подигнута тако да су шарке спојене. Затим уметните осовине и стисните их до краја. То се може урадити и уз помоћ киевског. Онда ћете можда морати да подесите прикључке.

Знајући како поставити прозор, можете сигурно почети. Ако упутства за инсталацију нису разјаснила све нијансе и остала питања, видећете видео испод. Једно време да видим процес инсталације својим очима ће дати више од 10 пута да прочита његов опис. Сада можете сами инсталирати прозоре у свом стану, на селу или у приватној кући.