Ходник за уски ходник (75 фотографија): идеје дизајна намештаја за дуги ходник током поправке у стану "Хрушчов", модели из икее и других произвођача

Када је простор стана ограничен, постоје потешкоће у његовом уређењу. Ако је дневна соба и друге просторије за становање лакше, покупите ходник у уском ходнику, што изгледа проблематично. Међутим, у пракси се овај проблем лако рјешава. Потребно је изабрати ситуацију узимајући у обзир расположиви простор.

карактеристике собе

\ т

У већини случајева, уски ходници не остављају довољно простора за кретање ако се намешта намјештај. Ово је типично за, пре свега, просторије малог плана или "Хрушчова". Ови простори су минимални и ограничавају могућности унутрашње композиције. Једна ствар, када је ходник само узак и дуг: лакше је поставити ходник. У другим случајевима, ситуација је компликована због постојања конструктивних избочина у зидовима, као и због уске ширине отвора врата, што често спречава слободно кретање.

Да би се уклониле значајне препреке које заједно са намештајем стварају неравнотежу у дизајну ентеријера, што укључује и израду шематског цртежа са ознакама потребним за поправку просторије, дајући му видљивост на удобан простор. Поправци се могу заснивати искључиво на визуелној перцепцији или повећању врата, ако овај зид није носач. Истовремено, сав обављени посао ће бити у складу са утврђеним прописима. Веома уски коридор спаја се у једну просторију са суседним просторијама. У овом случају, приликом инсталирања компактног ходника неће битистворити илузију нереда и тако остати слободан да се пресели у неопходне просторије за становање.

Уски коридор у већини случајева нема прозорске отворе, тако да је лишен природне дневне светлости. Ходник, који се тамо планира, не треба да краде светлост и ствара осећај гравитације. У овом случају, требало би да буде што је могуће прикладније. Ако у овом простору постоје нише, модел мора ово узети у обзир. У неким случајевима, локација се рачуна на основу сваког центиметра. То вам омогућава да инсталирате ходник што је више могуће складно, без нарушавања функционалности зоне. Најугроженија страна је искривљена перспектива: у просторији са трокутастим зидовима, инсталација намештаја може визуелно да се савије у страну или даје простор видљивости уског тунела.

структуре

Модерно тржиште намјештаја купцима нуди широк спектар модела за свачији укус и торбицу. По жељи, увек можете одабрати компактну и мостовску конструкцију, која садржи главне ствари, укључујући одећу и обућу.

Пошто је простор ограничен, одлично рјешење ће бити функционални тип, који може бити:

 • линеарно;
 • угао.

Свака врста има своје посебности. На пример, линеарне хале које представљају директне моделе могу бити постављене дуж зида коридора или под најповољнијим углом. Угаоне конструкције су компактније: заузимају један од углова, са овимуштедите простор и више простора. У сваком случају, сорте су подељене на отворени и затворени тип. Другим ријечима, то је или затворена гардероба с мезанинима, или предсобље с отвореним полицама, присутност ладица и постоља. Неки модели су близу полица. Једина ствар која их разликује је присуство затворених кутија за извлачење које се налазе испод места које се налази испод одеће.
Други је згодан зато што им нису потребна додатна врата за отварање врата за одлагање одјеће или уклањање покривала за главу. Често имају разне куке, које можете објесити кишобран или торбу за куповину ако желите. Погодност оваквих модела је функционални рубник са полицама затвореног типа: садржи ципеле или друге ствари. У исто време, може се користити за регрутовање када је у питању посао. По правилу, његова површина је оптимално мекана, што олакшава рад.


У жељи да привуку пажњу купца, произвођачи праве компактне дворане прилагођене за посебно ограничене услове: неки мини комади намештаја могу бити и до 30 цм, што је посебно важно у просторијама са потребом за куповином уграђеног намештаја. У неким случајевима, избор модела је проблематичан, тако да је направљен по наруџби, узимајући у обзир максимално дозвољени простор за инсталацију. Успешно решење доприноси дизајну огледала: елиминише потребу за добрим местом за огледало у оквиру.

