Емајл ПФ-266 (24 фотографије): техничке карактеристике, боја црвено-браон и жуто-смеђе боје, потрошња 266М по 1 м2

У нашој земљи још увијек постоји велики дио приватних дрвених кућа са засађеним подовима, једноставно обложених бојама. Модерна хемијска индустрија нуди широк асортиман материјала за бојење и лакирање који су посебно дизајнирани за покривање дрвних производа. Међу њима - емајл ПФ-266. Које су његове карактеристике, и која боја постоји, хајде да разумемо.

Карактеристике

Емајл ПФ-266 се прави на бази алкидног лака. Производња у нашој земљи је регулисана ГОСТ-ом 6465-76.

У складу са стандардом, такође обухвата пигмент за бојење, растварач, минерална пунила. Захваљујући овом садржају излази врста гнојива која осигурава не само декоративну функцију када се наноси на дрво, већ и штити површину од негативних утјецаја околине, на примјер, влаге.


  Емајл ПФ-266 је специјално дизајниран за дрвене површине. Намењен је само за употребу у затвореном простору. На отвореном, премаз ће имати кратак радни век.

  Због доступности производа, често се користи за подне облоге у јавним просторима, као што су теретане, спаваонице, складишта. Приватне особе ријетко купују ову боју, углавном за бојење подова у старим дрвеним кућама или у домовима у земљи.
   ПријеКориштењем ПФ-266 емајла треба познавати његове техничке карактеристике:

   • Овај премаз на површини формира глатки сјајни премаз. Сјај филма је најмање 50%.
   • Емајл додаје влагу на површину.
   • Добро супротно трљању. Овде је индекс снаге 0,25 кг /микрона.


   • Одлично толерише температурне разлике од -40 до +60 степени. Немојте се плашити уништавања премаза у условима у којима зими зграда није оперисана и није загрејана. Такође, боја се може складиштити и транспортовати на негативним температурама. То неће утицати на квалитет производа и следеће оперативне карактеристике.
   • На температури од +20 степени, вискозност је 70-100 с.
   • Степен трљања боје - максимално 40%.
   • Потрошња композиције по слоју је 80 г /м2. м. Број слојева зависи од боје емајла.

   • Боја се суши за 24 сата на температури околине која није нижа од 20 степени. Али потпуно спреман за утовар пода ће бити само за три дана. Крајња снага ће досећи површину за само 2 недеље. Потпуно обрисани слој филма има трајност од најмање 30 цм у удару
   • Еластичност слоја на кривини износи 1 мм.
   • Адхезија састава боје на површину покривања одговара 1 тачки.
   • Разблажити бијелим духом.
   • Количина амбалаже у којој се може наћи састав излива у производњи је различита. Она се креће од 0,9 до 50 литара.


   цолор

   Колор гама емајла ПФ-266веома ограничен. Овде нећете наћи необичне светле нијансе, на пример, црвено, плаво. Палета боја овог производа укључује само неколико тонова смеђе боје. Међу њима су врло популарне црвено-смеђе и жуто-смеђе емајле.   Израчун потребног обима

   Потрошња емајла ПФ-266 зависи од његове боје. Као што је горе наведено, то је 80 г по 1 м2. Али боја треба да буде најмање два слоја, а за светло златно-наранџасту нијансу, број премаза треба да се повећа на три. Полазећи од тога, да бисте израчунали потребну запремину емајла, потребно је да обојите смеђу и теракотну боју на површини простора помножено са 160 грама, а за златни тон - 240 метара

   .

   У овом случају, количина емајла би се требала купити са малом маргином, тј. Заокружити количину боје примљене на већи дио продате количине.

   Правила цртања

   Да би се осигурало да је премаз, који чини емајл ПФ-266, стабилан и леп, потребно је да радите у неколико фаза:

   • Припрема површине. У овој фази потребно је очистити површину од прљавштине и прашине. За ову сврху под је опран сапуном, а затим испран чистом водом. Након тога, боја се уклања са површине, ако је, и под се поново пере.
   • Припрема боје. Банка се отвара, филм се узима са површине суспензије. Следеће, композиција је добро помешана. За то можете користити дрвену лопату. Емајл, проливен у посуди са повећаном запремином, је бољипомешајте са специјалном мешалицом.


   • Узгој складишта. Ако је потребно, емајл ПФ-266 се може разблажити белим алкохолом. Истовремено, количина не би требала прелазити 10% волумена саме боје. То јест, у количини цаклине од 1 кг, можете додати само 100 г растварача.
   • Апликација. Емајл ПФ-266 се може наносити четком, ваљком или распршивачем боја. Алат треба користити у зависности од површине пода, тако да можете користити четкицу за бојење дасака, и обојити под помоћу спреја или ваљка.   Будући да се боја наноси у најмање два слоја, за сушење сваког премаза потребно је направити паузу најмање 24 сата. Приликом наношења композиције треба имати на уму да је алкидни лак прилично токсичан и да га треба користити респиратор и рукавице. Поред тога, након завршетка радова просторија треба да буде добро проветрена како би се избегло тровање.

   Разлика између емајла ПФ-266 и ПФ-266М

   Прво, емајл ПФ-266М из ПФ-266 разликује материјал на који се наноси композиција. Боја ПФ-266М се може наносити, поред дрвета, и на бетонске површине. Израђује се и на бази алкидног лака.

   Композиција се разликује само увођењем додатних пунила, што омогућава повећање адхезије ове композиције са бетонским подом. Истовремено су све техничке карактеристике у потпуности очуване.


   Начин уклањања цаклине ПФ-266 може се видјети у видеу испод.