Футроле са бравом: ормар за одлагање ствари са склопивим намештајем или брава са кључем, намештај за одећу

Ормари са бравом - одлично рјешење када је потребно осигурати очување ствари. Најрелевантнији је на јавним мјестима, на примјер, у уредима или у образовним институцијама. Други разлог за инсталирање ове ставке је сигурност. Ово посебно важи за оне са малом децом. Заиста, скоро свако зна своју неодољиву жудњу за свим непознатим. Стога, да би се искључило случајно падање тешких ствари или врата самог кабинета, важно је да дете инсталира браву. Осим тога, такав догађај ће вам омогућити да задржите редослед ствари у ормару.

Класификација брава

Отварањем:

  • Механички, тј. Отворен нормалним кључем;
  • Електронски. Да бисте отворили такву браву, потребно је да унесете одређени скуп цифара или слова - код;
  • Магнетни се може отворити специјалним магнетним кључем;
  • Комбиноване браве комбинују неколико корака које треба извршити за отварање уређаја.

Уградњом:

  • Браве за врата су уметнуте у крило врата.
  • Режије се најчешће користе када није могуће уградити брава. На пример, за стаклена врата. Мање поуздан од прве опције. Његова инсталација је прилично једноставна, не захтева много времена. Оштећење крила врата у овом случају је сведено на минимум. Међутим, постоје браве које захтевају бушење рупе на вратима. Они се такође називају и фактуре. Такви уређаји се користе чак и за долазневрата


  • Варијантне шарке се ретко користе за уградњу на ормаре, иако постоје и такви случајеви.
  • Вентили се користе у случају да нема посебне потребе за очувањем ствари, али је неопходно, на пример, да се спречи случајно отварање врата.


  • Блокатори се састоје од два лепљена на вратима ормара елемената и мембране која их повезује. Тако, када дете почне да отвара врата, таква брава неће јој омогућити да се потпуно отвори.


Како изабрати?

Тип браве ће зависити од типа ормара на који сте га одабрали. Метални намештај, који се често среће на јавним местима, на пример, за ормариће (укључује и сефове), има висок степен поузданости. Стога је потребно да дворац одговара и овом параметру. Браве за металне кутије имају различите класе поузданости. Прва класа се односи на најнепоузданије и најпогодније за уградњу на ормаре за складиштење ствари. Четврти, напротив, има највиши степен заштите.Браве са првокласном поузданошћу прикладне за заштиту како од детета, тако и за заштиту детета од случајног пада говора.

Уређаји друге класе могу се поставити, на пример, у канцеларију. Они су прикладни да осигурају сигурност докумената. Ако кутија чува вриједне предмете или врло важне документе, боље је користити уређаје треће класе поузданости. Од када суимају висок степен поузданости и приступачну цену. За сефове у којима се чувају хартије од вриједности, новчанице или драгуљи, без сумње, потребно је дати предност уређајима четврте класе поузданости.


Ако се одлучите за уградњу браве на гардеробу, тада ће у помоћ доћи специјални уређаји за клизна врата. Ако је разлог за уградњу браве - хабање механизма кабинета и невољно отварање његових врата, онда је најједноставније рјешење инсталирати засун. За стаклене ормаре користе се само остакљене јединице.

Такође је неопходно одредити величину браве, која директно зависи од параметара ормарића, односно ширине ивице крила врата. Дакле, експресивна бравица треба да буде мања од ширине ивице врата. Од једне и друге стране дворца након његове инсталације треба да остане најмање пет милиметара. Ако се ради о брави изнад главе, која не захтева бушење врата, онда раздаљина између њених елемената, која се носи на мрежи, треба да буде иста као и ширина ивице врата.

Постоје уређаји за које је потребно бушити рупу. У овом случају, замислите да дворац са стране не изгледа превише гломазно.


Избор уређаја зависи и од сврхе коју сте сами поставили. Када одаберете да заштитите дијете од случајног озљеда или да спријечите поремећај који воли организирати дјецу, можете преферирати затварач или дјечији уређај за намјештај. Ако је такоосновни узрок инсталације дворца је очување ствари, вредно је да се преферира мортифиинг или патцхи врста. За већу поузданост можете користити комбиноване уређаје који имају неколико импликација заштите.инсталација

Наравно, најлакши начин за куповину намјештаја је дворац, али одабиром одговарајуће браве можете га сами инсталирати. Инсталација различитих брава варира једна од друге и зависи од њене конфигурације.

Принцип уградње брава за ормар за шкољке с двије шкољке је приближно исти. Да би се то постигло, у првој фази је потребна темељита процјена мјеста постављања и означавање. Затим избушите рупу у којој ће бити постављен блок са засуном. Постављањем уређаја у рупу, потребно га је осигурати помоћу додатка. На другом сталку морате избушити рупу у коју ће ући засун или језичак. У завршној фази, ако је снабдевен комплетним сетом, потребно је на њега поставити декоративну шипку.

Да бисте инсталирали закрпу, потребно је направити и ознаку. Причврстите главни део уређаја на крило врата помоћу одвијача. Можете користити одвијач, претходно избушене рупе. Затим, ако је предвиђена конструкција за закључавање ормара, потребно је да се други део браве причврсти на друга врата, која су предвиђена за улазак резе.

Ако је уређај постављен на двокрилна врата, потребно је избушити рупу за улаз у ролетну и поставити декоративну траку, каоу првој верзији.

Као што видите, уградња структуре закључавања није тежак процес, али захтева прецизност рада и доступност алата.

произвођач преглед

Икеа блокатор се може користити не само као брава, већ и као лимитер који подешава угао блока врата.


Закритие мебел Боиард З148ЦП. 1/22 од Лерои Мерлина. Унутрашња конструкција вам омогућава да заштитите гардеробу од злостављања деце, такође погодна за канцеларијски намештај. Комплет претпоставља присуство вијака за причвршћивање дизајна и као одговор на траке.


За стаклена клизна врата затвара се дизајн ГНР 225-120. Не захтева бушење да би се инсталирао. Део уређаја са запорном шупљином је причвршћен на једној страни врата, а други део у облику рецкнецк-а је причвршћен за други затварач. Као резултат тога, када су врата спојена, сталак улази у жлеб. Окретање кључа спречава отварање врата. Ово је најједноставнија брава, погодна за постављање на стаклена врата.


Ароматична стаклена врата ГНР 209 такође не значе бушење. Главно тело је постављено на крило и има избочину која спречава отварање другог крила. Окретање кључа изазива померање квака, што доводи до затварања оба затварача.

Блокатор из Икее је добио много позитивних рецензија због своје ефикасности. Одрасла особа може лако руковати отварањем такве браве. Да урадимо овосамо треба да стиснеш две капке. Али за дијете овај задатак остаје неподношљив.

Уопштено, потрошачи производа Боиард З148ЦП. 1/22 су задовољни и примећују да то одговара омјеру цијене и квалитете. Недостаци које корисници истичу су безначајни, на пример, незнатна реакција између детаља.

Потрошачи су добри у погледу уређаја за закључавање ГНР 225-120 и ГНР 209, јер стаклена врата ормара нису оштећена. Корисници су такође приметили једноставност инсталирања таквих механизама.

Како да направите електронски дворац својим рукама, погледајте следећи видео.