Често су такви модели уграђенибез огледала без декорације: он не заузима место, изгледа елегантно и задовољава минималне потребе домаћинстава у визуелној инспекцији пре изласка.


Остале врсте укључују модуларни ходник - структуру која се састоји од одвојених функционалних блокова. Ова опција је погодна јер се ови намјештај може прикупити у свјетлу најнужнијих потреба, осим куповине фрагмената који ће се ријетко користити. У исто вријеме може бити и са огледалом, вјешалицом, отвореног типа. Број модула се бира појединачно, јер су могућности сваког простора различите.зонирање

Зонирање је посебан стилски дизајн који подразумијева давање простора ненаметљивој организацији, њежно га дијелећи на одвојене функционалне области, што је посебно важно за уски коридор. Помаже визуелно учинити собу угоднијом. Чак и успјешан уски ходник, купљен у ходнику, не изгледа увијек складно на цјелокупној позадини просторије. Да би се изразио комфорно и коректно, не може се радити без неколико лукавих дизајнерских техника.

осветљење

У већини случајева, меко светло се користи у уском простору, чији се интензитет значајно разликује од централног осветљења дневних соба. Неприхватљиво је да светлост откуцава испред своје светлости, док је важно да се осветљење пренесе на дан. Можете користити стропно свјетло или зид. Најбољи избор за данасДан је рефлектор ЛЕД диода које су доступне на стропу или зидовима и намјештају.Мале и прилично свијетле жаруље уграђене у зид или намјештај дају простору простор. Смјештени на ободу стропа или освјетљавајући зид, они могу одвратити пажњу од издужених зидова, ако су постављени на кратке равни. Важно је одабрати праву температуру за сјај: не треба бити превише жута (потискује психу и ствара осјећај гравитације) и плава (уморна од очију и изазива појаву депресије). Да бисте доделили функционалну област, можете да користите ЛЕД траку, која ће се залијепити дуж горње ивице и бочних зидова ходника или без огледала. Тако можете нагласити организацију простора и учинити намјештај елегантним.пласман намештаја

У недостатку намештаја, све је уклоњено, без чега не можете ништа учинити, остављајући само најпотребније. Основа аранжмана је функционалност и компактност. У овом случају, један елемент намештаја мора да комбинује неколико функција, стога се често ради бољег распореда ходника врши по поруџбини. Спољашњи изглед изгледа другачије, поштујући карактеристике планирања.

Погрешно је мислити да ће сломљена перспектива спасити собу од визуелног недостатка. Не можете прекинути линију пролаза: мора бити равна. Да би се то урадило, сви детаљи аранжмана се граде у једном реду: то се може сачуватипассагеваи.


На примјер, можете ставити комоду, предсобље, ципелу и вјешалицу дуж истог зида. У том случају, прорези би требали бити смјештени у зидовима насупрот или са стране намјештаја.


Ако простор има укошени зид од улазних врата, поред њега се не може ништа лоцирати: соба ће се предати до улаза у тунел, стварајући неугодну нелагоду. У овом случају, дозвољена је искључиво компактна вјешалица или уска полица. Може се налазити директно на улазу: то ће ометати. Модуларни ходник не би требао бити подијељен на дијелове који се протежу по цијелој дужини зида празним простором, јер ће то повећати учинак уског простора. Ако је на крају ходника глува зида, можете привући пажњу на то, стављајући на ово мјесто комоду у тону ходника. Ако простор на улазним вратима дозвољава, на примјер, да има нишу или посебну завој перспективе, овдје вриједи поставити ходник.
цолор солутионс

Палета боја вестибула, коју нуде савремени брендови, углавном је боја природног дрвета. Поред тога, они производе моделе у белом, млечном, слоновачу, бељеној са маслином. Остале боје укључују контрастне тонове, међу којима су посебно популарни разријеђени бијели зелени, жути, вино и наранча. По правилу, то је уграђени ходник који се изводи у тонском зиду. Ова техника вам омогућава визуелно брисање намештаја,тако да простор са недостатком ширине постаје визуелно већи и шири.


