Хидроизолациона мембрана има своје типове и карактеристике монтаже

Да би особа остала здрава и способна да ради дуго времена, треба му сув, топао, светао дом. Еволуција животног простора човека од пећине до "паметне куће" је дизајнирана да задовољи једну од основних потреба - у безбедности.

Развијање нових грађевинских материјала, технологија рафинирања, софистицирана истраживања дизајна, људи још увијек брину о једној од њихових основних сигурносних потреба.

Типови и својства мембрана

Мембране за хидроизолацију представљају групу савремених материјала за изолацију грађевинских конструкција зграда и система топлотне изолације од воде. Улазак у унутрашњост куће уништава га, чинећи га непогодним за живот.

У конструкцији се разликују хидроизолационе фолије и мембране.

Нема фундаменталних разлика између њих. Вишеслојност и способност "дисања", за коју се тврди да носе мембране, заправо је побољшана карактеристика ових филмова.

Филмски намештај је подељен у две категорије:

 • хидроизолациона филмска мембрана од полимера - користи се за изолацију кровова, подрума и темеља од агресивне влаге из тла и атмосфере. Користи се када су темељне конструкције веће од подземних вода, изложене у облику појачаног специјалног конца од полимерног филма приближне дебљине од 0,2 до два милиметра. Користи се и за изолацију кровних радова.
 • профилна фолија за хидроизолацију мембранеВишеслојна полиетилена високе чврстоће са ребрима крутости. Користи се у хидроизолационим радовима ако је појава подземних вода виша од пода подрума зграде. Таква мембрана држи воду притиснуту дуго времена под условом да инсталација ради исправно.

филмске мембране

Мембране прве врсте (фолије) се користе за заштиту крова и темеља.Филм у таквој мембрани је ојачан навојима за ојачање. Рупице на филму омогућавају изолационом слоју да прође ваздух слободно, што омогућава површини испод филма да се "не угуши" из паре и да не уђу у влагу.

Таква мембрана се користи за спречавање појаве кондензата испод плочица или профилисаних подова.Водонепропусна паропропусна фолија је много јача од раније кориштених материјала и не боји се ултраљубичастог зрачења.

Филмске мембране су израђене од:

 • ПВЦ измене;
 • мешавина гума и полипропилена:
 • синтетичке гуме.

Овај материјал се користи за изолацију темеља од воде. Таква изолација се назива "светлост". У поређењу са старим начином изолације са рубероидом или битуменом, изузетно је једноставан - филм се полаже на површину, коју треба изоловати, загријати.

На површини филма нема пукотина. У том процесу нема спојева које треба даље обрађивати. Склониште, настало употребом хидроизолационих мембрана може издржати до педесет година.

У изолацијитемељима бетона треба наносити филм дебљине не мање од 0,4 мм.

Ако је из разних разлога потребно повезати делове филмске мембране, потребно је користити одговарајући лепак, специјални лепак са водоотпорном траком или применити метод заваривања ивица.

ПВЦ мембране

Грађевински радови који се обављају употребом материјала - ПВЦ мембрана за хидроизолацију ,бит ће много јефтиније од оних који се изводе уз употребу битумена, кровног материјала или других традиционалних материјала на штету нижих трошкова, филма и трошкова плаћених мајстора .

 • Гумене мембране су прилично скупе , али су њихове особине боље од традиционалних.
 • Хидроизолационе полимерне мембране нису изложене киселим супстанцама и околинамакоје су отпорне на оштећења и пукотине, тешке за пробијање, резање или пробијање. Отпоран на довољно високе или врло ниске температуре.
 • Мембрански филмски профил је материјал за "тешку" хидроизолацију . За производњу се користи јак полиетилен у једном слоју неколико слојева. Рубови крутости су на површини филма (шиљци до 20 мм).

Рад са овим изолационим материјалом не захтева додатне временске услове.

Индустрија производи филм у облику различитих ширина листа у величини од 1 до 2,5 метра. Дебљина филма досеже један и по милиметар. Његова употреба је оправдана на радовима на хидроизолацији темеља у зградама, чији се ниво налази испод нивоаподземних вода. Они могу одсећи влаге у правом смеру од темељних зидова и подземних инсталација.

Суцх мембрана подрум хидроизолацију помоћу профилисана цут филма омогућава агресивно деловање киселина, плесни, јер материјал не подлеже њиховом утицају. Убацује омогућава да се створи суви слој ваздуха изнад зида темеља, а вода у филму не падне.Хидроизолација мембране имају малу тежину, што им омогућава да покрије све врсте површина.

Постоји више метода за причвршћивање трака

 • бондинг лепак флоор;
 • запечаћена са причвршћивање анкера подлошкама.

