Дупла унутрашња врата: у ходнику, дневном боравку, тендама, економској класи, величини, фотографији

Унутрашња врата служе не само заштити или баријери као изолатор дневних соба. Без овог детаља, не можете радити ни један дом и стан, јер је сваком члану породице потребно мало приватности, а кухиња или тоалет смрди на било шта у дневној соби. Ово је такође случај са двоструким унутрашњим вратима, сложенијим у инсталацији, имају више захтева за компатибилност, али пружају необичан дизајн са добром заштитом.

Али савремени човек се не тиче само практичне већ и естетске стране врата. Требају се складно уклопити у унутрашњост просторија, допунити и украсити. Да би се постигао такав ефекат, али и распон руског тржишта - није лако. Повећава сложеност и захтјеве дизајнера до врата - они морају и постати граница соба и њиховог повезивања.

Нека врата изгледају сјајно и одвојена од зида. Висококвалитетни материјали, у комбинацији са беспрекорно декорисаним стаклом и бизарним облицима, нису погодни за сваки ентеријер. Што значи да избор таквог унутрашњег објекта никако није лакши од његове инсталације.

Изаберите структуру врата

За успјешан избор, морате знати која врата нам требају. Зависи од карактеристичних карактеристика врата, стила собе и расположивости слободног простора.

Често се користе двоструке аортне конструкције са једним или два врата, што унутрашња врата чине необичним детаљом унутрашњости. Такви узорци ће се практично ускладитибило који ентеријер, али под условом да просторија обезбеди довољно слободног простора. Правац отварања сада може бити било који, јер механизам је направљен од клацкалице, овај приступ вам омогућава да отворите и изнутра и споља.

Врло је популарно назвати врата клизним механизмом. Савршено ће се уклопити у просторију малих димензија, па чак и изобличени зидови неће бити ометани. Приближно исти начин отварања се користи иу одељку врата, који се креће дуж шина на поду и плафону. Врата "цоупе" формата могу имати један или два начина, што директно зависи од броја врата.


Клизна врата.

У савременом третману, купе за врата има један водилицу, што не погоршава квалитет дизајна мотора. Овакав начин причвршћивања вам омогућава да направите читаве подове у свим просторијама, што је један од најбољих метода за проширење малих површина.

Ако нема места за ломљење врата, а не желите да направите купе, ваш избор је компликована врата. Њихов дизајн се састоји од одвојених платна, које су спојене петљама. Такав образац ће изгледати подједнако добро у широком и ограниченом простору, будући да врата не захтевају додатну област, као што је обрадив тип. Такође, необично решење ће бити мешовита врата која комбинују два типа врата. Обично је то комбинација обрадивих и сложених механизама.

Рото - врата.

За савршено нормалну рупу, одличан избор ће бити од врата до врата. Отварају се као обични плугови, али на пола пута уздуж стазе. Инположај отварања платна је у попречној равнини довратка, једна половина је у просторији, а друга - извана.

Може се сјетити још једне популарне врсте клизних врата. Таква двострука унутрашња врата скривају се у кутији сухозида или на самом зиду. У случају монтаже на зид до рупе, није пожељно да се постави намјештај, јер ће се приликом отварања /затварања површине приањати.

Када ће врата бити потребна?

Типично, двоструки клизни типови се бирају у фази поправке или пројектног планирања, тако да у будућности не брините о поновном изградњи стана, кварењу поправки и одабиру одговарајућих унутрашњих врата, добро изгледајте на фотографији. Много је лакше међусобно уклопити димензије врата и отвора, него касније одабрати комбинацију праве величине и дизајна из малог асортимана.

Појединачне наруџбе - било које величине и дизајна.

Увек можете наручити врата према индивидуалним захтевима, што је вредно додатног новца, јер је платно припремљено према захтевима купца. Ако купите стандардна врата фабрике са двоструким вратима, запамтите да различити произвођачи могу имати различите стандарде.

Висока врата.

Унутрашњост двоструких врата једног произвођача има стандардне димензије висине 2000 мм, а на другој - 2200 мм, исте ширине. Вриједно је приступити параметрима платна са свом одговорношћу, јер ће префињеност неприкладног узорка коштати више новца, а одабрани модел се неће уклопити у рупу без њега.

И висинаВажно је, али овде дизајнери праве исправке, позивајући их да се одрекну стандардних величина.

