Двокрилна улазна врата од ПВЦ, пластике, челика и гвожђа за приватну кућу

Многи људи при уређењу викендица и приватних кућа, бирајући улазна врата, добијају једноставни дизајн са једним листом. То је оправдано, ако врата нису широка, ако је отвор шири од 1 метра, онда је неопходно набавити шкољке. Таква врата имају много предности. Они су релевантни за велике виле, улазе у владине зграде и све зграде у којима увијек постоји велики број људи. Погледајмо особитости дизајна, погледа, предности и неких специфичних нијанси.

Сорте и структурне карактеристике

Разликовати врата према материјалу од којег су направљена. За моделе викендица и приватних домаћинстава, одговараће челични модели, као и пластичне конструкције. Постоје и модели из дрвета - то су скупи и висококвалитетни производи.

Улазна метална врата

Данас је то један од најпоузданијих блокова врата. На модерном тржишту постоји велики избор различитих модела крпе за сваки укус и торбицу. Најчешће је таква конструкција добро заштићена челичним лимом не мањим од 2 мм и неколико редова ребара за укрућење, направљених од металног угла. На оваквим вратима, уградите квалитетне браве и оков. Сломити таква врата прилично је тешко - такво платно не може бити изложено грубој сили, такођер га је немогуће стиснути, скривене шарке неће допустити да се та врата скину или да се олабаве петље. Ова опција је одличан избор за приватну кућу.

Пошто су дизајни са дваролетне се често узимају за викендице и приватне куће, онда се таква врата, поред заштите од напада трећих лица, морају поуздано изоловати. Зими је јако хладно, а крило врата не би требало да допусти хладноћу у просторију. Такође, лим мора бити сигурно заштићен од акумулације унутар кондензата - зими се овај феномен јавља прилично често, што може довести до процеса корозије у унутрашњости.

Метална врата треба да буду доброг квалитета, иначе ће метали бити поражени од корозије - под утицајем температурних флуктуација, обрада може да се разбије, што ће довести до тога да метал остане, а након неког времена врата могу бити избачена.

Карактеристике конструкција шкољкаша

Дакле, о врсти врата се говори довољно. Време је да научите о карактеристикама блокова са две оштрице. То су укупне димензије, облик, локација инсталације.

О димензијама

На основу тога, решења шкољкаша се деле на различите полове и области. У првој ширини ролета је другачија, али у другој ширини сваког врата је једнака. Ако говоримо о стандардним величинама таквих структура, онда можете издвојити само једну тачку - врата су у потпуности поравната са пропорцијама уобичајених густих врата. Дакле, величина је увијек вишеструка 10, почиње на 400 и завршава на 1000 мм. Произвођачи могу имати различите комбинације врата. На пример, ширина једне половине може бити 1000 мм, у другој димензији 600 мм. Често у таквим решењима затварач, чија је величина мања, увек је затворен, али га отвара само са акутном потребом.

смеротварање

Овде не постоји нешто посебно. Стандардна двокрака челична врата могу се отворити или извана или изнутра. Сваки од њих се отвара само на њихову страну - при избору овог мора се узети у обзир.

форма

Овде постоје само две могућности - двосмерна врата могу бити традиционалног правоугаоног облика или лучно изведена. Без обзира на врсту изведбе, врата су равномјерно распоређена и практично се не разликују.

Место монтаже

Подјела блокова врата на мјесту постављања одређена је карактеристикама топлинске изолације, суочавањем различитих атмосферских појава. Постоје модели врата која су погодна за уградњу у улазе у вишеспратне зграде - за приватну кућу, овај дизајн није прикладан. За улицу треба покупити предвиђена врата.

Предности и недостаци металних врата са шкољкама за шкољке

Уопштено говорећи, таквих озбиљних недостатака практично нема, а ако се појаве било какви недостаци, онда је све то због квалитета производње. Метална преклопна врата су још мање поуздана да би се представила веома и веома тешко - присуство других врата, па, не може утицати на ниво сигурности. У овом случају, само су дрвена врата непоуздана. Они, за разлику од метала, једноставно не могу издржати велика сила оптерећења.

Говорећи о предностима двокраких врата, може се још једном додати да они омогућавају лако постављање великих димензијатерета Али то је велики плус, али има и мањих - веома су важни.

Да, двокатна врата су најбољи избор за нестандардна врата. Често се такви блокови врата израђују по појединачним наруџбама, што им омогућава да се савршено уклопе у већ припремљену рупу. У овој ситуацији, једна тканина ће имати стандардну величину, а друга ће бити подешена кроз рупу.

Не може се рећи о поузданости. Под овом карактеристиком подразумевамо да је отпорност ове висеће структуре знатно већа него да је у широком отвору уграђена једнострука склопна јединица са смањеним отвором. Положена рупа никада не може бити холистички зид - то је слаба тачка за провале или провалник-хобисте који ће дефинитивно користити.

