Интелигентни поправак: дати сувом зиду други живот

Многи од нас су више пута бацали разне грађевинске отпатке након завршетка радова на изградњи и поправци у његовом дому. Понекад ставите комад гипса на депонију и мислите да је прилично велика. И зар неће бити могуће имати такву равнотежу негдје другдје? Међутим, лењост-мајке и нагомилани умор након прошлог поправка су се осетили. Али не журите да избаците, чини се, непотребан материјал, препустите га бољим временима - и инспирација ће вам нужно доћи. У позицији сте да дате нови живот старим материјалима. Да бисте убрзали овај процес, као и да вас инспирирају за нове поправке и грађевинске подвиге, покушајте схватити како се користи сухозидом и што се може урадити од остатака сувог зида. И ови производи од сухозида властитим рукама за дом могу бити врло корисни да задовоље очи.

Шта треба да знате пре дизајнирања производа са ГЦЛ

Одређен пројектом, односно, неопходно је одлучити шта ћемо произвести и шта недостаје материјалу. То јест, израчунавамо шта се може направити од комада сувог зида.

Прије свега, потребно је направити солидан оквир (основу одабраног будућег пројекта). Може бити израђена од металних вођица, иако ће и дрвене шипке стајати. Само овај материјал треба да ради другачије. Дакле, шрафови су боље прилагођени не фреквенцији, већ са течним резбаријама, они не уништавају дрвену конструкцију. Ипак, дрвене трачнице обично захтевају додатну обраду.

Затим на припремљеном оквиру саГалванизираним профилом помоћу одговарајућих вијака, припремљене дијелове причвршћујемо ГКЛ-ом. Ево где се може применити стари суви зид.

Треба имати на уму да ће се за сваку просторију уклопити другачији тип сувог зида, јер дијели његове додатне карактеристике на врсти:

 • обични ГКЛ
 • водоотпоран
 • Отпоран на ватру (са отпорношћу на високе температуре, за разлику од обичних)
 • Истодобно влажна и ватроотпорна

У купатилу је потребно користити само једну варијанту, отпорну на влагу, као и другу у условима високе влажности само раскиснет и врло брзо ће постати непогодна.

Требат ће нам алати:

 • Ниво зграде
 • Одвртач бушилице
 • вијци
 • Лопатица (и одговарајући кит)
 • Саморезни вијци (метални или дрвени) и типле
 • сидра

Нише сухозида

У модерном стану можете рачунати много различитих ниша: ово је волуметријска кутија за уградбени ормар, гдје су само врата из ормара, а све остале конструкције - од сухозида. Ту је и ниша испод решетке хладњака, али то је мало ниже. И све врсте нишних полица, запослени за чување кућних предмета, уређење ентеријера или кућанских апарата.

Како направити нишу користећи остатке сувог зида? Да би направили нишу, креирамо метални оквир од галванизираних профила, који се причвршћује на зидове помоћу типли. Сам метал ће бити коректнији за повезивање са скакачима, који су самонарезниу профилу. То се ради тако да у будућности, када се причвршћивање ГКЛ-а на профил оквир лима не савија и не пукне.

Након гранатирања оквира можете наставити са завршним радом. Узмите лопатицу и ставите кит на све шавове, а други захтијевају поравнање парцеле.

Онда можете почети да доносите лепоту. Можете једноставно нацртати нишу или их залијепити тапетама. И онда можете да наставите директно да га попуните говорима и да га потпуно искористите.

Ниша за радијаторско грејање

И овде нема ништа компликовано. Разумејући опште карактеристике дизајна материјала, можете брзо и лако пронаћи опцију како да успешно користите остатке сувог зида.

Резати такву депресију у зиду мора понекад бити не само Бугарин, већ чак и бушач, јер зид може бити дубок, тј. Имати знатну ширину. Вриједи схватити да ће рубови тако припремљених зидова бити потпуно неуједначени и врло разнолики, поготово ако је зид зидан. Опеке се генерално понашају непредвидиво и некако се покваре.

Да не би дошли до жбукања, савршено ће користити украсне зидове и преграде (или оне дизајне који су користили овај дивни грађевински материјал). Проблем је решен како се користе остаци сувог зида.

