Дизајн купатила у Хрушчову: фотографија са идејама дизајна ентеријера ...

Могуће је направити атрактиван дизајн купаонице у Хрушчову, ако је то креативно приступ рјешавању овог проблема. Стамбене зграде, које су изграђене у вријеме Н.С. Хрушчов, постали су поклон за милионе совјетских породица, еутовшишја на ово у заједници.

Данас, наслеђе Никите Хрушчова у многим градовима Русије остаје главни стамбени фонд, али старе петоспратне зграде нису толико задовољне њиховим власницима. Уосталом, станови, названи по Хрушчовљанима, разликују се по малој површини, лошој звучној изолацији и неудобном планирању.

Најпроблематичнија подручја таквог стамбеног простора су мале кухиње и купатила. Међутим, модерни грађевински и завршни материјали, као и разне врсте водоводних инсталација могу трансформирати чак и малу комбиновану купаоницу у Хрушчову.

Главни задатак који треба ријешити како би се створило идеално купатило у Хрушчову је да простор буде не само лијеп, већ и удобан и функционалан. У Хрушчову, без обзира на годину изградње куће, има врло мало простора. Површина посвећена купатилу по правилу не прелази 3,5-4 м2.

Мали простор ствара неке потешкоће, јер дизајн купатила у Хрушчову је увек ограничен на квадратни метар. Због тога многи власници станова бирају радикалну методу која вам омогућава да поставите сав потребан санитарни и купатилски намештај на малу површину - направите санацију како бисте комбиновали купатило са тоалетом.

Најједноставнија врста реконструкције - замена купкетуш кабина Такав дизајн комбинованог купатила у Хрушчову омогућава инсталацију додатних кућних апарата који нису предвиђени приликом градње куће. Главни кућански апарати, који су неопходни у купатилу, укључују умиваоник.

Али постоје једноставнији начини за стварање удобности без угрожавања функционалности купатила у малом стану. Дизајн малог купатила у Хрушчову са машином за прање веша може се обавити одабиром малих кућних апарата и пратеће опреме која ће уштедети простор. Такве одлуке су посебно тражене ако је преуређење у стану немогуће из техничких разлога, што није неуобичајено.

Пластичне плоче у преради купатила

Ако желите да купатило у Хрушчову не изгледа као мала суморна соба, дизајн би требао бити једноставан и суздржан. Ова правила треба да се поштују при избору декоративних материјала. Најчешћи материјали за третман купатила су:

 • пластичне плоче;
 • керамичке плочице.

Третман купатила са пластичним панелима има своје предности:

 1. Релативно ниска цена материјала.
 2. Једноставна инсталација.
 3. Пластични панели дају просторији уредан и готов изглед.
 4. Пластика се лако пере и отпорна је на влагу.
 5. Рад са панелима не захтева радно интензивну припрему просторија.
 6. Оштећена декорација је лако заменити.

Многи бирају пластичне плоче за обрадукупатило за уштеду времена и новца. Важан фактор је да рад са овим материјалом не захтева посебне вештине. Уградња панела се може обавити самостално без ангажовања квалификованих стручњака. За уградњу ПВЦ панела не морате поравнавати зидове и плафон. Појединачни елементи су причвршћени за металну конструкцију, стварајући идеалан ниво линије у просторији.

Пластика може имати глатку или ребрасту површину. Глатке нијансе свијетлих нијанси погодније су за мало купатило. Они ће вам омогућити да визуелно учините собу пространијом и светлијом. Али треба избегавати беле материјале. Они дају просторији најсавременији изглед и олакшавају његову удобност. Приликом обраде пластичних зидова и плафона потребно је водити рачуна о подној облози. Може бити у расутом или поплочаном поду, али треба да буде у складу са бојом са главним украсним материјалом.

