Грејна "капљица" - карактеристике, величине, упутства за монтажу

Сваки вртлар, који купује стакленик, мисли, пре свега, да његова инвестиција није била узалудна. То је срамота, ако конструкција која је стајала само једно лето, не може издржати снег и ветровиту зиму и јесен. Дакле, становници региона са тешким климатским условима, по правилу, стичу поуздане и трајне објекте. Грејна "капљица" је једна од оних конструкција које могу издржати и најекстремније временске трикове.

Гаража "Круплинка"

Од чега зависи јачина стаклене баште?

Пре него што проучимо техничке карактеристике и упутства за монтажу "Капљица", покушаћемо да сазнамо од чега зависи јачина сваког стакленика. Када се упознате са овим информацијама, боље ћете схватити зашто би јунакиња чланка могла постати једна од најбољих опција, ако је главни критериј за избор ове сеоске куће за вас - снага.

Табела. Главни фактори од којих зависи јачина стакленика.

фактор карактеристика

форма

Што су стрмије падине стакленика лакше падају са сњежног покривача и што се лакше опире утицају вјетра. С тим у вези, најпопуларнији су лучни пластеници, али постоје и други облици структура који могу издржати велико оптерећење снијегом због комбинираног (стакленика "Дацхна-Стрелка") или лучног лука (стакленик "Краплинка"). Такође, снег се добро клизи од стандардних двокрилних пластеника са прилично великим углом нагиба крова.

Дебљина и густина поликарбоната

Ово је један од најважнијих фактора који утичу на јачину стаклене баште. По правилу, има смисла да се направи лист од поликарбоната дебљине најмање 4 мм, али у подручјима са тешким климатским условима, користи се поликарбонат дебљине најмање 6 мм. Танак материјал, највјероватније, неће преживјети ни једну зиму (наравно, ако константно чистите стакленик од снијега, сасвим је могуће да ћете имати довољно "четири"). Такође, увек гледајте на густину поликарбоната - не би требало да буде најнижа.

фраме

Оквир може бити интегрални или монтажни, стандардни или ојачани. Наравно, очигледно је да је најбоља опција скелет који се састоји од чврстих лукова, који је додатно побољшан. Али такав стакленик је тешко транспортовати - делови су велики, тако да вам треба камион. Сплитски стакленик се може транспортовати самостално. Само изаберите оквир који има додатне елементе за ојачање.

Дебљина профила у оквиру

Што су дебљи детаљи оквира, стакленик се боље опире оптерећењу од снега. Због тога је боље изабрати ону у којој је скелет направљен од дебелог и дебелог профила.

Ширина између лукова

Што су лукови оквира ближе један другом, то је стакленик јачи. Ако се поликарбонат заснива на луковима који стоје близу један другоме, онда је потребно распоредити оптерећење снијегом у мањој површини, што значи да ће бити лакше одупријети се притиску.

Што је ближеједан ће бити постављен на оквир, јачи ће бити стакленик

Ако исправно приступите избору стаклене баште, на основу горе наведених фактора, онда сигурно не грешите и бирате ону која ће вам дуго служити и нећете пасти на терен прве зиме. А један од најјачих и јефтиних је стакленик "Круплинка". Како је то тако добро и захваљујући својим одличним карактеристикама трајности?

Опис и карактеристике стаклене баште "Дроплет"

"Капљица" - стакленик који лако може служити више од једне сезоне. Издржљива је и издржљива, атрактивна и има много корисних својстава. Произвођач је робна марка "Оранге", дивизија "Нове индустријске технологије", која већ 14 година ради са поцинкованим челиком и сада производи пластенику од поликарбоната.

"Капљица" се односи на класу надградњи и сматра се најбољом опцијом за куповину и уградњу у областима са тешким климатским условима, гдје се често јављају падавине, вјетрови.

Фотографија стакленика "Круплинка"

Напомена! Главна карактеристика структуре, која омогућава постизање такве отпорности на ефекте снега - је необичан облик "Капљица" (успут, отуда и име дизајна).

Облик је стрелиц-луков, у таквом стакленику, снијег се не може задржати, а ако се и даље ствара притисак, онда углавном долази до вертикалних ослонаца, а не крова.

Изградња стаклене "капљице"

Такав облик лучно-стреличарства има и друге предности. Прво, то је прилично великослободан простор који вам омогућава да лако обављате све послове у стакленику. Исто тако, сам зид стакленика на крову, који даје могућност рада, без поновног савијања, излази прилично високо.

Склопиви оквир "Капљице" израђен је од поцинчаног челика (180 г /м2), односно од металних цијеви правокутног пресјека и дебљине зида 2 мм. Пресјек пресјека је 20 * 20 мм. Сви делови су повезани вијцима, завртњима, завртњима.

Напомена! Чврстоћа "капљица" је повећана и додатни прикључни елементи, који су уграђени у ширину. Галванизација ће заштитити оквир од рђе.

