Хидраулична бртва за полагање бетона у бетон: 3 карактеристике

Хидроглера за полагање цурења у бетону користи се у бунарима са питком водом и септичким јамама са ЛЦ-прстеновима. и друге објекте (базен, вештачки резервоар, септичка јама).

Како затворити шавове у бунару: типови воденог чепа

Хидро плоча - специјална композиција која се користи за елиминисање цурења у бунарима. Склон је брзом скрућивању и не испире се под притиском воде. Ако у догледно време не елиминишете расцеп у бунару, подземне воде могу ући у бунарску воду и променити њен укус и квалитет.

Раније су коришћени дрвени чепови који су убачени у клисуру. Међутим, бакалар је био натопљен и почео да труне, а вода је добила неугодан мирис.

Уобичајена отопина цемента и пијеска је испрана водом, тако да је током времена постојао водени чеп, дизајниран посебно за такве сврхе.

Хидро плоче су под притиском и без притиска

Типови хидропланата:

 • под притиском - замрзнути неколико десетина секунди, заптивни слој хидроизолације се наноси преко заптивача.
 • Неразумно - потребно је 5-8 минута за потпуно стврдњавање. Користи се за обављање планираних превентивних радова.

Хидроцеп се такође користи за поправку цевовода и мањих удара у подрумима.

Захтеви за хидроизолацијуЗаптивке:

 • брзо фиксирање;
 • поузданост;
 • Једноставан за употребу;

Такође је важно да заптивач није кородиран и да се не деформише при температурним колебањима. Хидро плоча не би требало да мења укус и квалитет воде и не утиче на њен састав.

Шта треба размазати шавове у бунару између прстенова

Пена за монтирање или епоксидна смола не би требало да се користи за шивање. Такође, треба водити рачуна о различитим заптивачима. Такви материјали за пуњење можда неће донети жељени ефекат, а осим тога ће покварити воду за пиће.

За заптивање спојева између прстенова можете користити обичан цементни пијесак. То ће бити најјефтинији начин, али не и најтрајнији. Под утицајем влаге и хладноће, такви спојеви се врло брзо колабирају.

За додатну снагу у раствору можете додати течно стакло. Важно је напоменути да се додавањем течног стакла раствор брзо замрзава.

Стога, пре него што нанесете хидраулични чеп, припремите предњи део посла и мешајте раствор са малим серијама.

За заптивање шавова између прстена можете користити обичан цементни песак

Ако шавови сишу воду, цементни раствор се не уклапа савршено. Таква смеша једноставно нема времена да оде и испере се под притиском воде. У овом случају је потребан водени чеп. Ово је специјално дизајнирано решење, које се не боји температурних флуктуација, апсолутно не пролази воду и шири се када је суво.

Ако шавови након чишћења од прљавштине, остатака и пукнутог бетона одлазе предалекоДубоке и широке, блокирају их јута, спина или ланено уже натопљено посебним саставом погодним за хидроизолацију.

Конопатити, или другим ријечима, забити конопац у прорезу са најудобнијом дрвеном лопатом и чекићем. Затим се преостали простор полаже хидроплугом. Заптивање сувих шавова врши се цементним малтером. Овај приступ ће сачувати и поуздано размазати пукотине и шавове.

Бунар спреман за воду: како га користити

Малтер се може припремити из суве мешавине, строго поштујући упутства. Обично 1 кг суве мешавине захтева 150 мл воде 18-20 степени. Ако је потребно, могу се додати мале количине хидроизолационог састава, на основу пропорције 1 дела воде - 5 делова сувог цемента.

Велике потоке треба полагати са густом отопином, тако да се количина суве материје може повећати на 7 дијелова.

Раствор се меша пола минута, након чега се одмах наноси на подручје са цурењем.

Хидратантни раствор се меша пола минута, након чега се одмах примењује на део са протоком

 • Ваттерплаг. Одвојено топлом водом. Стврдњава 120 секунди, наноси се на температурама од +5 до +35 степени.
 • Пенеплаг. Поред бетона, може се користити и за елиминисање цурења у бунарима од цигле и камена. Време затварања - 40 сек.
 • Пудла Ек. Једна од најбржих бртви за пуњење, стврдњава за 10 секунди. Не такоКористи се на температурама испод 5 степени.

Током припреме решења, као и даљег рада са њим, треба да се придржавају одређених правила. Приликом рада увек носите респиратор и заштитне рукавице. За мешање раствора не користите никакве течности - само обичну воду, а капацитет треба да буде металик.

Заптивање зглобова у бунару сопственим рукама

Уклањање цурења у бунарима може се обавити без учешћа мајстора, било који домаћин да присили близу себе да тече својим рукама. Да бисте елиминисали ток у бунару, пре свега, треба да пожурите и да се држите технологије рада.

Напредовање курса:

 1. Припремите површину. Одвојиви чекић или ударни чекић уклања бетон са зидова бунара. Добијена рупа се пружа са стране и дубоко у 20-40 мм. Очистите од прашине
 2. Припремите раствор. Препоручује се мешање хидроизолације за неколико минута пре наношења. Приправак мора бити сличан сувом тлу. Приликом мешања, строго се придржавајте правила за кување.
 3. Направите поделу. Припремљено место се пуни раствором, остављајући четврти део празан. Чврстоћа, композиција ће се проширити и потпуно попунити прорез.
 4. Стабилизовати заптивку. Притисните руком или лопатицом заптивку, као да је гурате унутра.
 5. У складу са упутствима, можда ће бити потребно да се печат повремено навлажи неколико пута током дана.
 6. Третирати печат специјалном хидроизолационом композицијом - Хидротекс или Осмосис.

Херметички шавови у бунару могу се обавити својим рукама

На крају свих радова препоручује се да се одмах опере сви алати, иначе ће се отопина замрзнути и бити ће проблематично очистити је.

Приликом рада бушилицом или чекићем за бушење потребно је строго поштовати правила рада алата!

Боље је користити готов хидроизолац, самостална композиција не даје потпуну гаранцију квалитета.

Преглед хидроизолације за полагање бетона (видео)

Притисак или не-притисак који тече у бунару или на другом месту лако се елиминише помоћу хидро-бртве. Због отпорности на мраз, корозију и деформације, хидроизолациони састав се брзо приања уз бетонске зидове, блокирајући приступ подземних вода чистој води.