Гит за пећи и камине "Емелиа": ватростални и термички отпорни кит, производи отпорни на топлину

Многе модерне архитектонске структуре опремљене су индивидуалним системом гријања. У викендицама, викендицама, сеоским кућама можете видјети пећи за гријање или активне камине на дрва.

Извођење естетске и грејне функције, пројектни подаци, као и сви производи које стварају особе, морају бити обрађени. Такав малтер не би требало да буде застрашујући јаким порастом и оштром променом температуре. Топлински отпорни кит за пећи и камине "Емелиа" испуњава све захтјеве за опрему за гријање.

О производу

Пећ Еммелиа и камини су замисао Цонцорд ОСТ-а, националног произвођача боја и лакова и грађевинских материјала, који успјешно послује од раних 2000-их.

Технологија "Цонцорд ОСТ" гарантује да пунило "Емелиа", као и сви остали производи компаније, испуњава све стандарде квалитета и стандарда. Производ је лак за коришћење, способан да се такмичи са водећим руским и страним произвођачима сувих и готових грађевинских решења.


Треба напоменути да је састав Емелие ауторски развој стручњака компаније, креираних посебно за уређаје за гријање. Има леп дизајн и изглед.

Карактеристике

На трајност и безбедност употребе пећи и камина утичу различити фактори: правилна инсталација, избор огрјевног дрвета, способност правилног размножавања и одржавање ватре. Важно је и брига, периодична поправка и обнова површине. Није ни најмање улога у овом процесуигра кит.

"Емелиа" малтер се користи за третман камина, пећи, димњака и димњака. Помоћу њега се полажу шавови и пукотине, што спрјечава просторије од затупљења, повећава дугорочно очување дизајна топлине. Користи се као материјал за облагање за директно полагање пећи и њихово облагање плочицама.


Гит има одлична својства спајања, ствара јаку адхезију на површинама и сигурно фиксира различите елементе дизајна. Треба напоменути да облога може издржати температуру од 900? Ц и за рад у камину простор није погодан.

Основа ватроотпорног кита "Емелиа" је каолин - топлински отпорна глина, растварач - вода, такође садржи адитиве БАСФ, ТРОИ, РОХМ И ХААС и згушњивач Дов Цхемицал. Облога се продаје у готовом облику, боја смеше је беж. Рок употребе је једна година (ако се контејнер не отвори).

"Имелиа" је ватроотпоран - не садржи запаљиве супстанце које се под утицајем високих температура могу самозапаљити или експлодирати.

Загревање опреме за грејање врши се на температури околине + 5Ц. Пре употребе пасте добро промијешати. На минус температурама, немогуће је радити са композицијом, јер се вода кристализира, и као резултат, кит ће постати непогодан за употребу, отврдњава, појављује се у дојкама.


Емелиа обложени материјал је потребан за:

 • Побољшање изгледапроизвода Кит је еластичан, након сушења не ствара пукотине, ствара природну боју у природној боји глине. У будућности, равна површина може бити обложена, избељена или обрађена бојом отпорном на топлоту.
 • Осигурање сигурности рада пожара. Под утицајем високих температура у зидовима, иу самој цигли, могу се појавити пукотине, кроз које ће дим почети улазити у просторију. Изузетно је опасно за људе да живе. Пунило "Емелиа" је способно да продре дубоко у зидане спојеве, попуњавајући све пукотине, обезбеђујући херметичке елементе структуре.


Црни трагови чађе - неугодан призор, али много опаснији за човека да извади угљен моноксид. Према томе, инструкције за рад пећи и камина захтевају периодичну сезонску инспекцију конструкције, ојачавање њене жбуке или посебног премаза отпорног на топлоту.

"Емелиа" се користи за повећање позитивних карактеристика пећи:

 • Да би се олакшала брига о систему грејања. Пећи и камини, украшени овим материјалом за облагање, лакше се чисте са видљивих страна.
 • Повећање излазне топлоте. Топлота у пећници, на којој се кити чува дуже, дакле, иу просторији ће бити удобно имати више времена.
 • Повећање трајања структуре. Материјал за облагање пећи и камина има високу отпорност на високе температуре, тако да ако се правилно нанесе кита, гријаћи елементи ће служити без потребе за поправком неколико деценија.


За и против

Специјална мешавина лопатица отпорна на топлоту "Емелиа" има следеће позитивне особине:

 • Екологија - безбедна за људе и животну средину. Ово је важан критеријум при избору облоге, јер када се загревају, многе компоненте које нису штетне у нормалном стању могу формирати токсине. Не постоје такве супстанце у китовима за пећи "Емелиа".
 • Дуг век трајања. Правилно наношење на површину извора топлоте, према наводима произвођача, може служити око 50 година.


Једини недостатак ватросталног кита може се назвати вишим од уобичајеног састава цене и немогућности примене као завршног третмана.

Правила употребе

Рад са лопатицом ће имати позитиван резултат ако пратите препоруке произвођача и извршите следећу секвенцу:

 • Површина система за грејање мора бити очишћена од прашине, прљавштине, масти и старих премаза. Ово ће побољшати адхезију, омогућавајући да садржај буде много сигурнији;
 • Ако нанесени премаз није уклоњен, мора се осигурати његова трајност;
 • Нанесите кит на континуални слој или тачку грађевинском лопатицом, дебљина облоге не би требала бити већа од 5 мм.
 • За изравнавање авиона потребно је да га направите док је раствор влажан. Обично се овај процес даје 10-15 минута, након чега се густица стврдњава.
 • Акораствор је замрзнут, а да би га потпуно изравнао није било могуће, могуће је влажити површину уз помоћ спреја и утрљати преосталу површину, повремено влажити подручје рада.


Стручњаци препоручују да се прије почетка прототипа пећи или камина површина треба лагано загријати, али не и врућа. Ове манипулације се изводе тако да се раствор боље постави на површину која се третира и брзо осуши. Осим тога, дим ће омогућити откривање могућих пукотина и тиме омогућити комплетну поправку.

Рецензије

Потрошачи су имали времена да тестирају гит "Емелиа" и на личном примјеру, били су увјерени да је ријеч о висококвалитетном, поузданом, високо пластичном материјалу, с којим је лако радити. Нема проблема који се наноси на површину и лако се поравнава. Након потпуног стврдњавања, не пролије се и не пуца.

Као што су рекли купци, има слабо изражен мирис, али ненаметљив, па је рад са китом прилично удобан. Рјешење је добро уклоњено из алата и руку, не компликује дизајн, савршено подноси високе температуре.

Према мишљењу стручњака, рад са овим рјешењем је врло угодан - еластичан је, као пластелин и мекан, попут природне глине. Помоћу њега можете нацртати савршено равну површину.

О томе како пећи пећницу, погледајте следећи видео.

Как о