Главни дизајни степеница и њихов опис: 3 врсте

Чак и најједноставнија конструкција степеница може лијепо надопунити унутрашњост собе. Изаберите најбољу опцију за степенице треба бити са компетентним стручњаком.

Различити дизајни степеница

Љествице - то није само нужност, него и оригинални дизајн, вањска привлачност и, у неким случајевима, оне могу бити чак и осебујна декорација.

Данас постоје различите конструкције степеништа, које се морају одабрати узимајући у обзир карактеристике и димензије просторије

Различите врсте и дизајна степеница:

 1. Све љестве су по договору подијељене у неколико главних група - међуетажне, улазне степенишне групе, радне степенице, као и посебне, унутрашње зграде, шведске структуре, дизајнери, итд. У овом случају, степенице се праве, у зависности од захтева, од дрвета, метала, композитних материјала, бетона и најчешће комбинују материјале.
 2. По дизајну постоје различите степенице, могу бити спиралне степенице једноструко-мочварне, вишеслојне, сложене, кружне, са средњим или окретним платформама, итд.
 3. Разликовати степенице и дизајном његових елемената, они могу бити затворени или отворени типови, и разликују се у облику степена.

Степенице Постоји велики број типова и типова у распону од једноставних структура до сложених инжењерингаструктуре. Софистициране врсте мердевина најбољи пројекат и очекујемо посебне алате, као што Архикад.

Имајући дизајн степенице: општи опис

Да би се успешно степенице спреман да ради и издржава не само тежину, али и тежину кретања људи кроз њу, не само да мора израчунати рад, већ и да изабере оптимални дизајн лежаја.

пре инсталирања степенице у соби треба израчунати унапред максимално оптерећење и одабрати одговарајуће структуре

Грађевински степенице су различити, што заузврат састоји од више елемената:

 1. Један од најпоузданијих и лако родних елемената степеница је косоура Овај лежај греда, на којој је закључено степени. Ту беаринг низом елемената, њен степен причврстите на крај, али после неколико година рада, кораци могу розхитатисиа и да ће цвиле.
 2. Беаринг метални елементи - ограде, они су међусобно повезаних корака и велики лежај елемент.
 3. повезују на мердевине марш преко ротационе платформи или директно, може се рећи да је сајт такође, на свој начин, носећи све елементе дизајна.

То би требало да буде у фази изградње куће или другог објекта, који обезбеђује мердевине смештаја, размислите шта чине да хоће, и, сходно томе, бирају врсту носе елемената.

дизајнерски тим степенице: опис и карактеристике

Десило се да, након главног фази изградње, постоји потребаинсталирајте степенице које воде од пода до пода, а да не би прерадили све радове у кући ради степеница, оптимална опција би била уградња монтажне конструкције. Најчешће, у овом случају, користе се модуларни системи, који су међусобно повезани по принципу дизајнера. То су метални делови, који се састоје од два елемента: цеви и металне плоче заварене на њу, које служе за причвршћивање степеница. Комбиновањем делова, добијање темеља за степенице, на које су фиксиране степенице, ограде и други пројекти, ове врсте степеница ће бити најједноставније у саставу и неће захтевати никаква посебна знања и вештине.

Модуларни дизајни су популарни јер су практични и једноставни за инсталацију

Поред таквих модуларних структура, постоје и друге опције:

 1. Лестви за вијке тима - је метални модул који се састоји од каде, подлошке, матица и клинова. Монтира се једноставно, прво се цев монтира и причвршћује за под, причвршћује се вијком, а на осовиници се утисне игла и причвршћује се матицом са подлошком. Горњи дио овог ступа је такођер прикључен на преклапање. Након постављања ограде.
 2. Степенице на металним косоарима - могу бити из канала или дводелних греда. Такође су израђене од лаких монтажних металних конструкција, које се могу монтирати и као дизајнер.

