Дрвена врата: необојена, старомодна, интеријер, фотографија у унутрашњости

Правилно одабрана и правилно постављена унутрашња дрвена врата могу се назвати једном од најважнијих компоненти квалитетних поправака у стану или приватној кући. На савременом тржишту постоји широк избор различитих модела врата, да би се разумела разноликост која није тако једноставна.

Врсте дрвених врата

За производњу врата од давнина, традиционални материјал је сматран дрвеним, а класична дрвена унутрашња врата су била знак доброг укуса и добробити власника куће.

Дрвена врата су представљена различитим типовима, како на начин отварања тако и конструктивно. Фотографије различитих модела приказане су у наставку у нашем чланку.

предња врата

Дрвена врата обрадивог отварања могу се назвати најраспрострањенијима и популарнијима. Већина станова и кућа користи унутрашња врата као тип врата, а њихова популарност је због одличних естетских и функционалних карактеристика и потпуно приступачне цене.

Врата су добила име, јер се њихово отварање врши ломљењем врата на себи или самостално. Међутим, у таквим дрвеним вратима постоји и веома значајан недостатак - њихово отварање захтева присуство слободног простора испред прозора. Крађа простора пред вратима је прилично озбиљан проблем за мале станове и мале просторије у којима је сваки квадратни метар посебно драгоцен.

Приликом уградње дрвених дрвених врата постоје неке важненијансе Многи стручњаци сматрају да је шупља тканина постављена у рупу ширине до 900 мм, ако је отвор шири - рационалније је поставити дрвена врата са два гриље.

Пуно опремљена двокрилна врата са равним платнима могу се монтирати у отворима ширине од 1200 мм. Обично се такве надстрешнице постављају у јавним зградама или становима на великој површини.

Двострука дрвена врата су дизајн који комбинира једно комплетно крило врата и други додатни затварач смањене ширине. Такве аортне конструкције се монтирају у нестандардне, благо увећане отворе.

Још једна не мање важна карактеристика тенде може се назвати подјелом њиховог правца отварања. У исто време, отисак врата на којима се врата отварају сам "гура". Ако су петље у праву, онда се ради о десној страни дрвених врата, ако је лева страна са леве стране.

Још једна важна карактеристика дрвених врата је материјал који се користи у њиховој производњи. Ако не узмете у обзир врсту и врсту дрвета, онда се дизајн врата може направити у неколико најпопуларнијих варијанти:

  • Врата са интегралним платном;
  • конструкције регала;
  • Фолија од шупљих врата.

Дрвена врата са платном већина стручњака и власника сматра најбољим и најквалитетнијим. Али цена таквих производа се често испоставља да је много већа од просечне. Врхдио платна лакиран и утопљен. Употреба додатних материјала за тапацирање таквих врата, по правилу, не захтевају.

По нижој цени можете купити жељезничка врата, платно је врста штита за намјештај. Темељ је опремљен трачницама јефтиних врста дрвета, а одозго је прекривен фурниром вриједног, скупљег дрвета. Као резултат тога, излазе јефтина дрвена врата са шик екстеријером.

Буџетски сегмент тржишта представљен је шупљим вратима филета, у којима се из оквира монтира само оквир, а на оквир се постављају танке фузиониране плоче од МДФ-а или плоча од влакана. Неки модели за додавање високих естетских квалитета на врху су лијепљени природним фурниром. Примена савремених технологија омогућава нам да постигнемо практично потпуну сличност са природним низом. Врата панела дају само малу тежину и карактеристичне звукове при снимању.

Такође је немогуће заобићи бочна и стагнирана дрвена врата, која су изузетно популарна у западним земљама, али из неког разлога нису јако популарна код нас. Његова карактеристика је да се уобичајено платно пресијеца на два дијела, а свака од отпуштених врата се отвара одвојено.

Неки стручњаци се позивају на врата одређене врсте царина, али то није сасвим тачно, јер се у суштини ради о мало измијењеној обрадивој грађевини.

