Дрвене завјесе: 5 савјета за одабир

Данас је популарност лепих дрвених вијенаца све већа, а уз помоћ вијенаца причвршћујемо завјесе зидовима или плафону. Ово је главни начин причвршћивања и најпогоднији је. Такав метод се у древним временима користио у Египту, тако да су сада слични древним египатским вијенцима драгоцени. То је згодно, јер уз помоћ прстена, који су огребани у шипки, могуће је лако уклонити тил или завесе. Није неопходно, као у старим добрим временима, да их извучемо из све снаге, тако да се они растргну. Важно је да се он више уклапа у стил, а не у боју вашег ентеријера. Прво да погледамо њихове типове: профил, уоквирени, округли, ковани и жичани.

Дрвена завеса за завјесе: критерији одабира

Најпопуларнија врста су зидне завесе. Шипке овог типа се по правилу праве од црногоричног и листопадног дрвећа, али су најскупље егзотичне пасмине, као нпр. Црвено или ружичасто дрво и др. Не може се рећи да је нека врста дрвета најиздржљивија. У свим различитим густинама, боји, осетљивости на временске услове.

При избору зидних вијенаца потребно је узети у обзир њихов квалитет, материјал и неке карактеристике

Изаберите најбоље од оних критеријума који су нај педантнији у вашем дому. У таквим вијенцима практична и декоративна функција. Практично стезање дрвеног мача. У овом случају, мораћемо да се фокусирамо на завесе.

Украсни фактор укључује украсе на врховима мача. Успут, облик врха који купац можеизаберите себе. Најчешће су универзалне, нпр. Биљке, животињске фигуре, скулптуре или нешто у вашој скици.

Све је то због резбарења дрвета, јер је дрво најприкладнији материјал за такав рад. Ово је врло снажан носач, јер може издржати и најтеже тканине.

Стропни вијенци са дрвета: шта тражити

Такви вијенци имају више декоративну функцију него практичну, јер су много примјетнији од зидних. Овај елемент декорације више није скривен, а ипак не морате. Уз прави избор дрвећа и боја, савршено ће се допунити завесама. Разматра се универзална нит, за ову врсту валовитих линија. Често се бркају са профилима. За разлику од зида, у стропним вијенцима потпуно се скривају функционални механизми.

Приликом одабира стропних вијенаца посебну пажњу треба посветити типу причвршћивања

Постоје и предности над зидом, на примјер, сљедеће: монтажа може бити троредна, избор дизајна таквих сидара је огроман. Међутим, тешко их је назвати буџетом.

Висока цена је резултат изузетног резбареног, масивног материјала. Овај дизајн је вероватно погодан за драпиране завесе, као и за тешке тамне тканине. Ако желите да нагласите своју високу бројност, боље је одабрати стропну стреху махагонија. Нојски производи сматрају се више суздржаним. Ако, напротив, требате уштедјети, онда је боље одабрати производе од бора или јохе. У неким случајевима чак производе пријатан дрвени мирис.

Савети за избор резбарене стрехе од дрвета

Приликом одабира резбарених дрвених надстрешница, треба обратити пажњу не само на дизајн и дизајн самог прибора, већ и да не заборавимо цјелокупни дизајн просторије: није довољно изабрати дрвену стреху за сваки интеријерски стил.

Ево неколико савета за избор урезаних вијенаца:

 1. Вијенци би се нужно требали уклопити у цјелокупни дизајн просторије. Не морате купити скуп, елегантан вијенац у скромној соби. Изгледаће глупо. Или, ако је просторија модерног стила, а прилично завештана резбарија од тамног дрвета која је погодна само за барокни стил, сматрат ће се неуспјехом.
 2. Тежина тканине је од велике важности. Приликом куповине боље је унапријед провјерити јачину убода, јер је сада модерније одабрати тешке, непрозирне тканине. Ако прескочите ту нијансу, вијенац може једноставно пасти и разбити се, понекад чак и без шансе за поправак.
 3. Најбоље је одабрати двоструке редове. У првом реду ћете обесити тил, а на другом - завесу. Не морате објесити обје тканине на један ред, због тога што се често раздера текстил, као и комадићи његовог затварача. Поред тога, биће незгодно отварати и затварати завесе.
 4. Ако вам се не свиђа чињеница да имате мали прозор, онда можете одабрати дугачке шипке које ће затворити неке од зидова. Она визуелно увећава прозоре. Такођер можете објесити стропне вијенце, такођер повећати прозор. Таквим методама ваши гости највјероватније неће примијетити тајност.
 5. Ако постоји много елемената на вијенцу, боље је реосигурати и купити пуно причвршћивача. Мала количина причвршћивача може проузроковати незгодну повреду.

Приликом избора урезаног вијенца требало би узети у обзир његов дизајн и унутрашњу просторију

.

Пратећи једноставне критеријуме и савјете о избору, можете одабрати пристојан прибор за унутрашњост ваше собе.

Еавес из дрвета са својим рукама: радите корак по корак

За каприциозног мајстора најбоље је направити вијенац властитим рукама. Поготово ако имате не само идеју, већ и добре материјале, и што је најважније мало стрпљења. На интернету можете видјети фотографије са којих ћете се повући. За израду практичног вијенца потребно је мање материјалних и физичких трошкова. За практичан оквир ће бити потребни само шипка, прстенови, причвршћивачи и врхови.

Следеће су приближне фазе стварања декоративног дрвеног вијенца, али за сваког појединца су:

 • Направите жељене бочне зидове;
 • Избушите рупе у бочним зидовима;
 • Приложити привјеске (најбоље узети метал);
 • Прст одсећи доњи облик по жељи;
 • Завршити преостале дијелове вијенца;
 • Лакирна боја вам се свиђа (ако је дрво неједнаке боје, или га можете покрити заштитником дрвета);
 • Најбоље је оставити све добро осушено на сунцу 24 сата;
 • Прво, фиксирајте декоративне делове;
 • Тадапричврстите их на строп или зид помоћу вијака, вијака.

Ако желите да сакријете уређаје, онда их обојите или причврстите декоративни део.

Врсте дрвених вијенаца (видео)

Сада постоји велики избор вијенаца за свачији укус. Урезани вијенци освајају наша срца. Ако сте започели козметичке поправке у кући, обавезно промијените своје старе жељезне завјесе на нове. Ово ће додати нове боје вашем дому и мало је вероватно да ће вам бити досадно, јер је то мали, али веома важан детаљ у нашем дому.

Пројектовање дрвених завеса за завесе (фотографија у унутрашњости)

)