Гаражна корњача (42 фотографије): величина и тежина, тенде за склониште велика аутоматска гаража, повећање

Заједно са јаким гаражама од опеке или лимова популарне су и такозване корњаче. У ствари, они су привремена опција за склониште аутомобила, тако да се могу померати или демонтирати.


Карактеристике

Гаража је добила име због онога што заиста изгледа као уредна метална корњача. Популарност је стекла због своје јефтине и компактне величине. Овај дизајн је лако инсталирати директно на његовом мјесту у близини куће. То чак не може бити забрањено од стране полицајаца, јер се корњача може класификовати као комплетна гаража - баш као шатор за аутомобиле.

Ако власници одлуче да га граде властитим рукама, штедња породичног буџета ће бити значајна.

И у поређењу са изградњом пуноправне гараже је веома јефтино.


Успут, упркос компактним димензијама, овај тип дизајна укључује не само аутомобил, већ и алате потребне за његов поправак, вртни алат или лака возила слична скутеру или колицима.

Робусна гаражна корњача штити аутомобил од потенцијалних пријетњи. Метални шатор скрива аутомобил од кише, снега и других изненађења времена.


Осим горе наведених погодности, постоји и низ минуса.

  • Без обзира на то колико је згодна била гаража, она је и даље знатно мања од класичне циглене зграде. Унутар зграде је чврсто и незгодно. У неким случајевима није могуће чак ни отворити врата аутомобила.
  • Гаражна корњача изгледа нерепрезентативно. Многи не желе да га инсталирају баш зато што верују да ће покварити изглед сајта. Поред тога, површина је временом прекривена рђом или је подложна корозији.


Спецификације

Класична гаража "корњача" користи се за чување аутомобила. По правилу се састоји од две челичне или армирано бетонске капке. Један од њих је чврсто фиксиран и стоји на поду. Али се други, као капија, отвара. Она се диже, окреће се и пада преко базе капије.

Испада да када отворите пола аутомобила одмах се испостави на улици.


употребљени материјали

За производњу гараже користи се јаки метал. Дебели листови, по правилу, превише теже. Обично је њихова тежина у тонама. Због тога је тешко радити са њима без употребе специјалне опреме.

Такође је вредно поменути чињеницу да је корњача практично немогућа за подизање и кретање без славине.


Безбедност

Дизајн, направљен од два врата, многи сматрају угроженим. Уосталом, у пукотини између њих може лако пасти снег или капи кише. Да би додатно заштитили аутомобил, стручњаци препоручују употребу различитих заптивки. Алтернативно, можете купити цераде. Међутим, ова опција је такође ризична, јер се метал може покрити рђом испод цераде.

Поред временских појава, аутомобил је потребанштити од вандала. Брава се поставља на спој два врата. Потенцијални провалници корњаче су лак плијен. Зато се препоручује да се изабере најпоузданија струјна кола.


стандардне величине

Као и код стандардне гараже, параметри корњаче зависе од врсте машине коју треба да држи. Уобичајени параметри су висине два и по метра, ширине од три и дужине шест метара. Ово је, по правилу, довољно да возач безбедно постави аутомобил без утицаја на зид.

Да би се направио такав дизајн, користе се интегрални лимови. Тежак је много, тако да морате дуго да се мучите око његовог длета и инсталације.


виевс

Постоји неколико главних типова таквих гаража, од којих свака има своје предности и недостатке.

По природи локације структура је подељена на уграђене и уграђене. Друга врста је лоша јер се може подићи само приликом изградње зграде од нуле. Инсталиран је у подрумској етажи и по жељи може имати улаз у кућу. Тако, у зимском периоду, можете ући у своју гаражу чак и без ходања. Ако је потребна заштитна конструкција аутомобила већ након што је кућа обновљена, онда је вредно изабрати другу опцију. Наиме - прикључена гаража, која се може налазити поред стамбеног простора, чак и причвршћена на њу уз помоћ удобног ходника.


Одвојеноизолујте склопиву металну верзију корњаче. Могу се ставити било гдје, чак и усред дворишта. Компактне зграде овог типа мирно се налазе чак иу граду, а не само у сеоским подручјима.

Најновија класификација је подјела корњача у зависности од материјала из којег су направљене. Могу бити блокирани или метални. Постоје и механизми који отварају капију. Они могу бити и механички и аутоматски.

Као што је јасно из наслова, у првом случају врата треба подићи и спустити ручно, ау другом се све ради аутоматски помоћу посебног механизма.


Како прикупити?

Свака гаражна конструкција овог типа изграђена је у неколико фаза.

избор локације

Пре изградње, потребно је да одредите шта је савршено место за изградњу корњаче. Испод гараже морате одабрати равну површину, идеално испуњену бетоном.

Такође је вредно дефинисати смер у којем би се затварач требао отворити. Често корњаче покушавају ставити на такав начин да је приступни пут био кратак и удобан. Из тог разлога, они су ближе капији.


