Грожђе девојака у пејзажном дизајну (фото)

Маиден грожђе у пејзажном дизајну - ово је најчешће коришћена вишегодишња лиана, брзо растућа и изненађујуће спектакуларна, која може врт и зграде претворити у предивне дворане са смарагдним фасадама и оградама.

Карактеристика ове биљке и њене, очигледно, главне предности, је способност да расте у свакој клими, на сваком тлу, у хладу и на сунцу. Више непретенциозан ланаи, који се користи у пејзажном дизајну, тешко га је чак именовати. Биљка је тако весела да ако се једном посади у башту, никада се не можеш бринути о томе. Практично је немогуће уронити га.

Маиден грожђе (партхенотсуссу) немају једнаке дизајнерске способности. Декорација фасада, сенчење видиковаца и тераса, организација преградних зидова за зонирање простора локалитета, промена невероватне лепоте живица формираних на било којој, најчешћим оградама у једној сезони, лукови прекривени листом тамно зеленог лишћа далеко су од свих могућности у чијем је власништву прво грожђе.

слијетање

Избор места за слетање винове лозе није тежак, најважнији услов који се мора узети у обзир је да партенокус захтева велики слободан простор, и готово је немогуће обуздати њен живахни темперамент. Не би требало да га садите између осталих, посебно малих биљака. У сусједству с првим грожђем, они неће имати шансе за преживљавање, јер се држе било каквог отпора, убрзано повећавају зелену масу исамо да би потиснули мање одрживе суседе.

Садња се обично обавља рано у пролеће, пре почетка шафранике. Ако се појмови одгоде, биљка ће бити мало прилаливат, лишће ће изгубити тургор и нестати. Са одлагањем садње, "Гумат +7" или "Корневин" даје веома добре резултате за подршку садницама. Наводњавање таквим раствором повећава егзистенцију биљака и смањује стрес због трансплантације.

Када припремају место за слетање, они врше дубоко копање, праве органска ђубрива (крава, мед). У тлу девојчице грожђе није захтевно, већ довољно плодно, обрадиво земљиште које прожима влагу. Ако је земља глинена, онда се у јаму за слетање препоручује додавање пијеска и мало фракције дробљеног камена, како би се побољшала аерација.

Слетање се врши у обилато проливеном земљишту, изравнавању корена, заспању, добро заптивање и површину залијевања ради уклањања ваздушних шупљина у зони корена. Даљња нега се не разликује од осталих садница - благовременог плијевљења, залијевања и отпуштања горњег слоја тла.

множење

Репродукција винове лозе је прилично једноставан процес, чак и почетник - љубавник. Постоји неколико начина за добијање младих садница:

  • Размножавање семена које омогућава биљци да се бере из сакупљеног или купљеног семена без страха од губитка својстава врста. Недостатак ове методе је прилично дуг период чекања за одраслу биљку (не мање од 3 године).

  • резнице грожђа девојку попут било ког другог жбуња захтева одређене вештине, али не нарочито тежак и даје веома добре резултате. Одржава се у рано лето напивздеревилими резница у хладној стакленику или само место под влахосберехаиусцхеи капе (пластичне боце без дна).
  • Репродукција слојевито - најједноставнији и без проблема тако и за велики број садног материјала. За овај лозом из матичне фабрике је постављен у плитким жлеб (1-10 цм) и присипаиетсиа тла широм. На површини, остављајући врх лозе са лишћем да се одржи. Годину дана винове лозе-одвојен од главног матичне плоче грма. Из сваког интерстијално створио неке младе биљке су добро успостављен корен систем.

Царе

Царе Маиден грожђе је једноставан, у основи се састоји у орезивање, подмлађивања и здравственим форми. У узрасту од 5 година у јесен, после расте лист, смањити Сваке године старе лозе, која служи као подстицај за пролећни интензивно повећање младих изданака. За вина опоравак проводе уклонити све поломљене и оштећене гране. Генерише орезивање је неопходно у случајевима када се користи погон у затвореном простору - Тхе Пергола или лук Топијари. Ако Гирлисх грожђа служи да украшава и ослободите зид, формирање Нема потребе орезивање.

Заливање партенотсиссус воле ретке, али у изобиљу. Она толерише сушом добро и оштарфлуктуације температуре.

Хранити лиану 2-3 пута у току сезоне. Први прелив - ђубрива која садрже азот, други троше комплексе.

Зимовање винове лозе без склоништа, у којој није потребна никаква додатна техника. Може се оштетити леденим кишама, уз продужено излагање прениској температури (испод 35 ступњева), али у прољеће се брзо враћа. Коренски систем је моћан, дубоко лежи у земљишту, омогућавајући биљци да издржи све екстремне услове. Штеточине и болести, Партхенотсирсус није оштећен.

Декорација било ког врта

Маиден грожђе у пејзажном дизајну (фотографија) даје улогу прве виолине међу декоратерима. Ударивши се око стубова и ступова, покривајући зидове хировитим обрасцима тамно зеленог лишћа малахита, у јесен пламтећи све нијансе љубичасте, стварајући чврсте природне завесе на прозорима и терасама, Партенотирс је с правом водећа позиција.


Живи графити девојчице је најчешћи елемент дизајна у климатским условима средњег трака. Створити га је довољно да се организује било који, најнезахвалнији и неупадљивији отпор, који ће се током сезоне претворити у шик засићено-зелени зид, непроходан погледима других људи. Једини услов за стварање подршке је његова снага, јер је маса одрасле лијане прилично велика. Живи обим грожђа дјевице органски се уклапа у пејзаж врта било ког стила.

У окружењу је најчешћеПартхенотсирсус пиатилистоцхкови, познат по својој непретенциозности и виталности. Једнако отпоран на све вањске утјецаје, трио-винова лоза Вицха, такозвани Бостонски бршљан, има мањи, сјајни кожнати чипкасти лист и ствара непробојне зелене завјесе, осликане у јесен у свијетло црвено-наранчастим тоновима.

Партхенотсирсус пиатилистоцхковииПартхенотсирсус триостернум (Бостон иви)
Партхенотсирсус пиатилистоцхковијПартхенотсирсус пиатилистоцхкови

Маиден грожђе у пејзажном дизајну користи се не само за вертикално засађивање насада, већ и као покровност тла, уз јачање каменитих падина и клизишта, уређење неатрактивних подручја у зони снажног засјењивања. Осим тога, за урбане услове је могуће користити га као културу ампелних гомоља на ложи и балконима, као иу великим каменим вазама када се ради о вртном парку.

Женско грожђе је изненађујуће декоративно током цијеле сезоне, непретенциозно, зимско-доказано и стога заслужује највише пажње вртлара и крајобразних дизајнера.