Грејач за зидове унутар куће

Ако је температура у стану ниска, или постоје огромни рачуни за њено гријање, онда ће људи који живе у таквој просторији прије или касније почети размишљати о томе како се угрије кућа. Предност топлотне изолације извана је доказана чињеница, али не увијек становници могу утјеловити ову опцију. И загревање куће изнутра је лако оствариво, надајући се само себи.

За такву изолацију није потребна дозвола ни сусједа ни локалних власти. Зато људи често прибегавају избору материјала за унутрашњу изолацију. У данашњем чланку ћемо се упознати са многим од њих, размотрити њихове предности и недостатке.

У којим случајевима изолација стамбене зграде изнутра

Сви стручњаци у грађевинарству савјетују: ако постоји избор, онда задржите топлотну изолацију зграде извана. Постоје добри разлози зашто треба да урадите управо то.

Са спољном изолацијом, проблеми као што су:

 • смањење животног простора зграде;
 • ограда зидова од топлог ваздуха и као резултат замрзавања зидова зими;
 • је повезана са интензивнијим уништавањем куће;
 • када температура улица расте, може се појавити кондензат између зида и гријача.

Изолација унутарњих зидова је у стању дати назначене резултате, али ако је исправно приступити питању такве варијанте изолације, онда са дијелом наведених проблема постоји могућност да се не сусрећу. Постоје нека правила за ово.

Први савет је да се створи квалитетан парротареер.Захваљујући њему, кондензација између гријача и зида можда се неће појавити. Други је обавезно стварање ефикасног система вентилације. Овај дизајн служи за уклањање вишка влаге из просторије.

Неадекватна вентилација, накупљање кондензације у просторији може довести до стварања црних тачака у његовим угловима. Атмосфера у овој соби ће бити гушење.

Многи кућни занатлије одлучују да раде топлотну изолацију куће властитим рукама, али нису увијек свјесни важних детаља процеса. У овој ситуацији, могуће је признати много грешака које доводе до непријатних посљедица, као што је, на примјер, убрзавање уништавања зграде.

Како избећи могуће утицаје топлотне изолације изнутра

Ова технологија топлотне изолације има много нијанси, па ћемо размотрити како правилно изоловати зидове. Њихова унутрашња обрада је тешко урадити по свим правилима, па се ова опција користи само када се другачије не постигне.

Важан услов за висококвалитетну изолацију је висококвалитетна опрема за заштиту од испаравања која ће штитити подручја у којима може доћи до росишта или кондензације.Зато морамо предузети сљедеће мјере:

 • филм за парну баријеру мора бити издржљив и издржљив, а сва једињења пажљиво затворена;
 • пре изолације зидова куће из унутрашњости потребно их је третирати првим слојем који садржи супстанце које штите од појаве плијесни. И процес почиње након потпуног исушивања тог новца;
 • грејачи нису имали велику пропустљивост за испаравање. Пожељно је купити такав материјал, у односу на који би зид имао индекс већи од грејача. Под таквим параметрима, вишак влаге ће лако напустити зидове и изаћи на улицу;
 • Приликом лијепљења топлотног изолатора, љепило се наноси чешљем тако да се материјал приања уз вертикалну површину у цијелом подручју;
 • унутрашња изолација зидова куће захтева употребу механичке вентилације, а прозори су опремљени вентилима;
 • дебљина изолатора за изолацију треба израчунати узимајући у обзир карактеристике климе тог подручја. Не препоручује се лепљење сувише танког материјала који не испуњава захтеве.

Као прво, у случају топлотне изолације, треба наћи задатак елиминисања "мостова хладноће". Они се обично јављају тамо где је плафон повезан са носећим конструкцијама, па чак и унутар куће. На тим местима можда неће бити могуће нагризати изолацију, тако да морате користити парну баријеру. Последњи корак је маскирање структуре топлотне изолације.

Шта одређује избор материјала који се загрева

Сада у грађевинским радњама постоји такав избор изолационих материјала да су многи људи изгубљени и не знају како да изолују зидове изнутра. Дакле, постоје грешке - оне доводе до нежељених последица.

Заправо, грејач за зидове унутар куће мора одговарати материјалу из којег су састављени. Дакле, зидање захтева као грејач неколико материјала, а бетонске површине - друге. Па, ако је на површиниЗидови од цигле ће бити пјенасти полистирол или минерална вуна, а такође добра опција са применом топлотног малтера.

Зидови од бетона захтевају присуство грејача који има парну баријеру.Мора бити фиксиран од стране просторије за заштиту од влаге.

Постоји неколико разлика између начина изолације зидова зграде изнутра, од цигле и бетонских површина. У другом случају, веома је неопходно уземљење са антифунгалним средствима. Ако се користи минерална вуна, она се поставља између дрвених шина.

Спасава се врући малтер

Топли малтер, као материјал за изолацију зидова који се користи већ неколико година.Али за својства топлотне изолације потребно га је правилно применити на површину:

 • први слој материјала - је посипање зидова малтером, који поставља све постојеће пукотине. Постављање на зидове врши се са одређеним напором и што је могуће равномјерније. Препоручена дебљина је од 5 до 10 мм;
 • други слој је веома важан елемент исправне изолације - то је прајмер. Идеално, када је дебљина једнака 50-60 мм. Уземљење се одвија у 2-3 фазе, сваки нанет слој мора бити једнак 20-30 мм сваки (зависно од њиховог броја). Ако су задовољени ови технолошки захтјеви, тада маса која се налази на зиду неће пасти испод њене тежине на зиду. Стога је важна примјена корак-по-корак и обавезно сушење. Због тога технолошки процес обраде топлим малтером може битисматра се најдуготрајнијим и дуготрајнијим.
 • Трећи слој материјала је поклопац или завршни слој. Његова дебљина је 3-5 цм и користи се за поравнавање површине. Направите га од ситног песка и воде. Затим се утрља у површину зида и коначно поравнава.