)


11 фотографија

Омиљене нијансе класичних ходника су свјетле боје схеме боја, као и методе контраста. Пошто је важно задржати температурну равнотежу, боље је изабрати неутралне тонове: боја не треба да буде превише топла или хладна. На пример, то може бити тон белог храста лужњака, светло сиве боје или нијанса Сонома. Контрасти вам омогућавају да извршите потребне потезе у уском простору ходника, визуелно промените перцепцију. Израђују светле тонове вестибула, играјући недостатак практичности: често се тамни тонови хале налазе на местима која су највише склони контаминацији и влази.


Шта изабрати?

Набавка ходника за уски коридор није проблем, али је потребно узети у обзир општа правила на која се ослањају унутрашњи стилисти.

Обратите пажњу на главно:

 • када купујете, ослоните се на дубину и дужину модела: израчунајте јасне границе (ако је модел већи, ризици се не уклапају у додељени простор);
 • узимају у обзир број корисника: за један прикладан компактни модел затвореног типа или мали сталак са вјешалицом, породица не може без ходника с мезанинима;
 • процијенити сваки пук: мора садржавати жељене ставке, иначе нема смисла (употреба треба да буде свака кутија, функционалност је приоритетни задатак);
 • преиспитати текстуру материјала: приоритет сјаја, којим ће коридор изгледати волуминознији;
 • преферирају модел са огледалом: овај додатак визуално повећава простор (изаберите модел који није мањи од просечне величине, огледало не би требало да буде мало);
 • Обратите пажњу на модел са минимизирањем употребе надстрешница: савршен избор ће бити модели који се отварају на принципу ормара;
 • Немојте користити намештај за уређење у тамним бојама: визуелно смањује подручје без њега, означава тачне границе његове парцеле; • Избегавајте да додирујете нијансу ходника и боју пода, посебно ако се за основу узима светли или тамни тон: створиће се ефекат који ће се попети на горе. Визуелно ће смањити висину зидова и отежати строп;
 • Користити пријем свестраности: боја подне облоге и ходника може бити повезана (нпр. Намјештај може бити неколико нијанси свјетлији од главног одабраног тона подне облоге, било да је у питању ламинат, линолеум, паркет или керамичке плочице);
 • размотрити практичност и трајност: намештај се не купује сваке године, стога није потребно ослањати се на боју зидова (идеално је да се изабере тон за природно дрво беж боје или светло венге, песак);


 • не заборавите на поузданост: сваки носач треба да буде висококвалитетан, искључене лутке оловке и слабепећ на дрва, тако да се куповина врши искључиво у доказаној продавници са добром репутацијом, што потврђују и свједочења стварних купаца;
 • обратите пажњу на дизајн: ако је производ ненаметљив, неће моћи да се поклопи са статусом главног ентеријера, што ће уништити стил (сваки део аранжмана мора одговарати жељеном нивоу, иначе ће неке ставке заменити друге);
 • обратите пажњу на цену: она није увек адекватна, стопа се прави за рекламирање (не преплаћујете за креативност, правите избор у корист концизних облика).


Ако се ходник повезује са другим просторијама користећи лучне стропове, можете одабрати модел ходника који има заобљене линије полица или заобљене линије.


Варијанте могу бити различите: у "Хрушчову", једнособном стану или обичном приватном дому, важно је опремити ентеријер са нагласком на удобност и удобност: то ствара атмосферу кућног комфора. Када купујете модел, размислите о страни отварања врата: од тога зависи погодност локације намештаја (производ се налази у близини зида, испред кога се отварају улазна врата).

Идеје за дизајн

Након што су наишли на сорте, њихове посебности, одабрајући потребну величину узимајући у обзир расположиви простор, потребно је одредити са стилом. Неопходно је складно излијевање ходника у постојећи дизајн: неприкладно одабран намјештај ће бити бесмислено гледати у позадини посебне идеје о стилу.

