Грејање сеоске куће сопственим рукама је економична опција: шеме, фотографије, видео записи са мене

Викендица - одлично мјесто за дружење с обитељи и пријатељима. На њему можете чак и живјети љети. Међутим, неки воле да се одмарају на селу не само у топлој сезони, већ и на хладноћи. Тамо су многи вртлари и поставља се питање како да се обезбеди грејање викендица зими без струје, јер је далеко од тога увек могуће спровести обтуратор система грејања уз помоћ електричне опреме.

Како загрејати сеоску кућу

У овом тренутку постоји много начина за грејање зграде за даче. Приликом одабира једног или другог круга гријања, морате узети у обзир неке од казни. Пошто су летњиковци подигнути у различитим временским периодима, грађевински материјали који се користе за њихову изградњу могу се међусобно разликовати. Неко је потрошио много новца на изградњу своје сеоске куће, потпуно подигавши пуну градњу, а неко је дао новчић, али није погодан за стални боравак.

Грејање сеоске куће у великој мери зависи од грађевинског материјала који је био укључен у изградњу објекта. Ако користите панеле отпорне на топлоту, плоче, онда ће се грејање организовати много лакше него када се опреми стара кућа.

Поред тога, при избору система гријања потребно је узети у обзир доступност комуникација. Обично се већина села налази на удаљеним локацијама од централизованих гасовода.

Избор зими да се економски загрева летња кућица,такође је важно узети у обзир чињеницу да постоји најближи извор расхладног средства. Да, кућа се може гријати на рачун угља, огрјевног дрвета, дизел горива, итд.

Најпопуларнија врста горива у Русији за гријање сеоских кућа, села и чак сеоских кућа је била и остала дрва за огрјев. Прво, њихова цена је нижа од било ког другог алтернативног горива, и друго - такви ресурси увек могу бити при руци.

ВИДЕО: Електрично гријање. Јефтин начин грејања зграде

Врсте система грејања

Опције грејања виле се класификују према носиоцу топлоте:

 • ваздух;
 • пара;
 • електрични;
 • вода.

Поред тога, јединице гријања су групиране према врсти горива:

 • течно гориво - дизел гориво, дизел гориво, итд;
 • гасни грејачи за дацхас;
 • чврсто гориво - дрва за огрјев, угаљ, пелете, итд .;
 • гријање сеоске куће електричном енергијом.

Сваки од ових метода везивања блока за загревање има своје предности и недостатке. Ако говоримо о цени, онда је најскупља инсталација за грејање на течно гориво. Док ће најјефтинији систем гријања сеоске куће бити плински котао. Међутим, како је речено горе, далеко од свих села доведени су централизовани гасоводи.

Поред тога, избор система гријања у некој сеоској кући утиче и на сезоналност боравка у њој:

летња опција

Веома велики број кућа за одмор био је направљен од дрвеног ражња. Стеинпреклапање таквих просторија не може дуго да одржава топлоту у згради. Стога, ако се дацха не загрева, температурни услови у просторији ће бити практично идентични уличним индикаторима. Дрвене зграде се могу брзо загријати помоћу електричних гријача или пећи. У том случају ће бити потребно темељно изолирати фасаду објекта, као и користити снажну јединицу за гријање.

Верзија за сезону

Зграде, које се планирају користити независно од годишњег доба, још увијек су у фази израде за нискотемпературне режиме. Човек који живи у сеоској кући током цијеле године, сигурно је збринут да је његов стан опремљен свим потребним комуникацијама. У таквој просторији, барем, требало би спровести светло и воду. Старији модели, као што је већ споменуто, углавном се састоје од дрвених или панелних панела, док се код изградње капиталних објеката користе бетонске плоче, опеке, блокови од шљаке и други конструкцијски материјали који су идентични по функционалности. А ако ваша кућа има горњу комуникацију, онда је најпогоднији начин за грејање уређаја електрични аутомобил. Због недостатка струје, може се користити и гријање на цилиндру или друге алтернативне опције.