Зидове будуће нише претходно смо пресекли од постојећих комада сухозида. После тога ћемо их посадити на посебну гипсану смешу.

Полице с ГКЛ

Шта још може да се уради са плоча од сухозида, тако да се ради о различитим полицама. За њихову производњу користе се све главне карактеристике које су горе описане.

Главна ствар коју треба урадити је да сами сами дизајнирате полице и правилно их покупите на зиду. То може бити симетрични дизајн, али можете преузети ризик примјене софистициране асиметрије у дизајну.

Ниша по самој својој природи - то су исте полице за одлагање кућног прибора. Дакле, технологија градње није иста. Читава разлика је у дизајнерским карактеристикама сваког појединачног пројекта.

Ако је полица зглобна, остаци профила су причвршћени за зид помоћу сидара. Не заборавите након облагања носача оквира на угловима да бисте поставили углове са перфорацијом. Онда је све једноставно: испуните и обојите. Као опција - обрада плочица или тапета. Често се такве полице третирају на исти начин као и зидови на којима су монтирани.

Још једна важна карактеристика полица са ГКЛ-ом је да нагласимо: пошто је ово крхки материјал, увек треба да узмете у обзир оно што ћете ставити на такве полице. Ако се ради о великим и тешким стварима (аквариј, бронзана декоративна скулптура, итд.), Онда је боље замијенити сухозидом издржљивији материјал - на примјер, дрво.

Кутија за комуникације

Важно је размотрити чињеницу прије облагања комуникација да ће онда сви они морати бити скривени са становишта гледишта. Да бисмо сакрили цеви за канализацију или било коју другу комуникацију, такође ћемо битиИсплативо је не користити стари сухозид.

Рад се одвија по већ познатом принципу - правимо профилни оквир и онда га обрезујемо сувим зидовима.

Профили за зидове причвршћују се помоћу колчића, али су логички - паралелни с положеним цијевима. Између њих спајамо металну скакачицу, коју постављамо на заковице (специјални вијци). Гипс картонске плоче се такођер монтирају на вијке, који ће се строго уклопити у прави кут на површину.

Не заборавимо да направимо потребан ревизиони отвор. Увек је важно запамтити да цеви имају способност да тече или, још горе, да пуцају. Због тога је немогуће чврсто затворити приступ њима.

Кабинет је такође нека врста велике и дубоке нише. Детаљно је разматрано како направити нишу. Придржавамо се истог принципа као и свуда.

Пошто је сам суви зид прилично крхак материјал, причвршћен је за чврсти оквир. Долази од поцинчаних вођица. Параметре ове конструктивне основе потребно је прецизно израчунати, јер уграђени ормар мора бити успјешно уклопљен у простор који је додијељен.

Све што је потребно је да се заврше зидови кабинета. То ће бити као обрада ваших зидова. То јест, изван зидова ормарића ће се појавити као додатни зидови или њихово непосредно продужење.

То је ствар мале ствари: купити улазна врата ормарића и који су им прибор потребни.

Екран испод купатила

Многима се то свиђа када ноге ногескривен и обложен плочицама, које су сличне или сличне по стилу и бојама рјешење које је прекривено зидовима цијелог купатила.

Још један разлог за "затварање купатила" била је жеља земљопосједника да тамо направе посебан ормар, мјесто за складиштење кућне кемикалије и других кућанских предмета (крпе, умиваоници, ријетко кориштене твари за чишћење и његу акрила, водоводних или плочица). .

Још један одговор на питање "шта учинити са старим сухозидом" био је да се направи екран испод купатила или, једноставно речено, да га се веже гипсом.

Прво морате да направите оквир. Овде ће бити два међусобно повезана оквира (правоугаони дуж дужине купатила и квадратни на бочној површини). Дрвене шипке су савршено погодне. Мјерења треба извршити врло прецизно, како се не би понављали неколико пута.

У сваком оквиру, греде су боље поравнате са металним угловима, који су причвршћени вијцима. Мање оквира, који ће бити на страни купатила, обавезно заврните на зид који одговара вијцима (на бетону или цигли, на примјер). Оба оквира су такође причвршћена за под.

