Дизајн просторије у различитим стиловима (103 фотографије): дизајн зидова у стилу поткровља и провансалија, минимализам и хигх-тецх, у мору или модерно у стану за младића

Пре него што пређемо на обраду просторије, потребно је одредити стил простора дизајна. Да би се створио естетски интеријер, потребна је складна комбинација различитих елемената. Третман зидова, плафона, подова, намештаја, завеса, декорација је боље одржавати у одређеном стилу, што ће помоћи да се створи стваран и леп изглед куће.разноликост варијанти

Који стил дизајна собе треба да изабере, потакнут ће функционалне карактеристике просторије: бити ће у овој соби, живети младић, велика породица или усамљена старица. Мала соба у малом стану или велики трансформисани простор такође утиче на избор стила. У сваком случају можете одабрати најпогоднију опцију третмана.


7 фотографија

Дизајнери нуде разне опције за стилска решења, а произвођачи - огромна палета завршних материјала и намештаја из било ког правца дизајна.

Модеран и модеран ентеријер може се добити третирањем собе у класичном стилу иу ултрамодерној. Данас, дизајнери су прилично либерални у класичном ентеријеру у енглеском стилу, иу луксузу барока, у шарму Шебби-шика или модерног, као иу футуристичкој хигх-тецх, технолошкој лофт и минималистичком скандинавском стилу. Још увек у моди провенце и арт децо. За љубитеље етничке оријентације најбољи избор је земља, руски или оријентални стил. Размотрите главне карактеристикесваки стилски правац.Поткровље

Утилитаристички став према вањском свијету обликовао је садашњи и најсложенији стил поткровља. Овај дизајн користи структуралне елементе зграде у унутрашњем уређењу. Овај индустријски стил се појавио када су индустријске зграде почеле да се користе за становање радника. Камено зидање, бетонски под, метални захрђали греде преклопа, слободно планирање, купатило и купатило на завеси, једноставне лампе без лампи, минимални декор, сиви и браон тонови постепено су постали препознатљиви елементи технолошког поткровља и стекли елитну боју.

Интеријери су постали посебно декорисани урушени зидови од цигле, бетонске фасаде у подним облогама, при обради плафона намјерно су додијељене грађевинске греде.

За осветљење се користе стилизоване светиљке у облику огромних рефлектора са жарном нити или рефлекторима за зонирање просторија. Електрично ожичење посебно виси уз зидове и стропове. Цеви система за грејање се не крију, стилизују испод метала и представљају неку врсту унутрашњег уређења.


Улазна врата обично воде до једног простора, гдје је кухиња одвојена бетонском платформом, спаваћа соба и дневна соба могу визуално подијелити масивну стропну греду, стилску металну купку могу украсити унутрашњост без скривања, као и тоалет. За лучење понекад користите преносни екран. Може постати живописан нагласак у сивој палетиунутрашњости.


Прозорски отвори су нешто већи или много мањи од стандардних, често за осветљење стропних свјетала, ако је поткровље, завјесе - најједноставније, а по могућности и ролете. Намјештај је најбоље на металним конструкцијама, стакленим или челичним плочама, пресвлакама од коже или коже.Овај дизајн захтева високе стропове и довољну површину.

Често, други ниво је уређен за спаваћу собу или студијски кабинет. Степенице и ограде чине једноставне функционалне конструкције.


Лофт стиле има три гране:

    Бохемија или Боцхо-Лофт чува фабрички стил главне зграде, намештај има очигледне трагове абразије, који се вештачки стварају или су, као реткост, купљени за много новца, ситуација је допуњена старомодним ликовним предметима, старим позоришним плакатима или скулптурама са временским печатима .  • Гламурозни поткровље: у сиво-смеђем распону, додају се неке спектакуларне боје у завршници и неки грациозни предмети ситуације.


  • Индустријски поткровље - то је основна унутрашња декорација са свим атрибутима фабричке радње.


хигх тецх

Још један млади стил ентеријера - хигх-тецх. Настала је 60-их година прошлог века, када је почела ера свемирске технологије. Истраживање свемира, проучавање удаљених светова инспирисало је стварање футуристичког дизајна. Овај стил иде руку под руку са развојемнапредак, користи у завршавању најновијих достигнућа инжењерске уметности. Овај дизајн такође воли отворено планирање, строгу геометрију и минималан намјештај.

У обради се користи једнобојна палета боја са једним или два јасна нагласка.

Конструктивизам, хромирани и пластични завршни материјали, метал и стакло су добродошли. Намјештај је одабран само за испуњење виталних функција. Па, ако намјештај има различите сложене механизме трансформације. Тамо нећете наћи поуффес, лептире, штукатуру и резбарије. Напротив, необичан дизајн намештаја, копирање геометрије простора својим линијама, чини овај стил јединственим.


Посебна организација расвјете је још једна значајка хигх-тецх стила. Лустери и уређаји имају необичан облик и једноставне су функционалне стропне свјетиљке у облику стошца са рефлектором, на примјер, на столу за ручавање. Такве направе могу бити формиране у групу од неколико фењера, док дизајн омогућава могућност претварања сваког плафона на десну страну.Или лустери су фантастични облик десетина и стотина ЛЕД сијалица. Такви лустери могу заузети централни простор просторије и бити самостални архитектонски елемент.

