Инсталација бакарног димњака

Најчешће се димњак од бакра инсталира само познаваоцима овог квалитетног материјала. Такви димњаци личе на најједноставнији трослојни сендвич димњаци. Унутрашњи слој је направљен од нерђајућег челика, који се не боји топлотне обраде, горњег слоја отпорног на киселине и не боји се температуре до 700 степени. Сљедећи слој изолације изолиран је базалтном вуном, дебљина слоја не прелази 35 милиметара, у неким случајевима тај слој може досећи и 50 милиметара. Трећи слој спољне љуске завршава дизајн, инсталацију димњака од бакарног лима.

Неке варијанте бакарне цеви за димњак

1. Направите унутрашњу цев без пресека дебљине 0,5 мм, а споља направите бакарну површину у облику кућишта. Простор између ова два материјала ће бити испуњен базалтном метом, тако да ће бити тањи 30-50 милиметара, у зависности од конкретног случаја.

2. Покрените унутрашњу цијев дебљине 0,8 мм, након што је димњак изолиран, јер је у првом случају напуњен базалтном вуном и изолација ће бити 30-50 мм, овисно о случају.

3. Унутрашња цев има дебљину од 1 мм, такође ће бити израђена од бакра, а простор је испуњен базалтном ватом и дебљина изолације ће бити иста као иу претходним случајевима.

Димњак се састоји од неколико стандардних елемената: мајице, конуса, клизача, кољена, због чега се неки елементи могу појавити у различитим степенима. Инсталација опреме врши се на исти начин као и сендвич димњаци. Димњак се сакупља према методи сендвича са димњаком,топлотна изолација је висока. Изградња куће на првом месту треба да буде безбедна, на другом месту је њен изглед и безбедност од пожара. Ако се димњак изведе погрешно, од њега ће зависити људски живот.

Димњак обавља функције:

Уклањање продуката сагоревања и угљен моноксида из просторија, чак и минималне запремине опасне по живот.
Димњак треба да буде изолован од угљен моноксида и не само дневних соба, већ и крова, како би се спречила пожар.
Вањски димњак би требао изгледати лијепо и одговарати дизајну конструкције. Бакар ће се ефективно комбиновати са плочицама, циглом и разним декоративним елементима. Дизајн је тако једноставан за инсталацију да не морате сломити главу, како инсталирати димњак. Изолациони слој не пролази кондензацију и одузима главну дренажу из продуката сагоревања. Током рада нема ломљења и деформација, материјал је отпоран на хабање.