Затим наставите директно до резања сувих плоча. Неопходно је обезбедити ревизиони отвор. Панели се повезују завртњима.

Екран за купатило је обложен керамичким плочицама или другим материјалима, као што је умјетно камење.

Комода

Овдје можете најбоље искористити ширину ваше маште и осмислити дизајн који неће бити само оригиналану извршењу, али и једноставан за употребу.

Као и сваки други суви намјештај, комода из овог материјала ће се темељити на металном оквиру, можда чак и на дрвеном. Међутим, метални профил је веома погодан и не захтева никакву даљу обраду.

Најједноставнија опција за изградњу комоде је да се направи по принципу уграђеног ормара. У овом случају, уклопит ће се у зид органски и дословно излити из њега на мјесту које вам је потребно.

Комода ће бити од гипса, а врата се могу наручити заједно са одговарајућим прикључцима (ручке и причвршћивачи). Таква комода може бити јефтинија од дрвене, имаће лијеп стилски изглед и постати неопходан намјештај у кући.

Међутим, у сухомеснатим намештајима постоје недостаци. За љубитеље честих пермутација то неће радити, јер ће комода или ормар бити непокретан, ако говоримо о уграђеној верзији.

Ако направите самостојећу комоду, која није природни наставак зида, тада ће бити могуће пермутације.

Преграде за зонирање зона

Ова варијанта зонирања просторије, тј. Подјела једног заједничког простора собе на неколико функционалних зона, недавно је постала врло популарна. Изузетно је удобан за становање у једнособном стану, ако желите да сваки члан породице има мали кутак. Или ову технику треба примијенити за подјелу студио апартмана на благоваоницу, спаваћу собу и дневну собу.

Врло добра опција би била употреба гипсаних плоча за дјечје собе. МожешОдвојите простор за игру од спаваће собе. Такође ствара додатну удобност у соби.

Широко распрострањена употреба таквих преграда и за украсне сврхе је да се унутрашњост дома учини недовршеном и да у њој нагласи своју индивидуалност.

Таблица

Стол за часописе је увек неопходан предмет у дневној соби. Лако је направити: креирајте профилни оквир и обложите га сувим остацима и остацима. Затим поспите и очистите све храпавости и неправилности. А даљи рад зависи од вашег укуса и потреба: можете сликати, може се лепити или украсити на други начин.

Траке

У спаваћој соби можете креирати постоље за постоље с узглављем сухозида.

Али све то можете урадити сами ако разумете технологију рада са таквим материјалом. Веома је користан и згодан у симулацији дизајна, омогућавајући широк спектар креативног размишљања.

Облици и волумени глава могу бити веома различити, од једноставне правоугаоне кутије (која служи као прелепа постоља) до старих романтичних завоја. И исећи материјал лако, ако купите специјални нож за конструкцију.

камин

Камин дуго и чврсто заузима своје право мјесто у модерним интеријерима. Можете направити фалсхкамен од остатака сухозида, не користи се у главној фази поправки.

Овај камин ће бити одлична декорација собе. Данас је таква рецепција веома популарна у украшавању соба у стилу фузије.

Стварање таквог камина се не разликује од стварања полице или комоде. Израђујемо оквир од остатака профила или четке од дрвета и обложимо сухозидом.

На таквом лажном шаману, као висок и уски ноћни ормарић, породичне фотографије, свеће и украсне статуе изгледају сјајно. Такође, он понекад инсталира извор вештачког пламена како би употпунио камену слику.

скривена завеса

Стропови од гипсане жбуке (као и обешени или влачни) одавно нису никога изненадили. Међутим, можете назвати поштовање и одобрење гостију куће, ако ваше завесе и завесе као да тече директно са неба. Изгледа веома естетски. Али чињеница је да је вијенац прикладно скривен од погледа.

Не заборавите да је суви зид на стропу тањи него обично. Међутим, уз његову помоћ можете лутати и украсити строп различитим обрасцима користећи технологију стварања различитих нивоа стропа.