За зонирање, скривено осветљење се користи не само за различите нивое плафона, већ и за зидове, стварајући истински космички амбијент.


модернист

По настанкуКрајем КСИКС века, модернистички стил заменио је паласки луксуз, а данас је веома популаран. Софистицираност ентеријера у комбинацији са мотивима биљака, глатким закривљеним структурама прозора, врата, прореза лука привлаче њихову декоративност. Од завршних материјала су углавном природно дрво и ковани метални елементи са биљним орнаментом.


Ово је један од најскупљих у извођењу стилова, јер захтева природне материјале и уметничку унутрашњу декорацију. Ова завршна обрада је од витраја. Могу бити израђене од тонираног стакла или једноставно прозирне. Овдје је важно присуство биљног украса или цвјетне теме у сувременој интерпретацији.


Украсити ентеријер у стилу модерниста само од стране професионалног дизајнера уз ангажовање специјалиста у обради дрвета, стакла и метала.

Висока вредност овог амбијента и декор чини Арт Ноувеау није најбољи избор за породице са малом децом.

Прованса

Провенце има много обожаватеља који имају више демократски и топли стил опремања. Овај стил настао је у француској провинцији и стекао популарност широм свијета. Шарм и елеганција намештаја, цветни отисак на тапетама и завесама, благо изгореле боје осликаног намештаја - његове карактеристичне карактеристике.


Многе старе комаде намјештаја могу се једноставно обојити у плаве, блиједозелене, ружичасте, млијечне боје, пустити доње слојеве да сијају кроз врх, украсити једноставне вазе на пољском цвијећу,да обесе засторе од једноставних платнених тканина или штапића пастела са малим цветовима на прозорима. Атмосфера удобности и опуштен летњи одмор ће бити задовољство загријати домаћинства која се налазе на столу за ручавање. Зидови често једноставно гипсани и прање, украшени сликама са цвјетним темама.

државе

Тема руралног дизајна унутрашњости и даље је стил земље. Настала је у Америци и одликује се сјајношћу природних боја дрвета, шареним текстилом. Намјештај је једноставан облик дрва. Често се за декорацију користе животињске коже и симболи лова.


У обради просторија, конструктивни елементи нису украшени, стропне греде су дио украса просторије. Органски, овде је једноставан камин са столицама или софом испред њега. Овде нећете наћи ултрамодерна светла или хромиране површине, максималну близину природним облицима - ово је заштитни знак овог правца.

Етнички стил има своје посебности у свакој земљи.

У Грчкој је уобичајено облагати зидове унутар и изван просторија, под је положен керамичким плочицама природних боја пијеска, декор се користи у облику глинених ваза, лонаца или умјетничких рељефа. У медитеранском стилу нема вишебојног, као у америчкој земљи.


Руски стил, можда ближи америчком. Али она има своје атрибуте - присуство пећи за кување и грејање, уместо столица иклупе, клупе или столице. У обради се користе дрвене зидове, пуно дрвених резбарија, дрвених дасака. У декорацији доминирају ткани теписи, цветне кариране завесе, везени столњаци. Ова поставка даје вам осјећај топлине и сигурности.

Скандинавски

На врхунцу данашње популарности је скандинавски стил. То је најделикатнији и лакши за извођење ентеријера. Сјеверне земље због своје климе имају мањак сунчеве свјетлости, тако да је главни фокус на максималној употреби бијелих и беж боја.


Зидови су обложени светлим тапетама, могуће је са геометријски невидљивим узорком, ожбуканим прилично текстурираним да се нанесе мат бијело-млијеко или прекривен даскама. Конструкције зидова и греда стропа су додијељене природним комарцима или бојом природних тонова. Под се обрађује великом паркетном даском природне боје у тону греда, или у тону зидова остаје готово бијели паркет.

Посебност скандинавског стила била је мала количина намештаја, једноставна унутрашња геометрија, природне природне боје, лаконски декоративни прозори.

У неким собама у приземљу зидови могу бити положени са каменом, а под је третиран црним паркетом. Затим унутрашњост постаје рустична. Намјештај је одабран у складу с тим - велики дрвени сет тамних боја, тепих с геометријским узорком бијело-смеђе или бијело-црне бојегамма


барокуе

Директна супротност модерних утилитарних стилова је барок. То је величанствени аристократски стил који је настао у КСВИИИ вијеку како би се додали величанствени украс палатама великог племства и владајућих династија.


Често у овом стилу украшавају дворану и главну дворану за пријем у приватним кућама и палачама. Зидови су обложени тапетама са металним навојем, умотани у шаблон са монограмима са златном или сребрном завршном обрадом. Некада су украшени природним мрамором у ружичастој или белој боји, строповима ослоњени на ступове, обрађени истим мрамором или другим драгим камењем - малахит, амбер и други.