грејање пећи

Ако не знате како да загрејете летњу кућицу без гаса и струје, онда ћете вероватно бити заинтересовани за такву опцију као што је пећ од ливеног гвожђа или челика. Први модел је бољиснагу неких од његових карактеристика:

 • трајност;
 • продужено одржавање температурног режима;
 • брзину грејања.

С обзиром на гријање пећи, морате се побринути за димњак унапријед. Уосталом, без овог конструктивног елемента, блок за грејање једноставно неће функционисати.

Недостатак инсталације пећи за грејање: систематско књиговодство ресурса горива. А ако није време да се направи обележје горива, онда ће се ватра угасити и мораће поново да запали пећ. Поред тога, неопходно је редовно чистити пећ од производа разградње горива.

За грејање пећи, најбољи материјал за ложиште ће бити буква, храст или граб. Док смрека и боровина неће обезбедити неопходне услове за здраву животну температуру.

Одлична опција за давање ће бити стари добри буржуји у модерном дизајну. Лако се користи грубо, савршено се носи са задацима.

Буржоазија 21. века

Тренутно је развијена технологија котлова на дуго спаљивање. Њихов рад се заснива на принципу пиролизе, када огревно дрво или неко друго чврсто гориво гори на ниским температурама уз истовремено ослобађање пиролизних гасова. Они се преусмеравају у засебну комору, која даље изгарава ослобађањем топлоте. С једне стране, то значајно повећава ефикасност котла - на скоро 85, па чак и до 90%, док са друге - када спаљивање једне обележиваче огревног дрвета достигне скоро 8 сати.

Гасно грејање

Лепљење помоћу гасног котла -то је најпрофитабилнији и једноставнији начин грејања дома. Међутим, ова опција се може користити ако је прикључена на централни гасовод. Гасни грејачи се сматрају најефикаснијим, јер могу да загреју собну температуру у релативно кратком временском периоду.

У одсуству везе са главним гасоводом, могуће је лако повезати пећ за спаљивање са гасним цилиндрима. Упркос својој једноставности, такви уређаји нису ништа мање популарни од стационарних грејача који су идентични по функционалности. Али у исто време, могу се лако транспортовати од места до места. Из тог разлога се опрема за загревање гасовода сматра аутономном.

Препрека круга топлотног гаса може се обавити природном или присилном циркулацијом расхладног средства. Дакле, ако имате једну приземну кућу, онда ће систем са природном циркулацијом бити довољан да обезбеди просторију потребним температурним условима. Затим, за грејне уређаје на два спрата, биће потребан снажнији систем, који захтева употребу центрифугалне пумпе.

Инфрацрвени уређај за грејање

Најпримитивнији начин загријавања сеоске куће. Да бисте то урадили, потребно је само да купите грејач, ставите га у просторију која треба грејање и прикључите је на акумулатор. Ови грејачи, по правилу, имају компактне укупне димензије. Могу се лоцирати не самона поду, али на зидовима, па чак и на плафону.

Инфрацрвени системи гријања су алтернативни извори гријања, који могу трајати дуге периоде рада од уређаја на електрични погон. Све што треба да урадите је да редовно проверавате трајање батерије и повремено га пуните, на пример, из соларних панела.

Постоји много алтернативних начина грејања који вам омогућавају да ефикасно и економично загрејете кућу. Међу њима су геотермално гријање, гдје се гријање куће врши на уштрб природних ресурса - воде, свјетла и земљишта. Електрични конвектори, соларни колектори, клима уређаји итд. - све су то начини за стварање угодне температуре у кући.

Које изабрати - зависи само од финансијских могућности. Надамо се да ће вам наши савети помоћи да направите прави избор и дајте предност Вашем избору најкориснији и ефикаснији блок за грејање.

ВИДЕО: Је ли јефтиније загријати сеоску кућу?

Нормал 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4