Одмах би требало да искључите куповину модела у помпозном класичном стилу, одлично у присуству прослава палате. То је неподношљиво бизарно и беспрекорно богатство: са минималним простором, минималним декором и модерирањем дизајна ходника. Основа морају бити строге линије, јасна организација, практичност модела.

Зид се може разликовати по предивном, уском ходнику свијетлих боја, у комбинацији с тамном декорацијом у тону врата: затворене полице, ладице и мезанини визуално вам омогућују да сакријете много потребних ствари.

Занимљив модуларни систем са строго функционалним модулима заузимаће минимум простора у близини зида, са њим има место за одећу, ципелу за удобност, огледало како би се проценио изглед огледала пре излаза.

Ако се ширина визуелно смањи, користите панорамска огледала од пода до плафона: они ће визуелно повећати простор дупло, остављајући простор за уску клупу на улазу.


У присуству нише, употријебите га што је више могуће: поставите огледало на зид зида, а изнад њега стилски ходник у којем користите контраст бијеле и смеђе боје, поставите вјешалице и полице за потребне ствари и обућу.

Да би се уштедио простор, може се користити и шарки намештај: ходник ходника се може причврстити на зид, оставити место за обућу испод њега, причврстити огледало и осветљење одозго.


ИзборЕстетски атрактиван производ, даје предност сортама са позадинским осветљењем и полицама: изгледају лакше, без преоптерећења простора. Искључују креативне трендове у стилистици (авангарда, лофт, грунге, кич): потребан им је простор. Необичан намјештај изгледа добро на удаљености која није овдје. Нема смисла куповати пуно позлаћених, резбарених детаља: прекрасан изглед и интегритет унутрашње композиције може се креирати дизајном оловака и сличном декорацијом за осветљење. Дакле, изглед ће бити леп, а производ ће се лако уклопити у било који смјер стила, било да се ради о минимализму, високој технологији, бруталности или неком другом стилу.

Такав намјештај одлично изгледа са металним површинама, тако да ће позадинско освјетљење хрома бити савршен пратилац за дизајн. Ако је основа једног од зидова изабрана за обраду испод камена, подигните тон другачији од њега. Предност дворанама на мјестима која нису преоптерећена сликом. Бијели, свијетло сиви зидови су боље дизајнерско рјешење, иако се не могу назвати практичним (прикладне тапете за свијетли мрамор, имитација старења са пукотинама, разводима, сортама рељефне обраде).


модерни модели

Упознајући се са општим карактеристикама вестибула, може се јасно визуализовати моделе који су популарни у саставу унутрашње композиције у уском коридору. Компаније нуде класичне варијанте и стилске новине, међу којима су посебно занимљиви примјери:

Икеа је елегантан компактни модел затвореног типа са белом бојомкутије смјештене на врху и дну дизајна, допуњене огледалом и позадинским освјетљењем.

Монт Бланц Модуларни систем компаније Цомпасс има лагану нијансу на ногама, која се састоји од уског ормара, комода, ормара и полица са препознатљивим отисцима фасада и присуством мјеста за слику или додатно огледало.

Модел марке "Лазурит" ће се свидјети мекој нијанси, компактном облику. Савршено се уклапа у простор са минималном количином простора, са полицом за покривала за главу, одељком са вешалицама за одећу, доњим кутијама за ципеле, компактним огледалом са мини комодом.


БРВ модуларна конструкција израђена је у тону избјељеног венге храста, лаконска је, модерна и мултифункционална. Омогућава вам да ставите у мноштво корисних ствари, има два огледала, чашу за бубањ, глуву гардеробу, додатну вањску јединицу за одјећу и ладице с ладицом.

Компанија "АБЦ фурнитуре" предлаже да се ходник ходника украси модуларног типа, изведеног у светло беж тону. Успјешно се уклапа у стил простора, који се разликује по дизајну затвореног типа, са сетом мезота, полицом за шешире, вјешалицом за одјећу и кутијама за разне ствари.

О томе како саставити ходник, погледајте сљедећи видео.