Покривеност стакленичке "капљице" је поликарбонат. Наравно, материјал за прекривање може послужити и друге врсте премаза, али поликарбонат се дуго сматра најбољом опцијом. Савршено држи топлину и влагу, прилично је издржљива, издржљива, сигурна за људе и има много предности. Причврстите поликарбонат на оквир "Капљице" помоћу вијака и подлошка.

Боље је покрити овај стакленик поликарбонатом

"Дроп" из фирме "Оранге" се испоручује на тржиште стакленика у двије модификације, које се међусобно разликују по ширини дизајна. Ова ширина може бити и 2,4 м и 3 м. Такође, стакленик има два врата и отворе на крајевима.

Табела. Неке техничке спецификације "Капљице".

Ширина, м Висина, м Површина покривања, м2 Размак између лукова, м
4 2.4 2.33 9.6 1
6 2.4 2.33 14.4 1
8 2.4 2.33 19.2 1
10 2.4 2.33 24 1
4 3 2.4 12 1
6 3 2.4 18 1
8 3 2.4 24 1
10 3 2.4 30 1

Инсталација "Капљица" се изводи веома брзо у складу са упутствима. Стакленик се може поставити без темеља директно у тло - тло је једноставно закопано у земљу на дубини од 25 цм.

Гаража од поликарбоната "капљица"

За и против

Као иу сваком стакленику, "Капљице" имају своје предности и недостатке и испред једноставних конструкција и испред других стакленика од поликарбоната.

Предности капљица:

 • необичан облик који не дозвољава одлагање снијега на пројекту (успут, зато стакленик неће морати да чисти снијег зими);

  Дизајн ће успјешно издржати различите временске прилике

 • Унутрашњост стакленика је прилично пространа и омогућава вам да радите удобно;
 • да служи "Дроп" ће бити довољно дуго због појачаног оквира високе чврстоће (ако вјерујете у рецензије, онда је радни вијек најмање 5 година, чак иу оштрим сњежним зимама);
 • оквир стакленика се не боји рђе због антикорозивног премаза;
 • За оне који желе да прошире димензије конструкције, могуће је повећати дужину на рачун специјалних уметака;
 • Дизајнерски пакет укључује свеелементи потребни за монтажу;
 • "Капљица" савршено држи топлину, док на уштрб врата и отвора ствара одличну микроклиму за биљке.

Врата и капци обезбеђују исправну измену ваздуха

На недостатке "капљица" може се приписати као прилично компликована инструкција о монтажи, али ипак се модел може саставити без помоћи специјалиста.

Као што видите, плусеви у "Капљицама" су много више од минуса, тако да га можете купити сигурно, без страха од бескорисног трошења новца.

Монтажа и монтажа

Дакле, након што сте купили стакленику "Краплинка", одлучили сте да је сакупите сами. Ово ће вам помоћи у упутствима за инсталацију корак по корак.

Корак 1. Распакујте делове стаклене баште. Они се делимично појављују у полиетиленским врећама, дјеломично у кутијама. Амбалажа се може избацити, више неће бити потребна.

Корак 2. Покрените монтажу врата и стаклених стакала. Узмите лијеву и десну полицу за врата (13 и 13а) и повежите их попречним вратима

у количини од 4 комада.

Дијаграм монтаже врата

\ т

Пажња! Леви сталак (13а) мора имати отворе за постављање ручке врата. Жљеб профила крижа треба бити усмјерен према доље.

Корак 3. Повежите профиле косих врата са полицама . Врата су спремна.

Монтажа косих профила врата

Корак 4. Почните са монтажом кутије. Узмите хоризонталне

и вертикалне, доњи крајњи профилна конекторе на крају.

Причвршћивање стрингер профила

Корак 15. Прикупите међукружне лукове сличне тачкама 6 и 7. Причврстите револуционар. Поставите конекторе у облику слова Кс на луку. Два Кс-облика конектора су међусобно повезана са 4 вијка и кратком страном која покрива лук стакленика.

Пажња! Немојте затезати вијке - они би се требали кретати дуж лука.

Монтажа Кс-облика конектора

Корак 16. Осигурајте средњи лук на крају стакленика. Уверите се да су профили паралелни један са другим и окомити на земљу.

Фиксирање средњег лука

Корак 17. Припремите се за уградњу стакленика. На одабраном локалитету копајте у земљу са малим жљебовима за почетнике. Типичне димензије јама су 20 * 20 цм, а дубина 25 цм

Шема локације јама за копнене дизалице

Корак 18. Уградите стакленик у удубљења у земљи. Други сет профилапричврстите на Кс-везу. Поставите остале лукове тако што ћете их повезати са опругама, а затим са другим крајем стакленика.

Схема инсталације стакленика у земљишту

Корак 19. Поравнајте свитак са нивоом.

Оквир мора бити усклађен са нивоом зграде

Корак 20. Изрежите врата и врата конструкцијским ножем на унутрашњој контури отвора.

Пажња! Не резати у овом случају поликарбонат на вањској контури, у супротном ће доћи до размака између врата и крила, а непропусност покривености стакленика ће бити нарушена.

