Иди на други спрат својим рукама

Приватне, сеоске и сеоске куће су често изграђене на два ката. У овом случају, домаћи чаробњак неће одустати од задовољства поседовања степеништа на другом спрату, тим више што је позивање радника јефтино задовољство. Истина, степенице од бетона или метала за изградњу властитим рукама врло тешко, скупо и проблематично. Степенице са дрвета - то је заиста чак и за особу која нема посебна знања у области столарије.

обрачун степеница

Ако дозволите изградњу куће и локацију соба, степенице су боље направити марширање, то јест, са директним излијевањем. То је најлакше направити. Плус је да не узрокује прекомјерно оптерећење на поду терета. Уређај таквих степеница састоји се од следећих главних елемената: степеница, под-степеница и косоира. Један од недостатака је што такво степениште заузима пуно простора.

Једна од најважнијих фаза уређења степеништа је израчунавање потребног угла, ширине и висине степеница и њиховог броја. Израчунавање степеница на други спрат сопственим рукама треба извршити са максималном тачношћу, тако да онда нема проблема и недоследности.

угао

Што је већи угао нагиба, теже је ходати по таквим степеницама, али у исто вријеме таква зграда заузима много мање простора. За стамбене просторе, оптимални угао је 23-37 степени, погодан је за кретање људи и превоз тешких предмета.

Ширина

Ширина марширања степеништа игра важну улогу. Морате узети у обзир колико ће људи битиходај овим степеницама. Минимална ширина не би требала бити мања од 90 цм, а ако се не треба борити за сваки квадратни центиметар, пожељно је да степенице буду шире (120-140 цм). Наравно, величина сеоске куће је премала за такве степенице, тако да је у овом случају можете ограничити на 80 цм, али степениште мора увијек бити равно и ићи уз један зид.

Висина, дужина и број степени

Број корака директно зависи од висине. На удаљеност од пода до стропа потребно је додати дебљину стропа. Оптимална висина степеница варира од 18 до 20 цм.Да бисте сазнали број степеница, потребно је поделити висину просторије на оптималну висину степеништа. На пример, висина просторије (Х) - 2,5 м, а оптимална висина степеница - 19 цм. Ширина пролаза мора бити најмање 25 и не већа од 30 цм, а ширина пролаза се множи бројем степеница, а величина пројекције се добија на поду. На пример, 13 корака помножено са 26 цм биће 3, 38 м (Д).

Да бисте израчунали укупну дужину марширања степеништа, морате користити Питхагорину теорему. У нашем случају то ће бити Х2 + Д2 = Л2. Дужина степеница (Л) је 4,2 м. Испод можете погледати видео на рачуну.

производња

Знајући тачне величине, можете купити потребне материјале и почети да производите елементе степеница. Пре куповине је пожељно да одлучите да ли ћете направити све ствари сами или боље купити готове комплете у продавницама профила.

Друга опција је једноставнија,али скупље. У првом случају, потребно је покупити добро осушено дрво и пренијети цртеже. Тачке на које треба обратити пажњу:

  1. Неопходно је добро покушати бушити вргањ. Ови елементи морају бити чврсти, поуздани и високог квалитета. За коосуров су одабране целе плоче дебљине 5 цм
  2. Напредак би такође требало да буде равномерно избушен и треба да буде уредно заобљен око ивица. За ове елементе, плоча је прилично дебела у 3 цм
  3. За колица није потребно узимати дебелу плочу, дебљине 1,5 цм ће бити сасвим довољно. Цјелокупно оптерећење иде на косоори, а обавезе су додатни елементи који чине изградњу љестава затвореним.
  4. Балустери и рукохвати су боље купити већ спремни. Приликом рачунања броја балустера треба имати на уму да према стандардима сигурности, ако у кући има мале дјеце, онда на сваком кораку постоје два балустера.

У поцетку, поставили су скеверс на пре-стампед маркуп. Испод се причвршћују помоћу носеће греде, а на врху се убацују у посебно исечене рупе. Да би конструкција била глатка, у процесу рада потребно је с времена на време проверавати елементе нивоа и нагиба. Затим пређите на инсталацију подпрендников, а горњи фиксни панели су стигли. Након тога можете почети са постављањем балустера и рукохвата.

Фаза завршне обраде - декорација. Дрвена површина мора бити третирана са схлифмасхинскои, а затим прекривен антисептичким састава. Након потпуног сушења, почињу да украшавају завршну обраду. Ако је тако, онда о овомеУ фази можете обојити дрво, а затим покрити лак у неколико слојева. Након сушења љестве су потпуно спремне за употребу.

Знати како направити степенице може се узети са инспирацијом за посао. Инсталација ове зграде није тако тешка као што се чини на први поглед. Зато читамо, идемо и радимо!