Прегледи оних који су проверавали како да изолују зидове уз помоћ топлотног малтера, разликују се један од другог. Постоје корисници који воле ефекат који ствара, али постоје супротстављене мисли.

Пена од пене и експандираног полистирена

Овај материјал за стамбену зграду је најпопуларнији и приступачнији. Поред ниске цене, овај грејач се лако инсталира, има веома малу тежину, може се резати ножем.

Пре завршетка просторије, зид је ожбукан изнутра. Након сушења још је покривена китом за додатно поравнавање. Затим фиксирајте хидроизолацију на вертикалним површинама.

Хидроизолациони слој треба да буде обавезан јер штити грејач од пада са зида кондензата. Пјеница је осјетљива на влагу - од тога чак може изгубити својства и савити се.

Затим долази ред за топлотну изолацију.Уз помоћ специјалног љепила, површина зида се третира (НЕ пјена!).Даље, листови грејача су усидрени и притиснути заједно. Потребно је обратити пажњу да нема пукотина између ивица материјала. Последњи корак за комплетирање изолационе технологије је постављање парне бране.

Слично томе, користити иполистирен од екструдиране пене.

Полиетиленска фолија на обе стране

Данас, материјал као што је пјенасти полиетилен, обложен са обе стране фолијом, такође добија на популарности. Но, његов недостатак може се сматрати сложености у инсталацији, јер између површине зида и података гријач би требао остати празан, а испод облоге на врху треба бити празнина. Савршена имплементација овог технолошког процеса је тешка и за многе професионалце.

У карактеристикама материјала, назначено је да је топлотна проводљивост од 10-20 мм од фолијског полиетилена способна заменити пену или минералну вуну, дебљине до 80 мм. Али у исто вријеме је потребно правилно уредити непропусност празнина, што је тешко учинити.

У случају непоштовања ових норми, точка росишта прелази на загријавање, а постаје мокра и хладна.

Употреба полиуретанске пене

Још једна могућност да се зграда загреје изнутра је да се као гријач наноси такав материјал као што је пјенасти полиуретан. Овај грејач је пенаста течност, брзо се стврдњава у ваздуху. Коефицијент топлотне проводљивости овог материјала је 0.025 В /(м · К).

Да би се постигла равна површина када се наноси и да се поштују правила која се односе на дебљину на зиду, потребно је подићи оплату. Затим, посебним деловима за инсталацију, сипајте ово раствор.Он има следеће предности:

 • има одличну адхезију са многим површинама;
 • заптивање мостова хладноће;
 • не може да се формира на месту рошењагусто спајање материјала са површином зида;
 • нема шавова, тако да је лако затворити све површине, укључујући и не баш глатке.

Пицтуре # 7. Наношење полиуретанске пене на унутрашње зидове просторије.

Традиционални материјал је минерална вуна

Процес изолације стамбене куће изнутра употребом минералне вуне је мало компликованија од завршне обраде пјене. Дизајн са употребом овог гријача значи присуство дрвених трачница, између којих ће се налазити. Помоћни материјал са дрвета треба бити изложен у једној равни. У средини између шина, фиксирана је минерална вуна.

Да би се избјегло стварање мостова хладноће приликом полагања топлотне изолације, потребно је повезати рубове рудника са шинама на обје стране. Да би се то постигло, требало би да има димензије у ширини нешто више од размака између вертикалних дрвених трака. Потребно је да изолациони материјал буде чврсто постављен, без размака.

Сљедећа фаза је употреба парног изолатора, јер минерална вуна јако добро упија влагу. Постављен је преко грејача и причвршћен за шине. Затим се ова "листна торта" крије са другом вертикалном равницом од сухозида.

Сада постоји спор између професионалаца у грађевинском бизнису, гипсања површине лажних зидова, испод којих се налази минерална вуна. Они још нису дошли до коначних закључака.

Креативност у пракси: користимо топли под на зиду

ОвоМетод загрева спољне зидове унутар стана, и не дозволите да пад температуре на критична, у којој депонован кондензат.

Да би ово дупли зид, који као препреку користећи хладну топлотну баријеру.Да би се постигао овај ефекат је потребно на унутрашњој површини спољашњег зида да поправите грејаче. Користите ову структуру након појаве озбиљних мразева, загрева простор унутар зидова, и пребацивање тачку рошења унутар спољашњег зида.

Други вам омогућава да соба за третмане зид, већина зидова изграђених од сухозидом. Изолација, постављена на њих грејач. Ова конструкција операције није јефтин, јер се користи струја, али ће заштитити зидови и објекти од уништења.

Они становници који планирају да изолује своју квадратуру унутра треба да: "Можда можете да спољашњи изолацију?" Ако не, онда пре него што је процес би требало да буде упознат са свим важним информацијама које су вам потребне приликом рада са или другог материјала изолациони материјал. Познавање значајних нијанси будућег рада ће повећати шансе за задовољавајућег исхода.