Како исећи врата и прозор

Корак 21. Изрежите рупе испод шарки.

Како изрезати рупе под шаркама

Корак 22. Инсталирајте цијелу опрему на врата и прозор.

Корак 23. Уклоните поликарбонат и почните покривати стакленик, нивелисати листове и причврстити их вијцима и подлошкама.

\ т

Пажња! Поликарбонатне плоче треба да се пружају изван оквира стаклене баште за 4-5 цм, тако да се на сваком крају појави мали визир.

Корак 24. На скакавцу у стакленику поставите угао . Поставите детаље заједно са траком (4 и 5). Трака је причвршћена на средњи лук са обе стране стаклене баште, а затим је лепљива трака дуга

проширена кроз лук кроз стакленик и повезује се са траком која је кратка

.

Причвршћивање угаоних и стезних трака на траву у стакленику

Корак 25. Причврстите поликарбонат вијцима у отворима Кс-облика и универзалних конектора. Само-вијци су инсталирани напрви, други и трећи редослед стрингер профила (четврти ред остаје без вијака).

Шема причвршћивања поликарбоната на конекторе

Корак 26. Зумирајте рупе испод стаклене баште и исушите земљу. Инсталација је завршена.

Гаражна "капљица" у сакупљеном облику

Гаражни простор испод целуларног поликарбоната "Дроплет". Упутства за монтажу и рад. Преузмите датотеку (кликните на линк да бисте отворили ПДФ у новом прозору).

Упутства за монтажу и рад

Видео - Монтажа, монтажа, уградња пластеника "Капљице"

Гараж "Дацха-Стрелка"

Дизајн "Дацхна-Стрелка", произведен у московској фирми "Волиа", развијен је за регионе који пате од јаких киша током зимске сезоне. Прочитајте више у овом чланку.

Савети за употребу

За "испуштање", које је служило дуги низ година, водити рачуна о правилном склапању и раду.

 1. Сакупити стакленик само у складу са упутствима. Нема резервних делова. Ако се стакленик покупи на погрешан начин, брзо ће постати неупотребљив.
 2. Не заборавите очистити поклопац стаклене баште од прљавштине. Очистите меком крпом или сунђером и сапуном. Ни у ком случају не поликарбонатне четке, абразиви - то може довести до чињенице да ће УВ заштита бити једноставно избрисана унапред, а сам материјал ће почети да се колабира.

  \ т

  Брига о стакленику чишћењем зидова и кровова готовим алатом

 3. \ тГранично оптерећење снијегом на оквиру је 290 кг /м2. Ако стакленик осјећа више оптерећења, онда може пропасти. Генерално, то је прилично чврста зграда. Али ако снијег на њему некако касни, онда га очистите што је више могуће.
 4. Редовно проверавајте поузданост причвршћивача. Ако је потребно, затегните вијке и матице.

Сада сте упознати са стаклеником "капљице" и сами можете одлучити да ли морате купити такав дизајн. Међутим, ако прочитате овај чланак, онда је највероватније да тражите одличан стакленик. А "капљица" је једна од најбољих варијанти ове врсте конструкција.

профиле профила и повежите се међусобно.

Шема монтаже прозора

Корак 5. Причврстите сакупљени прозор у горњи дио монтираних врата, причврстите шарке. Поравнајте прозор и завијте шарке.

Причвршћивање врата до врата

Корак 6. Почните са склопом постоља. Узмите профил са лучним странама

и повежите их краватом.

Прикључак профила лучних страна

Корак 7. Навијте горњи хоризонтални профил
на горњи крај конструкције.

Монтажа горњег хоризонталног профила

Корак 8. Причврстите предњи крајњи прикључак

и уземљење

.

Пажња! Уметните подземне жице у процес изградње. Жлеб делова за држање треба да буде усмерен од центра ка страни, а жлеб крајњег профила - доле.

Причвршћивање крајњих регала, доњих крајњих профила и земаљских кранова

Корак 9. Фронтални бочни профили (горњи и доњи, 10 и 11) причвршћују се паралелно са површином тла.

Причвршћивање предњих бочних профила

Корак 10. Исто тако, склопите други оквир краја, поставите врата. Поравнајте, фиксирајте на шарке.

Шема склапања оквира другог краја

Корак 11. Окомито на крајњу раван, уградите универзалне конекторе у износу од 8 ком. за даљу уградњу стаклене баште.

Спојни елементи универзалних конектора

Корак 12. Припремите се да обрежете крајеве стакленика поликарбонатом. Избушите рупе за причвршћиваче у профилима као што је приказано на слицицртање

Положај рупа за причвршћивање поликарбоната

Локација отвора на кешу за причвршћивање поликарбоната

Корак 13. Поравнајте крајеве, стављајући их на земљу. Ставите лист поликарбоната на предњу страну са предњом страном (УВ заштита) горе. Причврстите поклопац вијцима и изрежите ножем.

Постављање поликарбонатног лима

Корак 14. Покрените склоп директно у стакленик. Поставите крајеве стаклене баште лицем у лице на земљу и причврстите профил за навијање