Елегантан вез за укрштене јастуке: ваша омиљена страст и унутрашња декорација

Постоји веровање да јастук везен крстом доноси добро свима који га користе.Овај елемент декорја, као укрштени јастук, учиниће дизајн просторијом топлим и удобним. Уосталом, у некој ствари, направљеној руком, мајстор је ставио честицу своје душе. Везење јастука у Русији било је једно од омиљених занимања руских жена. Крст се сматрао штитом зле и нечисте моћи, он је чувао и чистио од сваког зла. Укрштене мајице и сундрессес, као и пешкири, столњаци и јастуци. Било је тешко наћи кућу која није имала извезене јастуке.

Како везити јастук са крстом

Сада извезите јастук са крстом може бити апсолутно било који узорак. Можете изабрати само неутралну тему, на пример обрасце, украсе, цвеће.

Можете одабрати стил одређене земље:

 • Руски;
 • Пољски;
 • украјински;
 • Енглески и други.

Често избор узорка за везење зависи од укупне унутрашњости просторије

Ако постоји жеља да се у вашем интеријеру направи нешто ново без значајних трошкова? Оригинални јастуци направљени властитим рукама ће вам добро доћи!

Везени јастуци крста изгледају сјајно на каучу или отоману. За почетнике који вјерују да софе на јастуку још нису на снази, можете почети с производњом јастучића за игле. Ово је одличан начин да тестирате своју снагу и испуните своју руку.

Везени јастуци за децу: принцип рада

Приликом декорације дечије собе у беби, можете додати кап бриге и топлине, кројење за децуоригинални прибор. Вежемо на јастуку хероја из његовог омиљеног цртаног филма или приче и овај јастук ће постати његов омиљени ентеријер. Такође, као поклон за рођење дечака или девојчице можете направити јастук, који је везао датум појављивања на светлу или његово име.

Када је схема везивања завршена, јастук треба да се правилно зашије. Горњи део јастука је спреман, може се направити само доњи део. Можете користити било који погодан материјал за израду доњег дела. Обавезно направите унутрашњу јастучницу коју желите да изрежете од било које тканине са величином производа. Након тога морате направити лагану ноту, а затим је прекорачити на писаћој машини. Када је унутрашња страна јастучнице прошивена, потребно је да је спакујете са специјалном меком подлогом.

Пре шивања јастука, стручњаци препоручују да се готови вез опере у сапуници, осуши и опере

Након пуњења, потребно је спојити доњи дио вањске стране с извезеном горњом страном. Да бисте то урадили, морате ставити горњи и доњи део један на други и преклопити цео периметар производа јаким нитима. И на крају рада све производе претварамо на предњу страну. Након тога, ставите у готов јастук, испуњен меком синтетичком надјевом. Можете користити дугмад или браву за закључавање јастука.

Монтажа јастука након постављања веза за вез је детаљно описана у упутствима. Многи сетови чак садрже тканину за доњи деојастуци и браве.

Комплети за вез са крижем: јастуци

Шта је потребно да би се извезао прелеп и јединствен јастук са крстом?

Следи сет:

 • игла;
 • канва;
 • маркер за маркирање платна;
 • Маказе;
 • нити;
 • Шема.

Слуцај сета јастуци за везење који су горе описани, а који се могу урадити сами. Али постоји много лакша опција - сет за везење јастука од произвођача.

Спремни сетови за вез су веома погодни и једноставни за употребу

Популарне гарнитуре:

 1. Сет од произвођача Вервако. Шта је у овом сету? Канва са штампаним узорком за везење горње стране јастука, дебели филаменти, игле и детаљна правила употребе. Предност ових скупова је у томе што су цртежи већ примењени на платну, то јест, није неопходно позивати се на шему. Такође, платно и нити се бирају на посебан начин, тако да ће процес везења оставити само позитивне емоције. И даље број шема обухвата његову различитост. Каталог садржи шеме о свим врстама тема. Као резултат, извезени јастук ће украсити унутрашњост сваког дома.
 2. Желео бих да поменем таквог произвођача сетова за везење као Риолис. Већ више од 20 година праве сетове за унакрсно шивање, што указује на висок квалитет производа. Више нема потребе да тражите шеме, покупите нити и тканине у продавницама. Тема шема се нуди за свачији укус. Веома познат 2018. године добио је јастук зван Терра. Ово је живописан јастук са геометријским орнаментом, као да је стигаоравно из источне земље. Такође популарни дечији сетови, сетови где има цвећа, мачака или лептира. Постоје гарнитуре где вез користи бугарски крст.
 3. И трећа компанија која заслужује поверење је Панн. Њихове шеме дизајнирају професионални дизајнери. У асортиману ове фирме можете наћи јастуке не само у квадратном облику. Користе се популарни сетови, где на јастуцима има сова, каранфилић и друге новости у овом стилу.

Довршавање везеног везења јастуком (видео)

Јастуци за укрштене везове таквих фирми као што су Вервако, Риолис и Панни, помоћи ће вам да лако направите прекрасне елементе за уређење куће или стана. Комплети су једноставни за употребу. Многе шеме омогућит ће свима да сами пронађу слику. Креирајте и забавите се!

Примери крстова са везеним јастуцима (фото)


)