Пластичне плоче за мало купатило је боље фиксирати вертикално. Ово чини плафон визуелно вишим и даје купатилу додатни волумен. Широко тражене бешавне ПВЦ плоче, које стварају јединствен свемирски простор. Модерно тржиште грађевинског материјала нуди широк избор ПВЦ панела за купатило са разноврсним шарама и узорцима, што дизајн сваког купатила чини јединственим.

Цријеп у дизајну малог купатила

Међутим, већина власника станова преферира доказани материјал у годинама које долазе. Цријеп не губи на важности. Када је у питању реновирање купатила уХрушчов, дизајн са употребом плочица остаје једна од најтраженијих опција за обраду просторија:

 1. Керамичке плочице стварају осјећај угоде.
 2. Овај премаз не захтева посебну бригу.
 3. Плочица се може користити за обраду цијеле просторије, укључујући стропове и подове.
 4. Издржљив је и омогућава вам да направите јединствени ентеријер у купатилу, који ће бити у складу са целокупним стилом стана.

Употреба плочица је ограничена високом цијеном материјала, као и потребом за припремним радовима. Прије полагања плочица потребно је поравнати зидове, под и строп. Рад са керамичким плочицама захтева посебне вештине и искуство. Особа која нема посебну обуку може покварити материјал или га ставити на погрешан начин, што ће утицати не само на изглед собе, већ и на трајност третмана. Трошак полагања плочица у купатилу је такође прилично висок, али то не утиче на популарност завршног материјала. Она остаје најтраженије тржиште.

Како одабрати плочицу за мало купатило?

Правилно одабране и квалитетне плочице могу створити јединствену унутрашњост купатила у Хрушчову, фотографије занимљивих идеја се лако могу наћи на специјализованим електронским ресурсима иу часописима посвећеним изградњи и поправци.

Правила за избор мале плочице за керамичке плочице су једноставна:

 1. Плочица за малеКомбиновани чвор је боље одабрати у пастелним бојама.
 2. Подна облога може да се разликује од обраде зидова, али не више од 1 тоне.
 3. У малом делу купатила, треба избегавати тамне тонове и цртеже са много детаља. Визуално смањује простор.
 4. Добра опција - плочица са сјајном површином, добро рефлектује светлост.
 5. Одвојена подручја у затвореном простору могу се идентификовати помоћу мозаика. Ова керамичка плочица изгледа сјајно у малим купатилима, пружајући дубину простора.

Ако се под може полагати плочицама већих димензија, плафон треба бити затегнут. Савршен је за купатило, јер је водоотпоран. Сјајна површина стропа визуално повећава просторију. Пошто дужина купатила у Хрушчову није велика, тензија ће бити јефтина опција.

Избор намештаја и прибора за купатило у Хрушчову

За купатило са малом површином, најбоље одговара лаконски украс. Треба да се манифестује у свему: опремање, водовод, намештај, прибор. Јединица је боље изабрати мамурлук, што ће знатно уштедети простор. Мало купатило или компактна туш кабина са вратима са огледалима је добра опција за мало купатило. Судопер-бацач са широком радном површином, испод које можете ставити машину за прање веша, добра је алтернатива незграпној покривености ноћних ормарића. Ако се машина за прање рубља не планира очистити испод судопера, онда је вертикални модел пуњења најбоља опција, будући да заузима мање простора.

Пошто је простор купатила у становима Хрушчовљевог развоја мали, намештај и водовод, имају строге геометријске линије, погодније за такво купатило. Велики зидни ормари боље је избјегавати. Могу се заменити софистицираним стакленим полицама, које изгледају сјајно у малим собама. Да бисте створили ефекат великог простора помоћи ће вам огледало. Али није препоручљиво да их објесите један против другог.

Цеви је боље уклонити у посебним коритима у зиду, маскираним украсним пластичним уметцима. Није потребно уопште ограничавати приступ њима, тако да не морате да уклањате све зидне облоге у случају цурења.

Прављење купатила у Хрушчову атрактивно и удобно неће представљати никакве посебне потешкоће ако размислите о свему и преузмете одговоран приступ избору.