Још једна предност је широк избор пројектних рјешења. На пример, у кућици не можете купити једноставна врата са две ролетне, већ лабав производ од бикова.

Како изабрати метална врата

Неки сматрају да су метална врата толико привлачна људима из неких естетских разлога. Двоструко преклопна гвоздена улазна врата се купују и уграђују искључиво због високих физичко-механичких карактеристика. Врата обављају само заштитну функцију.

При избору такве јединице врата, потребно је обратити пажњу на дебљину метала, посебно на конструкцију платна, као и на прибор и браве.

Као што је већ поменуто, декорација металних врата је веома важна и веома важна. Рупе се могу обрадитипрашкасте боје, ПВЦ фолије, МДФ, ламиниране плоче за глодање. И свакако запамтите - добар производ би требао бити скуп.

ПВЦ улазна врата

Ово је такође погодна опција за приватну кућу. Али све сигурносне карактеристике које ова јединица врата не ради због карактеристика дизајна. Постоји неколико врста пластичних врата - то су клизни или клизни системи. Ту је и трећа подврста - склопива врата. Размотрите модел плуга.

Као и све друге врсте блокова врата, ово рјешење се састоји од кутије и крпе за врата. Два од ових делова су повезана помоћу тенди и специјалних окова. Тканина је одговорна за звучну и топлотну изолацију, а детаљи арматуре пружају квалитетан и поуздан рад.

Прибор треба да буде високог квалитета. И то је све што се може рећи о њој. Постоји само неколико произвођача који производе квалитетан производ. Платно, чија је главна компонента двоструко окно, је профил. Пошто је ово улазна врата, онда би требало да купите блок са дебелим сендвич панелима и двоструким стаклом на три камере.

Пластична врата имају неке предности у односу на било који други дизајн. Да, међу предностима мале тежине - код употребе блока врата неће бити спуштања. Ипак, могуће је издвојити снагу - често се блокови врата граде на основу квалитативног профила. Друга предност пластичних врата са две оштрице је потпуна непропусност, добра звучна изолација, топлотна изолација, широка функционалност.

производи од метала и пластике

\ т Ова врата су почела да се појављују у источној Европи са богатом западном Европом. Ове долазеће групе су много боље у свом квалитету од својих пластичних колега. Оквири су ојачани додатном арматуром, а арматуре су такође веома различите. Као запорни механизми користе се вишеструке браве које гарантују потпуну непропусност. Постоје прозирна решења са прозорима са двоструким стаклом.

Ови производи се нуде у веома широком асортиману и моћи ће да украшавају било коју фасаду. Данас производе моделе разнобојне пластике, а захваљујући технологијама могу се обрадити за апсолутно било коју врсту дрвета. Метално-пластични профил се може допунити обојеним или валовитим стаклом.

Међу предностима се може истакнути и сигурност од пожара. ПВЦ двокрака врата Врло запаљива и брзо блиједе - то смањује ризик од пожара. Ове улазне групе се одликују добром звучном изолацијом, отпорном на дјеловање агресивних твари, атмосферских појава. Њихова цена је много нижа од цене дрвених врата из поља. Још један плус је трајност.

Међу недостацима су недовољна изолација тела. Поред тога, дизајн има низак ниво еластичности - под утицајем великих оптерећења, лим се може деформисати.

Врата њиховог низа дрва

Већина људи сада више воли челична врата. Међутим, постоје људи који за себе бирају врата од природних материјала. Дрвена врата нису кородирана, довољно јака, издржљива, лијепа, еколошки прихватљива. Поред тога,дрвена врата су много топлија - то је једна од карактеристика материјала.

Врата из низа дрва, као што је храст, једва да су јачи од челичних врата. Хакери ће морати напорно и тешко радити како би сломили блок од два дијела. Међу карактеристикама је посебна ојачана конструкција која осигурава непропусност конструкције. Али дрвена врата захтевају бригу, иако је третирана посебном заштитном композицијом која поуздано штити платно од дејства сунца, влаге, прашине и прљавштине.

Што се тиче облика и дизајна - за моделе шкољкаша је или правоугаони или лучни. Али украшени дрвени производи направљени од природних стена могу бити потпуно другачији. Свако у асортиману ће пронаћи нешто прикладно, али је боље направити такав дизајн на индивидуалној наруџби.

Двокатна врата су добар избор за куће и викендице са увећаним вратима. Цена такве јединице је виша од цене дизајна са једним листом, али није вредно уштеде на томе. Прво, обична врата у широким отворима једноставно не изгледају, и друго, губи се могућност ношења димензионалног терета.

Врата са два ролета изгледају елегантније и скупље. Они су много удобнији и поузданији у смислу заштите.