Дизајн просторије за 20 метара дневне собе-спаваће собе: 6 техника зонирања

Чак иу ограниченом простору могуће је успјешно уредити спаваћу собу у стану, комбинирајући је с гостом, а власници једнособних или мањих станова често брину о питању: Како планирати дизајн просторија, површине 20 квадратних метара, комбинирајући у њему удобан спаваћа соба у комбинацији са дневним боравком? Употреба уређаја за осветљење различитих степена интензитета такође помаже да се означи граница зонирања.

Дизајн спаваће собе-дневног боравка 20 м2: фото и функционално зонирање

Класични сет намештаја за комбиновану дневну и спаваћу собу, нажалост, не одговара овој верзији, тако да ће компетентна дизајнерска решења пружити не само право решење за боју и добро дизајнирану завршну обраду зида, већ и правилан смештај намештаја. Дизајн у различитој функционалности просторија у једној просторији мора бити складно комбинован у обе зоне.

Важно! Зонирање просторије почиње са избором места за спавање, јер је важно да је простор за спавање далеко од улаза и кухиње, а такође није био проходан, ту се власници осећају удобно и безбедно.

Прије почетка радова, стручњаци препоручују да се на цртежу унапријед изради пројекат планирања стамбеног подручја. Захваљујући томе можете створити угодне услове за одмор и пријем посјетилаца.

Зонирање помоћу ормара или регала је најфункционалније дизајниран распоред просторија

Ефикасне методе функционалног зонирања за сусједну спаваћу собу са дневним боравком:

  • Употреба дрвета, сухозида или регала за раздвајање две зоне је најпогоднији начин. Ово пројектно решење формира две независне зоне у једној просторији.
  • Зонирање нише подразумева условно раздвајање кревета од остатка просторије.
  • Стаклена преграда нема посебну функционалност, али ће омогућити да се простор напуни природним свјетлом и да се повуче црта између зона.
  • Употреба текстила у зонирању просторија. У склопљеном облику могуће је сачувати почетне поставке просторије, а ако је потребно, да би се простор спаваонице сакрио од очију треће стране, довољно је да клизне завјесе.
  • Простор у спаваћој соби из дневног боравка помоћу ормара или лажног зида с ладицама и вјешалицама за одјећу ће бити најрационалнија опција за кориштење слободног простора у соби.
  • Инсталација мобилних покретних слајдова ће омогућити промјену површине спаваће собе по одлуци власника.

Можете користити било коју од представљених или комбиновати их.

Конвенционална зонирање и пројектовање дневне собе-спаваће собе од 20 м²

Условна подјела зона састоји се од различитих схема боја, расподјеле простора спаваће собе у свјетлијим бојама, а собе за госте - у живописнијим сликама.

Важно! Будући да је једна соба, у којој је потребно комбинирати спаваћу и дневну собу, састављена, важно је обратити пажњу на комбинацију боја. Можете дизајнирати дизајн у различитим нијансама једне боје или направити избор у корист контрастних, али комбинација боја.

Изузетноважно је да се схема боја спаваћег простора и дневне собе поклапају у свом стилу

Приликом одабира зонирања боја у дизајну просторије, дизајнери препоручују кориштење текстилног дизајна и одабира намјештаја у истим бојама. Затим ће соба, подијељена у засебне зоне, изгледати као једна соба.

Стретцх и спуштени стропови у комбинацији са уређајима за осветљење и акцентима боја у обради простора, омогућавају да се зоне раздвоје једна од друге.

Изаберите стил и ентеријер дневног боравка-спаваће собе 20 квадратних метара: фото-опције

Да би се постигла максимална удобност, потребно је правилно одлучити у ком стилу ће бити уређена спаваћа соба, у комбинацији са зоном за пријем гостију. Једини стил дизајнера треба пратити у понављању елемената различитих зона једне просторије.

Најчешће, при избору дизајна у унутрашњости просторије, стручњаци преферирају минимализам, поткровље или класични стил.

Минимализам у унутрашњости

У овом стилу, приоритет се даје функционалности собе са минимумом објеката и максималним слободним простором. Минимализам је вероватније начин живота, јер се овај стил користи у обради канцеларија и институција, гдје увијек постоје пословни људи.

Стил минимализма пружа максималну функционалност са минималним сетом намештаја и прибора

Разматрају се посебности минимализма - склоност облика и структуре простора, користећи геометријске пропорције и директнелиније у окружењу просторије. Унутрашњост у овом стилу укључује комбинацију не више од три контрастне нијансе у дизајну. Елементи намештаја и декорација не би требало да зачепе просторију, већ да обављају њихову директну функцију.

Важно! Одабиром главне палете боја, можете је додати са једним или два сјајна акцента, који се складно уклапају у унутрашњост.

Расвјета би такођер требала бити детаљно промишљена, како не би дошло до непотребности или недостатка.

Дизајн поткровља

Овај стил је типичнији за мале студије и радионице за креативност, па је стога занимљива одлука у дизајну спаваће собе-дневне собе.

Раздвајање простора на зони је могуће уз коришћење закривљених преграда направљених од сухозида, витраја или екрана, који су дозвољени у соби уређеној у стилу поткровља.

У поткровљу, зидови су обрађени папиром или течним тапетама, а умеци од опеке или камена могу визуално раздвојити дневни боравак од дневне собе.

Бруталност стила је одлична за дневну собу у комбинацији са спаваћом собом

Упркос чињеници да стил поткровља може дати простор каосу, али важно је размислити о сваком детаљу његовог стварања.

класични ентеријер

Познато је да су класици увек релевантни и никада не излазе из моде. Одлучивши се за креирање класичног ентеријера, потребно је узети у обзир одређена правила за мале просторије. Дакле, власници морају напустити патос и монументалност,инхерентан овом стилу, остављајући само савршену строгост и суздржаност.

Изабрали смо намештај за спаваћу собу 20 м2: фотографија и правила постављања

Стварање простора у спаваћој соби у комбинацији са дневном собом од 20 квадратних метара могуће је само уз помоћ савета стручњака за повећање функционалности. Коришћење ноћних ормарића, фотеља и столова на точковима ће бити веома погодно, јер се такав намештај лако покреће, у зависности од ситуације. Кауч-трансформатор са одјељком за постељину значајно ће уштедјети простор без заузимања непотребног простора.

Уграђени кревет је одличан начин да се сачува драгоцени простор

Важно! Спаваћа соба може бити вишенамјенска и брзо се претвара у дневни боравак. У ту сврху, експедитивно рјешење ће бити уградња кревета у простор за спаваће собе, који се дању диже до зида, стварајући ефекат слободног простора.

Приликом одабира намјештаја вриједи преферирати његову компактност и мултифункционалност. Кревет се може замијенити склопивим каучем или каучем, а столица је боље купити склопиви. Уређење намештаја игра не мање важну улогу, тако да треба да покушате да га поставите дуж зидова, држећи што је више могуће слободног простора.

Дизајн собе 20 метара дневна соба-спаваћа соба (видео)

Дизајн две просторије, комбинован у један, је прилично тежак задатак. Савјети професионалних дизајнера и паметан приступ овом задатку, уз примјену њихове маште и маште, створит ће удобан и лијепокружење за одмор након радног дана, свакодневних активности и састанака са пријатељима и рођацима.

Дизајн спаваће собе 20 м² (слика интеријера)
)