Параметри за принос: температура тла у стакленику

За узгој биљака у стакленику, потребан вам је исправан температурни режим ваздуха и тла, није потребно познавати оптималне вриједности температуре и границе за поврће, воће, бобичасто воће и поврће које се узгаја у стакленику. Такође морате знати све методе, опције и методе контроле температуре како бисте успоставили добру и исправну микроклиму у стакленику.

Оптимално земљиште у стакленицима поликарбоната

Строго одржаван температурни режим омогућава да се поврће и воће активно и правилно развијају. У стакленицима и стакленицима оптимална температура тла је од 14 до 25? Ц. Да би се спречило да температура захвати поврће и воће које се узгајају, у стакленицима и стакленицима, не би требало да буде већа или нижа од прописаног нивоа.

Стакленик је затворени простор у којем је могуће успјешно регулирати температурни режим

Лоша фосфорна асимилација и гладовање јављају се код биљака са падом температуре од 10 ° Ц, али ако се температура подигне на 25-28 ° Ц, прегрева корење, што доводи до погоршања апсорпције влаге, односно биљке блиједе.

Тешко је ручно постићи овај индикатор, тако да је боље користити нове технологије управљања са различитим сензорима који се могу купити у трговини. Не можете дозволити оштар пад температуре током преласка са дневне температуре на ноћ. Када нешто букне, можете променити температуру за 3-4 ° Ц.

За повећање температуре постоје сљедећи начини:

 • Склониште у току ноћиспецијални филм који ће их изоловати из ваздуха у просторији, стварајући ваздушни јастук. Подиже температуру за 2-3 ° Ц;
 • Бочни зидови су обрађени посебним пјенастим филмом (замјена за спунбонд);
 • Малчирање се врши тамним, танким филмом на ниском приземљу. Под овим методама, температура расте за 1-2 ° Ц.

Да не би изблиједили плодови и опекотине на лишћу, немогуће је поднијети температуру под јаким сунцем. Да би се смањила температура, неопходно је да свеж ваздух замени стари (припремите нову мешавину ваздуха) и дођете кроз забате у довољној количини. Са филмским екранима, можете ли побољшати климу за 2-3? Ц. Сува просторија може бити вештачка вентилација. Да би се одржао правилан термални режим, залијевање треба обавити строго ујутро.

Одговарајућа припрема земљишта у стакленику

Да би се добила добра рана берба у стакленицима и стакленицима, потребно је уложити много труда и труда. Да би се уштедјели трошкови у будућности, потребно је правилно припремити терен за стакленике и стакленике. Мора садржавати све потребне хранљиве материје, заштита (одмрзавање) од штеточина је обавезна.

Припрема тла у стакленику игра важну улогу у добивању богате жетве

Ако стакленик није поплављен у прољеће водом и изграђен на добром плодном тлу, онда га је прилично лако сипати у компост или се преклапа хумус (не треба киселина), а затим испунити земљу и изравнати је. Али морате то задржатиземља се не ре-уграђује када залијевање, као иу узгоју усјева у таквом земљишту, не треба занемарити гнојиво.

У пластеницима и пластеницима, гдје су подземне воде довољно близу површини, кревете треба подигнути изнад тла на 30 цм. На дну таквих кревета треба припремити дренажу, која осигурава равномјерно загријавање и вентилацију тла.

Да би се заштитили од патогени разних обољења припремљене земље, потребно је:

 • Растворити земљиште пролијевањем кипуће воде;
 • Ажурирање премаза филма;
 • пара;
 • Можете такође обрадити земљу раствором формалина или сагорети сумпор у стакленику (укопан у земљу контролора).

Такође, стакленик за дезинфекцију може се третирати избељивачем. Колико је потребно за кување - потребно је додати 500 грама избељивача у канту воде, добро измијешати смјесу и оставити да стоји најмање 2 сата, повремено мијешајући. Овај раствор се темељно филтрира, а цијела површина се распршује унутар стакленика, укључујући и тло.

Пијесак и тресет могу се додати земљишту за сијање, али пажљиво пратити биљке. Најпозитивнији ефекат у припреми земљишта постиже се додавањем чврстог слоја или места за садњу мајчине душице. Коју смјесу припремити - у тло се уводе калијева гнојива, суперфосфат и амонијев нитрат. Између опсега интервали су испуњени стајњаком (дубина - 2 цм).