Рад хидроизолације мембрана

Инсталација хидроизолационе мембране

 • радна област уредно видцхисцхаиут отпадака;
 • захрунтовиваиут основе;
 • на радном области примењене заптивног;
 • на радној површини постављени мембрану. Закључак одржан дугмад унутра. Ако је пројекат написан јачање хеоволокном, мембрана тканина одговара шиљке напољу.
 • комада мембране тканине чврсто, прајмери ​​са терена, проверите квалитет везивања, фиксирана преклапање
 • фиксни дизајн посебан бар;
 • изнад изградњи проклеиуиетсиа геотекстил, онда формирају унутар канала за проток воде. Она је тада уклоњен из кућишта преко фондације канализацију.

могући начин за јачање хидроизолацијеМембране директно на зидовима темеља, ако је зграда на пјесковитом или каменитом тлу.У овом случају, волови стагнирају, брзо тече у дубине и не утјечу на темељ.

Рупице у стезним тракама остају отворене за вентилацију и дренажу!

Супердифузионе мембране

Мембрански материјали се такође користе у раду на крову. У овом случају, они служе као хидроизолациони материјал за грејач.

Хидроизолационе мембране које се користе за кровне радове имају низ специфичних карактеристика, као што су отпорност на ултравиолетну и парну проводљивост.

За њихову производњу користе се до четири слоја полипропилена. Материјал је флексибилан, оштећен и може се растегнути. Филмски слојеви имају различите функције. Горња - заштита од вјетра, ултраљубичастих, вањских утјецаја. Унутрашњи слој обезбеђује пролаз ваздуха и паре.

Супердифузионе мембране се користе за рад са фасадом, изградњу мансарде, изградњу привременог крова.

Њихова својства:

 • Једноставност рада, није потребна припрема прије слагања;
 • заштита изолације, конструкција и кровова од кише, воде, прашине;
 • парни пропелант;
 • имају својства топлотне изолације;
 • издржљив;
 • холд ултравиолет
 • еколошки прихватљив, незапаљив.

Разлике у мембранама од других материјала

Поправимо разлике мембрана од других сличних материјала:

 • Ролл (на бази битумена - хидроизол,стаклена влакна, изолатори) имају само једну предност - они су јефтинији, гори, а не дуг, тежак за полагање;
 • Мастици - економични, издржљиви, отпорни на топлоту. Еластичније - оштећење се може прецизно затегнути. Али, мастари непарапроницаеми, могу се користити само на равним површинама. Мембране у овом универзалном.
 • Прашак. Лако руковање, али краткотрајно и непоуздано. Њихове превлаке се лако оштећују. Они морају да раде веома брзо, иначе се стврдњавају. Супердифузионе мембране немају ове недостатке.
 • Полуводљиви материјали. Исто су и светло на послу, само одбијају воду, не морају да припремају површину. Путеви који имају кратак радни век, једном у 7-10 година, морају поново да покрију своју површину. Дангероус. Мембране немају те недостатке.
 • Филмски материјали. Мање јака и захтевају слободу приликом инсталације. Дифузне мембране такође захтевају празнину, а ако није присутна, мембрана губи квалитет због смрзавања пора.

Супермембране не захтевају празнине. Није прикључен на грејач без решетке. Економичнија је, захтева мање простора при градњи зидова.

Супермембране се не користе приликом премазивања еуро-јастука, металне плочице без посебног премаза, јер се у овом случају ствара обилан кондензат.

Потребно је знати да су неки мембрански материјали монтирани узимајући у обзир смјер продирања паре, иначе ће ефекат бити директно супротан.

монтажа супермембрана

Мембране су најбољеПогодан за мансардне премазе.Избор између филмова и дифузионих мембрана зависи од примењеног кровног материјала:

 • дифузна, супердифузна мембранска хидроизолација постављена је са једним ваздушним процепом између крова и изолације под природним и пјешчаним плочицама.
 • такође имају насипне мембране, али са металним кровом.

Код ниских углова крова, препоручује се употреба два слоја мембране.

Потребно је да се материјал постави паралелно са завјесом изнад главе на око 10 цм. За заптивање мембрана користи се низ алата, иако многи брендови имају самољепиве ивице.

Обележавање мембранског филма

Обележавање А и АМ је филм који представља мембрану за дисање, добро пролази пару.Означавање А и Б - филм апсорбује и брзо испарава влагу. Под условом да су правилно постављени (са вентилационим отвором) су веома ефикасни.

Хидроизолационе мембране - модеран, лаган, погодан грађевински материјал. Његова употреба чини угодан и брз рад на хидроизолацији темеља и постоља зграда, омогућава поуздано обављање кровних радова, омогућава вам да изградите "тешку" хидроизолацију брзо, једноставно и квалитетно.

Вредност цене и квалитета радова изведених помоћу хидроизолационих мембрана омогућава да овај грађевински материјал конкурише традиционалним тестираним материјалима.