Строп је украшен штукатурама и утичницом око лијепог лустера са кристалним детаљима како би се створила игра свјетлости на површинама. Плафон може бити осликан фрескама са библијским, војним или романтичним заплетом. Подови су од паркета са уметничким уметцима.Завјесе са склопивим засторима од броката или сатена на високим прозорима повећавају композицијску висину простора. Палета боја се састоји од краљевских боја: тамноцрвена, бијела, плава, зелена и смеђа. Златне или сребрне ресице, покупите четке, ламбрекини красе завесе.

Схеббе цхиц

Носталгични породични дизајн у стилу шездесетих - Шеби шик, све више проналази своје обожаватеље.

Само име ("Схебби" - стари) подразумева присуствонамјештај тих година и декор који припада прошлој генерацији.


Намјештај се купује у антикварницама или умјетно состариваетсиа. Боја и полирање требају имати добре пукотине, намјештај - умјетнички обрисан. Генерално, унутрашњост има гомилу шика. Овај дизајн није јефтин. Веома је суптилно комбинован са старином и елеганцијом.

Унутрашњост шебби шика је испуњена меким линијама и пастелним бојама. Бијела, слоновача, блиједо ружичаста, блиједозелена чине главну палету боја. Главни фокус је на цветном орнаменту. Велика количина текстила, рогоза и волана у декорацији је уређена и употпуњена намјештајем. Тема ружа превладава у свему. Зидови су обложени бијелим или цвјетним орнаментима. Најбоља позадина боје менте. Лустери - бели са позлатом и абажурама, постају нагласак на декорацији плафона.
класика

Прекрасан ентеријер се може креирати у класичном стилу и без помоћи професионалног дизајнера. Ова варијанта дизајна је апсорбовала респектабилне особине палатних стилова без сувишног луксуза.


Овде је прикладан природни паркет и подна мермерна плочица. У обради зидова и плафона примјењују се лајсне, поједностављено грубо обликовање, утичнице за лустере. Можете користити елементе архитектуре грчких храмова, бијеле ступце или точка-зарез за акценте зидова и врата. Боје третмана - мирна бела или беж скала. Намјештај је одабран по природној боји.

Тканине за завесе и тапацирање тапацираног намештаја најбољи су баршун или свила. Позлата ће бити префињен додатак ситуацији.Енглески

Пуританска једноставност третмана је компензована украшавањем вриједних предмета из Индије, Африке или Аустралије. Историјски гледано, ове земље су биле колоније Енглеске, из путовања су донесени кућни предмети. Уклапају се у унутрашњост викторијанске унутрашњости и дају боју и вриједност унутрашњости - тапете у траку или дрвену плочу, плафон, ушивене нијансе истог дрвета, прилично једноставан намјештај живих боја, мирни распон пастелних боја.

Под је третиран паркетом у божићној јелки. А на позадини овог смиреног видеа, необичан предмет, који су направили индијски мајстори или донесени из Африке, одмах оживљава собу, даје јој профињеност и неку врсту мистерије.
минималисм

Минимализам се појавио као захтев садашњости - особи, која је суочена са протоком информација, потребан је психолошки одмор. Готово празна лаконичка околина собе неће одгодити емоционалну позадину. Погодност и недостатак детаља основа су овог стила.


Главни фокус овде је уређај за удобно осветљење. Користи се двобојна палета декор, монохроматска обрада површина зидова, подова и плафона.еаст

Правци оријенталног дизајна блиски таквој организацији. Јапански стил карактерише готовопотпуни недостатак намештаја, коришћење природних материјала за прераду од сламе и бамбуса. Боје су жуте, смеђе и беле.Кинески стил оживљен је предметима култа са светлим црвеним и зеленим симболима.


море

Оригинални и ексклузивни поглед на собу може се обезбедити украшавањем у морском стилу. Овај дизајн се не односи на архитектонску класификацију. Заснована је на декорисању просторија са морским атрибутима - белим тапетама, плавом и белом траком тапацираног намештаја, понекад црвеном траком за акцент и разним предметима живота брода: сидро, конопац, точак, сандук, орнаменти оквира огледала са корњачама или морски песак. На зидовима висе висе разлицитих морских пејсажа. Ово је одлично решење за тинејџерску собу.Како одабрати дизајн?

Свака особа ће смислити нешто "своје":

  • Поштена породица ће одговарати луксузу главних просторија палате барока или класичних стилова.
  • Старија дама ће изгледати пристојно у енглеском ентеријеру.
  • Девојка ће постати слатка и модеран изглед у атмосфери модерности.
  • Енергетски хи-тецх или поткровље је неопходно за младића.
  • Стан у провансалском или медитеранском стилу ће бити најбољи избор за младу породицу са дјецом.
  • Ормар у скандинавском стилу омогућиће вам да се концентришете на рад у мирном окружењу.


Примери у унутрашњости

Увек модеранунутрашњост изгледа црно-бијело, без обзира на архитектонски стил.


Ако нисте сигурни требате ли ажурирати интеријер у стану, сљедећи видео ће помоћи у рјешавању ове дилеме. Погледајте ТОП-10 особине застарјелог интеријера, које је саставио професионални дизајнер.