Такве лествице на тим стубовима могу се чак и сакупити властитим рукама, користећи потребне упуте и дијаграме. Али пре тогапрво морате пројектовати у било којој фирми пројекта, а затим производити потпорне елементе жељене величине.

Компетентна изградња степеница за други спрат

Приликом подизања двоетажне зграде, потребно је направити степенице тако да се можете кретати између етажа. Често, у приватној кући, дрвене степенице воде на други спрат, који може бити раван или са окретном плочом од 90 или 180 степени, а чешће је монтажна конструкција.

Оригинални и леп ентеријер просторије ће изгледати као дрвено степениште на другом спрату

.

Међутим, прије слагања љестава потребна су прецизна мјерења како би се на њима произвели различити детаљи:

 • Изградња дрвеног степеништа, у зависности од типа, може се састојати од неколико основних елемената, то је носач (коосури, драперија) на који су степенице већ фиксиране, као и са локација (ако су предвиђене) и других елемената;
 • Бизарије степенице могу бити додатно опремљене степеницама, ослонцима и, наравно, рукохватима од балустера и различитих ступова.

Након што су сви елементи направљени, треба их доставити на мјесто инсталације и саставити заједно као конструктор, комбинујући прве носеће елементе, а затим све остале.

Сви дијелови су спојени столарским љепилом, вијцима, ексерима итд.

Врсте степеница по дизајну и њихов опис

Врсте степеница су различите, могу бити и основне и помоћне. Стубе су нагнутемаршеви, платформе, ограде и рукохвати. У великој вишеспратној згради, мердевине се граде у складу са СНиП стандардима.

Тип дизајнера мердевина препоручује да се узму у обзир, узимајући у обзир карактеристике просторије, где ће бити постављена

Постоје и друге врсте степеница, које су изграђене у вишеспратним зградама, и то не само:

 1. Пожарне лестве, подложне су одређеним захтјевима - оне морају бити израђене од метала, подножја металних канала и степеница од жељезних шипки. Одговарајуће лествице за гашење пожара удаљене су 150-200 метара, а обично су постављене на зграду висине преко 10 метара
 2. .
 3. У вишеспратним зградама, обично се постављају бетонски подови, повезани са локалитетима, они морају имати природно и вештачко осветљење. Висина, ширина и угао нагиба, те одређене димензије регулирани су грађевинским нормама и СНиП-ом.
 4. Помоћне мердевине су намењене за коришћење са било којим радним станицама, или за подизање на било коју опрему, оне обично имају ограду и, ако је потребно, осветљење.

Остале врсте степеница, нпр. Дрвене, широко се користе у изградњи приватних кућа, викендица, могу имати различите изведбе - класичне, спиралне, модуларне и чак различите оригиналне и конзолне конструкције.

Оптимална конструкција спољних степеница

Понекад је потребно направити степениште изван куће у анексу због цијене простора или из других разлога, на примјер, као излаз у случају опасности. То је токонструктивно решење понекад може бити једино исправно.

Степенице на улици, које су предвиђене да се попну на други спрат, треба да буду не само практичне, већ и безбедне

.

Приликом изградње спољних степеница треба узети у обзир захтјеве за такво степениште, узимајући у обзир карактеристике конструкције.

Наиме:

 1. Да би се обезбедила безбедност путовања, да би била поуздана и трајна, и да би требало да постоји компетентна веза са зградом. Могу бити једнобоцни двобразни, итд., Као и директни и ротациони.
 2. Могу се профилисати, монтирати паралелно са фасадом сприједа, а налазе се под углом од 90 степени у односу на фасаду.

Облик игралишта може бити правоугаоног, четвртастог и чак овалног облика. Најједноставнија љестве ове врсте је улаз у кућу.

Врсте и конструкције степеница (видео)

Да би спољашње степенице биле што мање изложене падавинама, најбоље је опремити визиром одозго, или чак направити потпуно затворену структуру. Такво побољшање ће вам омогућити да се сигурно крећете дуж степеница за вријеме лошег времена, а такве степенице неће захтијевати чишћење од снијега зими.