Скривање слепе завесе било је омогућено стварањем стропне нише за њега. Типови ниша:

 • Дубока ниша се користи за висеће тешке и масивне завесе у комбинацији са светлијим завесама
 • Плитка ниша служи за тзв.
 • Ниша се налази у близини прозора. Ова врста је најраширенија
 • Нос за зонирање. Може се налазити у било ком делу просторије, а завеса, која пада са ње, мора да подели различите по својој зони у једну просторију. Овде служи сечена тканинакарактеристичну партицију. Ово зонирање је веома практично и мобилно, јер не компликује унутрашњост и може се уклонити у било ком тренутку.

колона

Да би се створила племенита или чак аристократска ситуација код куће, добра опција је да се произведе колона остатака или остатака ГЦЛ-а. Наравно, таква одлука ће бити релевантна у присуству много слободног простора, јер у малој соби да акумулирају такве дивове је једноставно неприкладно.

Међутим, гипсана плоча може послужити као одлична услуга ако је потребно некако сакрити недостатке поправке или неке од његових недостатака.

Таква колона може бити лијепо украшена умјетним каменом, украсном циглом или само за бојење. Можете поставити слике, куке за ситнице, фотографије, па чак и стилизиране полице.

Косине за прозоре и врата

Након постављања нових прозора или врата, нужно се јавља проблем жбукања зидова. Овај процес није увијек пожељан, јер је потребно замијенити рјешење, а затим наставити с технологијом за обављање одговарајућих радњи. Решење овог проблема су остаци ГКЛ. Без икаквог присиљавања, можете изрезати потребне листове ГКЛ листова и ставити их на специјалну смешу. Затим посипајте - и уредан прозор или врата су спремни.

Слике за украшавање плафона и зидова

Ова декорација плафона је горе поменута у одељку о скривеним вијенцима. Вриједи само додати да се технологија придржава претходног: прво ћемо направити и инсталирати оквир, а онда можетемонтирајте накит из сухозида.

Често стропови стварају вишеразински или таласасти облик. Савршено овде су рефлектори или ЛЕД траке, које само наглашавају лепоту декоративног плафона. А ако правите изворе светла различитих боја, онда у просторији можете примати вечерњу терапију светлом.

У дјечјим собама врло лијепо "звуче" стропови са симулацијом облака или сунца. Лијепо изгледа на стропу у боји дугине, украшена као вишеслојни строп.

Дечија играоница

Пажљиви родитељи могу да створе дивну кућу камена ГЦЛ. У њој ће ваша деца са пријатељима провести своје слободно време.

Градите га лако тако што ћете креирати профилни оквир на унапријед одабраном пројекту такве куће за лутке. Могу бити прозори и врата. Такођер можете имати купатило и кухињу, гдје мале домаћице припремају храну за своје лутке. Таква кућа ће постати диван и заиста незабораван поклон за одмор.

Профилисани производи: стакленици, хранилице

Многи народни занатлије проналазе разне примјене на остацима грађевинског материјала, укључујући и дијелове металног профила. Стакленици су били савршен примјер таквих народних изума. Ствар у економији је врло неопходна, а понекад и незамјењива, посебно за оне који су сами.

Потребан оквир се прикупља из профила. Металне делове спајају вијци, као опција - са заковицама. То је тоОснова оквира не би требало да додирује тло. Наиме, сјеница би требала стајати на каменој или дрвеној основи. Филм се растеже преко оквира (полиетилен).

Хранилице за животиње (стока и живина) су такође често направљене од остатака профила. Комад профила је изрезан и савијен ивицама, и једноставан и врло згодан феедер испада.

Могу ли да користим гипсане плоче за гипс на земљи

Овде треба да погледате шта је земљиште: кисело или алкално. Гипс је калцијум сулфат. У њему има сумпора, тако да је у основи алкализирање тла. А гипс се може оплодити сланом земљом, којој недостаје калцијум. То јест, гипс није погодан за десалинизацију земљишта. Најбољи доломит је погодан за калцификацију, препоручује се употреба фино уситњеног кречњака, односно доломитног брашна.