Клизна врата

Клизна дрвена врата се уграђују у кућама и становима на малој површини углавном ради уштеде на постојећимпростор

Према дизајну и типу материјала који се користе, овај тип врата се не разликује од авенија, разлика је само у механизму њиховог отварања.

Клизна врата (нагиби) врата сматрају се производима са једним засуном, пребаченим у страну. У кућама и становима, механизам који се користи на овјесу за ваљке, који се налази на врху, користи се претежно. Усмерена врата су постављена на поду, а за монолитна врата значајне масе користи се ојачана суспензија у којој су водилице и одоздо и одозго.

У клизним вратима преграде, оба платна се искрцавају са стране. Механизми таквих врата могу бити координирани и независни. У првом случају, са померањем једног врата, синхроно се помера и други, у другом - сваки од набора се креће одвојено.

Недавно су мода касетних модела клизних дрвених врата, у којима је дио зида уклоњен са врата, а на његово мјесто постављен лажни панел. Изгледа да су врата привлачна као да су директно на зиду. Независна уградња таквог дизајна је практично немогућа, а њена цијена је прилично значајна.

За велике конференцијске просторије у сврху одвајања слободног простора, постављене су унутрашње вишеструке дрвене купе. Они функционишу на скоро исти начин као и ормар за врата, у којем се сви делови померају постранце.

Пројектовање дрвених врата

Као што је већ поменуто, врата дрвета се не прихватају да се украшавају било каквим украшавањемматеријала, јер дрво има довољно естетских квалитета.

врата необојена

\ т

Необојена дрвена унутрашња врата широко су прихваћена од стране многих са бескрупулозним скептицизмом. Може бити из разлога што је готов производ повезан са нанетим слојем лака или боје, или неким другим заштитним премазом. Неасфалтирана унутрашња врата имају не само атрактиван изглед, већ и низ других погодности.

Једна таква предност би била знатно нижа цијена у односу на прерађене производе, чиме би се уштедјела прилично опипљива количина.

Недостатак било каквог третмана омогућава нам да у потпуности разоткријемо природну љепоту и структуру дрвета, а да је не сакријемо испод обрађене површине.

Дрво четинарских врста (смрека, бор) издваја природне фитонциде у просторијама, који су одлични антисептици и стварају дивну микроклиму са укусом, као и високу отпорност врата на утицај влаге. Приликом обраде површине платна влага поља се повећава.

Поред непорецивих предности, необојена врата омогућавају и власницима кућа да у потпуности покажу свој укус и таленте дизајна. Уосталом, по жељи власника могуће је направити било какву даљу обраду, чак и најоригиналнију и нестандардну, која ће дати унутрашњост стамбеног идентитета и јединствености.

Безбојна врата се могу назвати најбољом опцијом за услове у земљи, у којима текстура природног дрвета изгледа живописно и много природније него уцити апартмент.

Стара дрвена врата

Вештачки старо дрво данас је један од најпопуларнијих материјала који се користи у обради просторија било које дестинације. У природним условима дрво расте веома споро, па је развијена посебна технологија старења дрвета - брахиваровање, које се састоји од вештачког старења одабраног дрвета. Намјештај и стара дрвена унутарња врата имају лијеп изглед и изгледају стилски у сваком интеријеру.

Старомодна технологија брахиваривание стабла - чврст, функционалан и запањујуће леп материјал, из којег се не стварају само врата, већ и намештај: комоде, кревети, столице и столови.

Стара врата имају следеће непорециве предности:

  • Површина тканине не захтијева даљњу обраду, ако је потребно, лак се наноси;
  • Ефекат вештачког старења омогућава да вратима даш старински изглед, који је посебно драгоцен при креирању ентеријера у класичном стилу;
  • Старомодни цртеж дрвета изгледа јединствен и јединствен;
  • Такав материјал као природно дрво сматра се еколошки прихватљивим и не изазива алергијске манифестације;
  • Крпица за врата, застарела технологијом брахиворование, не губи својства, је издржљива и поуздана.

У свим својим перформансама, дрвена унутрашња врата се сматрају класичном опцијом за инсталацију у приватним кућама и становима, никада неће изгубитињихов значај и неће изаћи из моде.