Алати за претрагу

Сљедећи корак је одабир правих алата. Задатак је једноставан, али за некога ко никада није урадио нешто слично, и даље ћете морати да се укључите у процес, са избором материјала и алата.

База гараже је израђена од металног профила. Стога ће им требати великелистови и заваривач за њихову везу. Одсечени су са бугарским и сетом дискова. Такође је неопходно осигурати да постоје различити инструменти за мерење. Листа је кратка: чељусти, рулет, хардвер.


производња гредица

Када се све компоненте подигну, можете направити изградњу склоништа за аутомобиле. По правилу, потребно је пет до седам дана за изградњу корњаче. Нарочито у случају да особа никада није учинила нешто такво.

Прва фаза изградње је набавка чворова. Одвојени делови могу бити различитих величина. Параметри се бирају испод возила. За велики аутомобил, потребно вам је велико склониште.

Такође је вредно узети у обзир тренутак када би покретно крило требало да буде веће, јер би требало да покрије базу, ослобађајући пролаз.За стационарну секцију, потребна вам је не само широка метална плоча, већ и два реза исечена из челичног угла. Они су постављени на ивицама, а изнад су повезани специјалним металним крстом, који би требао бити ширина будуће гараже. Сви ови делови су заварени заједно, што резултира дизајном који на даљину подсећа на фудбалски гол. На исти начин као и ова врата, будућа подршка захтева додатне дрвене подлоге.


Метални лук се такође може направити ручно. Због тога је немогуће савити челични угао без употребе додатних алатапотребно је заваривање, при чему се подлога може подијелити на дијелове ширине око тридесет центиметара.

Према истом принципу, други дио склоништа је направљен, међутим, треба га мало повећати. Повећање у овом дијелу је важно, јер без њега неће се моћи потпуно отворити.


колекција

Након израде свих обрадака, можете ићи у фазу монтаже. У овом тренутку постоји веза између два дела корњаче. Оба обрадка треба да буду постављена на равну површину и одредите где ће тачно бити осигурана шарка. Уместо тога можете користити и једноставне шарке у гаражи.

Фиксни део обратка у овој фази је фиксиран. То можете урадити помоћу сидрених вијака. Затим је приложен други део. Када је оквир спреман, можете одсећи оба дијела металним тракама. Такође их је потребно припремити унапријед, рачунајући висину и ширину.


На споју два одвојена дијела, сигурно је потребно заварити петље за браву или инсталирати другу заштитну структуру. Након обављања претходних радова, можете ићи на рад са површинама. Као прво, потребно је антикорозивно средство за заштиту корњаче од вањских оштећења. Следећи слој је обојен. По правилу, одаберите сиву боју, јер је она најсвестранија и најмање замрљана.

У неким случајевима, возачи, напротив, покушавају да додијеле гаражу, што је чини живљом. Ово је опционалнопотпуно обојите целу металну основу. Понекад је довољно само ставити неке светле пруге на мјесто споја. Таква пјена изгледа занимљивије, а њихова боја неће значајно повећати трошкове.


Проналажење алтернативе

Тешке металне шкољке имају многе предности. Али због тежине, проблема са покретним и другим нијансама, многи још увијек траже друге, прикладније опције. Један од њих се може назвати гаражом истог типа, али је направљен од шатора.

Дизајн жељене висине ће такође бити поуздана заштита од кише и изгарања сунца. Попут једноставних квалитетних тенди, не пропушта ни вјетар ни воду. Да бисте заштитили аутомобил, можете користити или цераду или полиестерску тканину натопљену различитим заштитним композицијама. Таква варијанта корњаче је савршено погодна за привремено становање, на примјер, за давање или земљишну парцелу, гдје породица не живи тако дуго.


Типс

Јастуци су веома удобни и компактни. Можете користити додатне савете да бисте их учинили још бољим.

На пример, возачи који проводе доста времена у поправљању или подешавању аутомобила ће волети да барем мало загреју гаражу. Да бисте то урадили, потребно је да га утиснете у панеле. Класична опција грејања вероватно неће одговарати.


Није потребно штедети на изолацији дизајна на исти начин као да га штитите. Антикорозивни премаз изабран за заштиту метала мора бити високог квалитета, тако да структура траје дуже. Ако је корњачастављен на место са хладном или кишном климом, онда ће заштитни слој бити потребно ажурирати током времена. Од тога зависи не само изглед гараже, већ и ниво сигурности аутомобила.


И на крају, прије инсталирања "кутије за оловку", поготово у граду, вриједи још једном провјерити колико је то легално. Закони се временом мењају. Да би били сигурни да нова зграда неће бити приморана да руши или премести на другу локацију, потребно је појаснити која су правила сада на снази.

Следећи видео приказује преглед надстрешнице "корњача" за аутомобил.