Инсталација мреже против комараца

Да инсекти не уђу у кућу, морате се побринути за уградњу мрежа против комараца. То омогућава да прозори остану отворени за неометан продор свежег ваздуха. Инсталирање мреже против комараца не одузима много времена. То се може урадити за неколико минута, а најважније је знати редослијед акција.

врсте комараца

Стандардне мреже против комараца су једноставна конструкција израђена од алуминијумског профила и фине мекане мреже. Постоји неколико врста мрежа против комараца:

  1. антикесх . Такве мреже су више дизајниране да поуздано штите кућне љубимце од могућег пада са прозора вишеспратне зграде. Направљени су од издржљивог материјала, тако да га животиња ни на који начин не може оштетити. Такву решетку можете безбедно оставити за зиму.
  2. клизање . Ове мреже се чешће користе за заштиту тераса и балкона инсеката. То су клизне конструкције и фина мрежица сиве боје са посебним вођицама.
  3. роле . Име говори сама за себе: дизајн је рола која се налази у посебној кутији. Фиксиран је преко рупе за прозор. Многи људи примећују погодност коришћења такве мреже против комараца, али она је такође вредна вредности.
  4. антипил . Пошто у наше време много људи пати од алергија, произвођачи су измислили специјалне мреже које задржавају најмање честице полена биљака. Мрежа је врло мала, тако да се брзо прља и мора се редовно чистити. Али проблеми са чишћењем нисујавља се: прво, мрежа се третира топлом водом и сапуном, а затим се правилно обрише сухом крпом.
  5. измјењиви оквир . Они се сматрају најраспрострањенијом опцијом. Оне су правоугаоне структуре, прекривене решетком. Оптималан избор за оне који не планирају трајно отварање и затварање мреже.

У сваком случају, мреже против комараца изгледају прилично лијепо и не кваре чак ни најелегантнији дизајн собе. Мала мрежа, тако да не омета поглед са прозора. Осим тога, комарци не изгарају под сунчевом свјетлошћу и имају импресивну отпорност на пуцање и истезање. Дебљина мрежа је мала, тако да се зими могу компактно савити негдје у остави, неће заузимати много простора.

опције монтаже

Различне причвршћивање мрежа против комараца

Учвршћивање мрежа против комараца у пластични прозор врши се помоћу специјалних ушију, петљи, клинова или затварача типа З. Специјалисти препоручују употребу затварача у облику слова З, јер се одликују поузданошћу и практичношћу. Важна предност - нема потребе за отварањем рупа у оквиру прозора. Један од недостатака је да мрежа, која је на овај начин осигурана, може лабаво да стане у оквир. Главнина инсеката, наравно, унутра неће продрети, али нарочито окретни појединци могу да се померају кроз преостале пукотине.

Мреже за причвршћивање на шаркама се чешће користе за врата. Игле - такође су уобичајена опција за причвршћивање, али их је потребно причврстити у оквир прозора. игле су направљене одНехрђајући, тако да у својој снази не можете сумњати. Инсталација и демонтажа такве мреже није проблем.

процес инсталације

Сада остаје да научите како да убаците мрежу против комараца. Морате користити З-вијке који долазе са комплетом. Доњи елементи за причвршћивање су фиксирани тако да је доња ивица решетке испод отвора прозора за 15 мм. На врху морате поновити исто. Инсталирање мреже је лакше него једноставно. Морате узети Москитки. ставите га на улицу, уметните горњи део у прорезе горњих сидришта, а доњи - у доњи.

Помоћу унутарњих кука можете брзо инсталирати мрежу. Комарци чврсто узимају ручице и кукају врх прозора, крећући се до заустављања. Затим морате поправити доње куке и коначно поравнати решетку.

Причвршћивање спољним угловима и завртњима је тешко. Боље је да у близини буде помоћник. Потребно је да се повучете уназад 5 цм од ивице оквира прозора и затегнете углове са малим вијцима. Иста ствар са доњим угловима. Истина, морате тачно израчунати њихову локацију. Ако постоји помоћник, онда треба држати решетку унутра, док друга у то време производи мерења и фиксира углове. Ако нема помоћника, треба покушати на други начин: измјерити дужину комараца плус 27 мм. Сада добијена вредност треба да се мери од краја већ фиксираних причвршћења.

Мреже против комараца препоручују да се растављају сваких шест мјесеци. Једно вријеме за чишћење и прашину прашине, други пут прије почетка хладноће. КакоПравило је да комарци нису дизајнирани за употребу у тешким мразима, јер их алуминијумски профил једноставно не може издржати.

Ако имате било каквих питања, можете погледати видео који показује како правилно инсталирати мреже против комараца. Мрежа на прозорима ће вам омогућити да уживате у свјежем зраку без страха од упадања досадних инсеката.