Глеево сухозидом на сухозиду

У току поправке могу постојати ситуације у којима је неопходно да се из овог материјала осигура лим сухозида на постојећој основи. Мало их зна како правилно монтирати и који монтажни елементи користити у таквој ситуацији. Самонарезање се неће одржати, К. К. ГКЛ има лабаву структуру, остаје само кроз причвршћивање вијака или коришћењем материјала за лепљење. Хајде да размотримо детаљније питање како гипсане плоче на сувом зиду.

Може ли се гипсана плоча залијепити на сухозид

Материјална документација не прецизира да је употреба љепила као поправка за ГЦЛ забрањена, јер није наведено, да је дозвољено. Међутим, горњи слој лима је дебели папир који благо додирује љепило и може се поуздано повезати. Одмах постаје јасно да лепљење може бити ГКЛ једни с другима, као и лијепљење сухозида на зид, потребно је само користити специјалне материјале и примијенити одговарајућу технику.

Материјали и алати

За извођење радова на уградњи ГКЛ лимова, један на један користе специјална складишта љепила. Један од најпопуларнијих инсталационих материјала је ПЕНОСИЛ Премиум ФикГо Монтаге. Потрошња лепка је мала. Један цилиндар је довољан за 10-15 м2. Пошто је лепак намењен за професионалну употребу, неопходно је користити пиштољ.

Према технологији лијепљења плоча сухозида на први слој материјала потребно је полагати фуге. То ће захтевати срп и гипс. ИнНа продају је велики избор гипсаних сувих смеша, можете користити КНАУФ Полимер Финисх или КНАУФ Фуген. Кит се наноси са двије лопатице.

И задње што треба да урадите је прајмер, т. К. Пре него што залепите лист сухозида, темељ, на којем се планира да буде фиксиран, мора бити пажљиво уземљен. Пример се користи са акрилним, дубоким продирањем. Нанесите ваљком или широком четком.

Такође ће бити потребни помоћни алати:

  • Нож за резање плоча сухозида
  • Рулет, обележавање оловком или маркера
  • Пила за суву градњу, ако је потребно извршити закривљени рез
  • Сува и чиста тканина за уклањање вишка лепка
  • Ниво за контролу авиона
  • Бушилица са круном за припрему раствора кита

Припремни рад

Прије наношења гипсане плоче на сухозид, потребно је обавити припремне радове.

Потребно је започети са погледом на претходно постављено писмо, на којем се планира ставити сљедеће. Дно лима мора да буде сигурно причвршћено и да не виси. Ако постоје проблематична подручја која су слабо причвршћена, морају се уклонити, причврстити додатним вијцима или другим причврсним елементима.

Следећи корак је прајмер зглобова основних листова. Неопходно је осигурати да у будућности, када се срп залијепи и кити кит, они су чврсто повезани са базом.

Змија се онда закрпи. Срединатрака треба бити постављена строго у средини споја између подних плоча.

Након инсталације "серпианки" можете почети припремати кит. Да би се припремила исправна композиција, неопходно је да се то уради стриктно према упутству на паковању материјала. Кит се помеша са бушилицом и специјалном вијенцем, на ниским окретајима. Ово ће спречити прскање и омогућити да раствор прође. Ако ручно ставите кит, то ће нужно остати непромијешане грудице смјесе, у будућности ће комплицирати процес наношења.

Затим, уз помоћ двије шпатуле, широке и уске, кит се наноси на зглоб, прекривен серпианком, и поравнава се док се спој потпуно не напуни смјесом. Након стврдњавања кита, могуће је прећи на основни прајмер. Потрошња је назначена на паковању. Након наношења прајмера треба оставити да се суши један дан.

Постављање сухозида на бази

Сада размислите о томе како се сухи зид учврстити на сухозид. Морате почети са означавањем, припремом листова и радним алатом.

важно је:монтажа ГКЛ на базу сухозида изведена је тако да се спојеви горњих плоча не поклапају са спојевима основе. Горњи листови треба преклапати зглобове доњих листова. Најбоље је да се зглобови постоља налазе у средини горњих плоча.

Затим морате напунити балон љепилом у пиштољу. Пиштољ се баца на балон што је ближе могуће, а затим вибрира снажноза кратко време. За више информација о правилном коришћењу лепка прочитајте упутства за балон.

важно : Пре лепљења сухозида на суву зиду, проверите да температура лепљења одговара радном температурном опсегу наведеном у упутству.

Потребно је покушати спријечити пад складишта до руба плахти, али на удаљености од око 10 цм од њега. Ово је неопходно, тако да када се лист притисне, вишак мешавине лепка не излази. Ако не можете избјећи појаву вишка, треба их обрисати сухом крпом.

Затим је лист са лепком који је нанесен на њега чврсто притиснут на базу. На мјестима гдје судари ГЦЛ слова с подом требају оставити размак од око 10 мм. Приликом постављања следећих листова између њих потребно је оставити размак од 2-3 мм, а касније ће бити испуњен китом.

Након што су сви листови залијепљени, даљњи завршни радови могу се наставити само за један дан.

Пре него што се гипсана плоча стави на гипсану плочу, посебну пажњу треба посветити припреми површине подлоге. Припремите све потребне алате и материјале. И будите сигурни да пратите редослед рада.