Инсталација преграде од сухозида у просторији: 6 корака

Прекрасан простор за зонирање може се обавити коришћењем преградних гипсаних плоча. Ово можете креирати на неколико начина: користећи различите материјале за завршну обраду, намјештај или преграду. Најновија верзија у последње време добија на популарности. Гипсана плоча је одличан материјал за израду преграда у свакој просторији. Данас ћемо говорити о томе како да направите партицију са сувим зидом својим рукама.

Како направити партицију са сухозидом властитим рукама у соби

Створите партицију са сухозидом властитим рукама у готово свакој просторији. Поправак у овом случају је подијељен у неколико фаза, од којих је главни уградња оквира и облоге. Такође треба да водите рачуна о изолацији и полагању жица и каблова.

Прво, морате одредити материјал за профил:

 • дрво;
 • Метални профил.

Својим рукама можете инсталирати преграду за суву градњу, а најважније је да изведете радове монтаже и дораде у исправном редослиједу

Метални профил у овом плану је бољи, не боји се влаге и температурних колебања, има посебне рупе за ожичење. Потребно је започети рад на инсталацији оквира, ово је најважнија и најтежа фаза у креирању суве зидне преграде.

След акции следва:

 • Осигурајте да су строп и под савршено поравнати, ако је потребно, са радом поравнањаповршине;
 • Затим направите ознаку: нанесите две једнаке линије на плафон и под, нацртајте траку на плафону која је окомита на зидове и поновите је на поду;
 • Затим, уздуж линија, уградити профиле од метала или дрвета са дрвета, користити вијке, бушилицу и шуроповерт;
 • Учврстите причвршћиваче на удаљености од 35 цм један од другог;
 • Инсталирање вертикалних регала, постављених на љето, треба бити засновано на три вертикална профила;
 • Два ће бити на рубовима листа, један у средини, два сусједна листа сухозида морају стати на један профил.

Почните са постављањем вертикалних носача са било којег зида на који је причвршћен зидни профил, причвршћен на вијке. Ставите га 55 цм од супротног зида - то ће бити мјесто за монтажу регала на профиле на стропу и поду.

Партиције сухозида у соби: фотографија

Преграде дозвољавају не само зони просторије, већ се могу користити и као столови, шанкови, нише. Не претпостављајте да зидови сухозида могу бити само савршени правокутни облик. Постоје коврчаве преграде са посебним полицама, нишама које савршено надопуњују унутрашњост.

Оригинална зидна плоча сухозида може се додатно користити као стилска полица

Какие различние интериери в интерьере:

 • Зидна завјеса за кухињу може функционисати као шанк;
 • Преграда са нишама - налаз за кухињу у модерном стилу,функционалне кутије вам омогућавају да држите и сакријете кухињски прибор;
 • Ниска преграда за кухињу - одлично рјешење за стан-студио, уштедјет ће простор, може се користити као стол или бар;
 • фигурирана гипсана плоча за дворану обавља зонску функцију, прикладну у просторима као што су кухиња-дневни боравак;
 • Преграда која се протеже од балкона служи као сто;
 • У купатилу, преграда ће помоћи да се одвоји купатило од тоалета, што је посебно важно у комбинованом тоалету, где је туш кабина и тоалет у истој просторији;
 • Правоугаона преграда се најчешће поставља у мале просторије да би се одвојила дневна соба од спаваће собе, између њих се појављује посебан зид.

Постоји много варијација партиција, оне могу укључивати полице, нише, које ће вам омогућити да додатно уредите простор и сакријете неке ствари.

Употреба гипсаних плоча у једнособном стану: фотографија

У једнособном стану проблем зонирања је што је могуће акутнији. Често, преграда сувог зида раздваја собу на два једнака пола, на пример, одваја дневну собу од кухиње.

Одличан зонатор у једнособном стану лако ће постати гипсана преграда необичног облика

Посебно популарне преграде за собе у апартманским студијима за раздвајање две или три зоне једна од друге:

 • У зависности од величине просторије, направите две или три преграде да бисте раздвојили зоне једна од друге;
 • Преграда вам омогућава да одвојите спаваћу собу од дневне собе;
 • Направите већину простора боље од прозора;
 • Да бисте уштедели простор, направите партицију са полицама или нишама да бисте сакрили било које ствари у њима.

За блокирање просторије могу бити и коврчаве и обичне преграде без икаквих украса. Ако простор допушта, онда обратите пажњу на преграду са уграђеним електричним камином.

Постоје чак и преграде за врата, ово рјешење ће бити посебно релевантно за породице с дјецом да раздвоје простор за игру или спаваћу собу за дјецу. Ово је добра опција за улазни хол, на пример, у поткровљу, где је зонирање један од најважнијих елемената. Креативни људи користе партицију у једнособном стану како би креирали радни простор у који можете похранити све потребне ствари за рад.

Практична подјела у сухозидној дворани: предности

Често се у ходнику користи преграда за гипсане плоче како би се додијелили кухињски и дневни простори, благоваонице или радно подручје.

Предност сухозидне преграде је у томе што је карактеристична по еколошкој и здравственој сигурности

Зато се могу издвојити следеће предности суве зидне партиције:

 • Мала тежина;
 • расположивост материјала;
 • разноликост облика;
 • Једноставна инсталација;
 • чистоћа и сигурност животне средине;
 • Трајност.

Због своје доступности, можете купити много различитих листова сухозида који вам омогућавају да направите различите обликеи завоје. Али запамтите да је суви зид прилично крхак, тако да не висите и не постављајте тешке предмете на преграду.

Преграда може бити лучна, има врата, кутије или нише за складиштење предмета, тако да сваки стан има могућност да направи најбољу верзију преграде.

У гипсаној прегради често се учвршћују лампе и полице за књиге. Много светла је посебно потребно у малом стану да би се визуелно повећао простор. Висина преграде може бити различита - од пода до стропа или ниже, тако да се одваја само дио просторије. Мала преграда може бити постављена као акценат у пространом дневном боравку, може бити веома лепа, укључује шаре, декоративне уметке.

Ми радимо сами: подела од сухозида у соби (видео)

У закључку можемо рећи да су преграде од гипсаних плоча свестран и елегантан начин зонирања у сваком стану. Доступност материјала и лакоћа уградње чине гипсане плоче најпрактичнијим и модернијим. Разноврсне форме омогућују вам стварање јединственог окружења, чак иу једнособном стану.

Дизајн гипсаних плоча (фотографија интеријера)

)