Електричне гријаче ручника бирамо терморегулатором

Изаберите електрични сталак за пешкире

У овом тренутку, тржиште представља велики број пешкира са различитим контролним системима, али су електрични гријачи ручника са термостатом постали најраширенији. То је првенствено због њихове високе економске ефикасности и практичности самог система. Али у процесу одабира таквог тоалета, можда ћете наићи на нека питања о којима ћемо расправљати у овом чланку.

Типови електричних грејача за пешкире са термостатом

У овом тренутку, електрични сушачи за пешкире са терморегулатором могу бити два типа - на бази Тена и на бази грејног кабла. Свака од ових врста има своје карактеристике, које ћемо посебно разматрати.

Електрични грејачи за пешкире

Да не бисмо били неутемељени, узмимо за пример грејач за пешкире Елецтриц Терминус са грејним каблом. Принцип његовог рада заснива се на загревању посебног грејног кабла, као и на топлом поду који се налази унутар цеви. Због загревања кабла грејач за пешкире се загрева.


Грејач пешкира са грејним елементом за грејање

 • Прије свега, ми ћемо бити искрени. Термостати нису опремљени свим ручницима овог типа. Али ако је инсталиран, онда се њихова инсталација обично изводи у фази инсталације грејног кабла.
 • Предности ове врсте држача за пешкире са терморегулатором укључују уједначеност гријања кроз цијело вријемеповршине. На крају крајева, када се укључи, загревање се одвија одмах преко површине.
 • Још једна важна предност је немогућност прегревања кабла. На крају крајева, грејни кабл може да се загреје до температуре од +90? Ц. За сталак за пешкире, препоручена максимална температура је само 65? С.

Обратите пажњу! Због прегријавања долази до већине кварова гријача пешкира са грејним каблом. Стога, ако се одлучите за куповину такве сушилице за пешкире, присуство термостата је веома важан плус за повећање његове трајности.

 • С обзиром на недостатке гријача за пешкире са грејним каблом, има их много. Пре свега, ово је ограничена форма. Дакле, термо грејач за пешкире са грејним каблом може бити само "С" - или "У" - сличан. Остали облици су изузетно ретки. Ово је делимично због крутих стандарда савијања грејних каблова.

На фотографији приказати положај сензора термостата у грејном носачу пешкира помоћу грејног кабла

 • Још један недостатак је перенниалност ове врсте сушача за пешкире. Иако произвођачи декларишу десетине година, овај термин је обично мањи од једног.
 • Још један велики недостатак је њихова сигурност. На крају крајева, у случају оштећења кабла, цев грејача за пешкире може бити под притиском. А ако је такав грејач за пешкире монтиран без аутоматског уређаја УЗО, који захтева ПУЕ, онда последице могу бити жалосне.

Електрични пешкири за ручнике

Електрични грејачи за пешкире са цевним електричним грејачем илиТелевизор је много чешће опремљен терморегулаторима. Принцип рада таквих уређаја заснива се на загревању расхладног средства - то може бити вода, дестилат, антифриз или уље, уз помоћ Тене.

 • За електричне сушаче за пешкире користе се два типа ТЕН-а - "сухи" и "мокри". Цена за "мокре" сенке је нешто нижа, тако да се чешће користе. Модели истог "сувог" ТЕН-а се препоручују за пешкире који раде зими из система грејања, а током лета из Тене.
 • Предности оваквих модела са термостатом могу се приписати ширем распону облика. Овде практично нема ограничења.


Грејач пешкира са грејним елементом ТЕН

 • Поред тога, такви модели су економичнији. На крају крајева, расхладно средство дјелује као батерија топлинске енергије. Због тога је размак између периода рада грејног елемента много већи него код истих модела са термалним каблом.
 • Такође бих желео да нагласим веће одржавање. Уосталом, у већини случајева, управо је ТЕН, коју је лако заменити сопственим рукама. Поготово ако се тиче "суве" Тене.
 • Али недостаци оваквих модела грејача за пешкире са термостатом су. Прије свега, треба напоменути да је регулатор термостат обично инсталиран близу ТЕН. С тим у вези, може доћи до ситуације када је на подручју инсталације Тена топлији ручник топао, ау удаљеним подручјима је само мало топао. Ово се посебно односи на дугачке гријаче за пешкире у облику змаја, као и на видео.

Обрати пажњу! Да бисте избегли ову ситуацију, ако вам је потребан сталак за пешкире, купите производе у облику степеница. Због присуства затвореног круга, носач топлоте може циркулисати у њима, што ће повећати уједначеност гријања сушилице.

 • Други значајан недостатак су захтјеви за непропусност производа. Обично за електричне сушаче за пешкире, не тако страшну корозију, као за њихове колеге, који раде из система гријања, али да би се у потпуности избјегао неће успјети. И овде све зависи од квалитета метала и завара.

Изаберите термостат за сушење пешкира

Одмах ћемо бити у искушењу да изаберемо термостат одвојено, нећете успети. Долази само са мајицом и може се заменити само када замените Тену.

За моделе са грејним каблом, замена ће сама по себи бити веома тешка. А с обзиром да такви ручници нису превише уобичајени да би се овај случај могао узети у обзир, неће бити.

Изаберите термостат за сушење пешкира

 • При одабиру електричног гријача ручника термостатом сјетите се снаге Тене . Требало би да буде исто, или мало више од већ инсталираног грејача.
 • Сљедећи важан критериј је распон регулације.Може се кретати од +5? Ц до 65? Ц. Обично су модели са ширим распоном регулације скупљи. Топлији пешкири на температуру мању од 30 ° Ц нема смисла. Стога препоручујемо да одаберете моделе у распону од 45-65 ° Ц.

Обратите пажњу! Моделс витхподесиво на +5? Ц ће се тражити у привремено не гријаним просторијама. Уосталом, сипање и пуњење пешкира за пешкире сваки пут када искључите грејање је прилично тешко. Зато га можете ставити на минималну температуру и не бојте се њеног смрзавања.

 • Други важан фактор је интерфејс контролера.Ово може бити екран, али можда нормалан окретни дугме. Овде избор зависи искључиво од ваших преференција. Али имајте на уму да присуство дигиталног семафора не гарантује увек тачније одржавање температуре.
 • Последњи критеријум је дужина Тена жице.Чини се да је ово ситница, али се често занемарују. Стога, ако постоји ТЕН инструкција или можете визуално одредити, свакако обратите пажњу на то.

закључак

Као што можете видјети, одабир електричног гријача ручника с термостатом није тако једноставан. Постоје многи аспекти које би требало обрадити овде. Међутим, надамо се да ће вам наш чланак помоћи у избору, а ви ћете изабрати издржљив и поуздан модел који тачно одговара вашим жељама.