Аргументи су у прилог високим вратима која простор чине визуелно пространијим, јер пролазе више свјетла и зрака. Али ако желите не-стандардну, морате припремити рупу.

Дизајн је важан

У стану било које величине, врата дневног боравка и других просторија морају бити издржљива у истом стилу и исте димензије, тако да су двострука врата нормално уграђена и изгледају добро на фотографији.
То су правила унутрашњости, иако људи верују да не постоје правила за дизајн крила врата.
Чак и ако су собе израђене у различитим стиловима, унутрашња двокрилна врата са стаклом не могу бити разнолика и шарена.

Дизајн - "хармоника".

За осећај интегритета стана, сва унутрашња клизна врата која излазе у истом простору (коридор, на пример) треба да изгледају исто, што је погодно и за економску и за средњу и вишу категорију цена.

Чак и ако се планира уметање различитих типова врата, изглед мора бити исти.

То је дизајн ходника или другог пролазног простора са мноштвом врата, треба да буде што је могуће више хармоничан и да одговара дрвеним платнима.

Класици.

Имајте на уму и боју и стил. На пример, црвена и њене нијансе су савршено погодне за дизајн у сеоском или етно стилу, додајућисоба је удобност. Класични исти стил подразумева дискретне боје, често тамне и светле тонове, док спољашност просторије зависи од таме врата.

Минималистички стил честита и светлим и тамним тоновима, главно правило је мање материјала за завршну обраду. Па, у стиловима модерног стила, врата ће бити светла и складна са богатим вратима.

За дизајн стана најбоље одговара комплетна подна облога, а под њим се бира дизајн двоструких унутрашњих врата.

Али може постојати рупа у плану, због разлике у употребљеним материјалима: у једној просторији се може ставити тепих, у другом - плочица. Главно је да стан превладава у свеукупном тону који би био погодан за дизајн секса у свим собама. А да би врата са дуплим вратима била што љепша и не би испала из опште слике, стручњаци препоручују да се платно украси неким другим елементима декор сличних боја.

Стаклена верзија је клизна двострука врата.

Још један показатељ избора врата може бити намјештај. Уосталом, прилично је једноставно - одабрати боју која превладава у намештају, а затим поставити иста врата. Такође је вредно запамтити да ако су врата направљена од стакла, онда би се боја требала бирати према околини. Али ако дозволите дизајн савремене ноте, стаклена двострука унутрашња врата могу бити са оштрим контрастом, садрже витраје или огледала, изгледају сјајно на фотографији.

Врата материјала - гаранција трајности

Потребно је пазити на материјал од којег су ваша врата направљена. Често се врата различитих ценовних категорија израђују од различитих материјала, карактеристичних за сваку од њих. Али сада, уз ограничена средства, могуће је покупити двокрилна врата у хали од материјала скупљег, главна ствар - бити у могућности да бира, гледа фотографију у радњи и има стрпљења да пажљиво проучи све могуће опције.

Тренутно су најпопуларнији три материјала за крило врата:

  • Влакнасте плоче - Обично се из овог материјала израђује само облога, главни оквир је израђен од дрвета. Предности овог материјала су лакоћа и ниска цена, али уместо тога добијамо ниску чврстоћу, звучну изолацију и апсолутну некомпатибилност са влажним просторијама;
  • МДФ - скупљи материјал од плоча, има бољу звучну изолацију и издржљивост, под одређеним околностима може издржати дуготрајни утицај влаге;
  • Низ дрва - из овог материјала израђена су двокрилна унутрашња врата највише категорије, која се не стиди стављати у ходник. Најчешће представљају цела платна или украшавају стаклене уметке. Да би се смањио трошак производа, употријебити трим бора са фурниром, чиме се смањује тежина готовог дизајна. Још један велики плус је висок садржај влаге у таквим двокрилним вратима.

Двострука унутрашња врата било ког материјала могу бити јединствено уређена и имати посебан дизајн, постигнут стакломелементи, цртање узорка и све врсте игара са површином. Прије него што одаберете врата, требали бисте размислити о дизајну стана како би ваш животни простор изгледао што је више могуће складно и лијепо.

Па, уградња двокреветних унутарњих врата може се сасвим обавити властитим рукама, главна ствар - гледати видео туторијал грађевинских професионалаца.