Под плодним слојевима земље поставља се слој сламе, што даје добре резултате у узгоју усева у стакленику. Слама се узима од зечева, коза. Такен торн тосазревање семена корова. У припремљеном јарку, наслагати сламу, посипати потребна ђубрива са врха и напунити кипућом водом. Након 3 дана, овај поступак се мора поновити, затим се пуни плодним земљиштем, након чега се саднице могу садити. Ова процедура повећава раст и развој биљака, због распадања сламе, ослобођене топлоте и угљен-диоксида.

У пластеницима и пластеницима са одговарајућом негом можете обезбедити усев током целе године.

Семе култивисаних усева мора прво да се сије и узгаја у лонцима, а готове клице треба засадити на стакленицима или пластеницима за кревете. У овом случају, потребно је мање напора и енергије да се проклију сјеменке.

Како припремити земљиште у стакленику за зиму

Ако се стакленици и стакленици користе за узгој неких усјева, онда се слој тла акумулира са опасним штеточинама и болестима, од којих се тражи заштита тла. Најоптималније методе су потпуна замјена тла или превентивна стерилизација. Да би се земља припремила за зиму, потребно је опрати покривни материјал изнутра и уклонити биљне остатке са тла.

Правилна припрема и чишчење стакленици креира повољне услове за приходну жетву

.

Уз немогућност обнове тла, обука је потребна властитим рукама:

 • остаци семена и биљака за чишћење;
 • Уз помоћ специјалне сејалице, по потреби, сакупите ларве;
 • неопходна ђубрива која се уносе у земљу;
 • Лагано лабаво тло мора бити и слабо исцрпљенокопање тешких и глинених површина.

Ако се премаз састоји од поликарбоната, потребно је: посадити зеленило, лук, ротквице или уништити интегритет структуре како би се слој горњег слоја замрзнуо. Суперфосфат и калијум хлорид се уносе у земљу у јесен. Ако је земља повећана киселост, онда се додаје вапно или доломитно брашно.

Гној се у овом случају уводи у прољеће.

Тешко земљиште за планирану садњу краставаца мора се пробавити, дубине од око 40 цм. Тврдо и суво тло није погодно за садњу, да би се то избегло, треба га напунити снегом.

Неопходна композиција земљишта за стакленику

Да би се постигао висок принос култивисаних усева на стакленику, састав тла треба бити оптималан. Само загрејана баштенска земља у стакленику неће дати резултат. Чак и она мора бити обогаћена. Потребно је узети 5 дијелова тресета 2 дијела хумуса и један дио ријечног пијеска и земље из града, тако да маса није кисела, треба је додати сваком квадратном метру 3-4 кг вапна. То ће смањити киселинску реакцију тресета.

Добро избранно земљиште за стакленици - кључ за добру жетву

Земљишта су подијељена, овисно о главним компонентама:

 • тресет;
 • тресет;
 • лист;
 • компост;
 • Прегревање.

Важно је придржавати се неких правила. Ако биљке расту зими, под земљомПостављен је инфрацрвени филм. Листови листова не користе лишће храста. У висини земље потребно је пратити да се стајњак коначно распада.

Плодни слој земље у стакленику

Многи фактори утичу на дебљину слоја. Много тога зависи од тога које ће култивисане биљке бити прерађене и који састав у слоју. Ако је тло пумусно, онда дебели слој, чија је висина 18 цм, практично не дозвољава да се ваздух стврдњава, сабија и успорава процес сагоревања стајњака.

Квалитет мешавине земљишта за стакленике зависи од много: од пуне понуде биљака до квалитета хранљивих материја и количине усева

Дебели слој је потребан за одрасле усјеве који захтевају више дубине и за биљке као што су кромпир, лук, спанаћ и салата - за усјеве који су отпорни на хладноћу. Мјеста у стакленику су ограђена даскама. У танком слоју потребна су термофилна биљака: патлиџан, парадајз, паприка, краставац, босиљак и фиесалис. Дебљина овог слоја је од 9 цм до 13 цм

Оптимална температура тла у стакленику (видео)

Морат ћу показати мудрост, вјештину и марљивост како бих добио добар усјев. Међутим, искуство долази временом, што је најважније, да почнемо исправно.