Дизајн кухиње 10 м²: интеријер фотографија с балконом и дневним боравком, распоред, кутне слушалице

Кухиња од 10 м2. За многе власнике Хрушчова остаје сан, јер се чини да у овој области можете имплементирати било који дизајн. Али када је ово подручје на располагању, поставља се питање, али како све функционалне зоне ставити овде, остављајући довољно слободног простора?

Решења могу бити различита, а оптимална верзија ентеријера зависи од облика просторије, броја и локације прозора и врата.

Функционалне варијанте планирања кухиње у квадрату од 10 метара

Планирање функционалног простора на ограниченој скали заснива се на формирању ергономског простора максимизирањем употребе простора у висини. Према томе, што је мање слободног простора, већи је намјештај или други дизајн потребан у одређеној просторији. Зато је важно почети тако што ћете одредити колико простора вам је потребно да бисте напустили слободан простор и који простор заузима.

 • Ако дизајн кухиње треба да обухвати и радни простор и трпезарију, биће неопходно јасно распоредити простор између њих и оставити простор за лакше кретање у затвореном простору.
 • Ако дневна соба дозвољава да се простор комбинира и премести тамо, онда се радно место знатно проширује, а дизајн кухиње се развија са једном функционалном зоном.
 • Ако је соба 10 квадратних метара. м може бити спојен на балкон, затим долази благоваоница, која је дио функционалних елемената - хладњак, замрзивач, високи ормар за растресите и друге производе, прибор, итд.
 • Ако је пројекат једнособан, а кухињски интеријер је 10 м2. метара треба укључити и дневни простор, онда ће студио у овом случају бити прилично затегнут. Тада се користе сви постојећи трикови функционалне и визуелне експанзије простора. Пронаћи тајне уређења мале кухиње увијек је могуће на страницама водећих дизајнерских студија: они подучавају фото-новинама њихових развоја, из којих можете научити нове идеје (предлажемо да погледате галерију фотографија на крају чланка).

Традиционална кухиња у 10 квадратних метара

Говорећи о сложености дизајна таквих просторија, обично је најчешћа кухиња, чији дизајн треба да укључује радне и благоваоне просторе, кућне апарате и потребан намјештај. Затим, функционална рјешења овисе прије свега о облику просторије и учесталости кориштења радне површине.

 • Правоугаона просторија се сматра оптималном за креирање најудобнијег дизајна кухиње за 10 квадратних метара. метара Наравно, ако је сувише уска и испружена, морате тражити друге опције, у уобичајеном стану, све је једноставно: одаберите кутну слушалицу или чак линеарну, испред ње је благоваоница, која је често представљена малим столом и неколико столица. Најчешће нема довољно простора за мекани угао. Друга могућност је да се благоваоница постави у прозор, а радни простор се распореди у компактнији облик у углу у близини улазних врата. Дизајн са таквим планирањем бира се у породицама које доста времена проводе у кухињине само за кухање и јело, већ и за комуникацију, одмор, породична окупљања.

 • У квадратној кухињи површине 10 м? Могућности планирања се мијењају: већ постоји мјесто за кухињски кауч и удобну благоваоницу. Радна група је најчешће смјештена насупрот благоваонице и представља кутну слушалицу с готово једнаким странама. Само уз ријетку употребу радног простора за кухање може се изабрати и линеарни намјештај.

 • Уска просторија од 10 квадрата - прилично чудна на први поглед у просторији, али може остварити различите идеје. Примјерице, ту је прикладна кухиња у стилу поткровља: једноставна индустријска рјешења у благоваоници, минимални декор и само неколико творничких елемената, а добивате пространу и функционалну собу.

Зашто кухиња у поткровљу

Наравно, такав стил воли много простора који уједињује различите зоне. Овдје је важно компетентно зонирање са максималном функционалношћу сваког појединачног сајта. У овом случају, "индустријски" дизајн није пун декора, а то ослобађа пуно простора за ергономска рјешења.

Кухиња у стилу поткровља чак и за 10 квадратних метара.

 • Намјештај је једноставног облика. Фасаде слушалица су изузетно глатке и глатке - чини се да се стапају са зидовима, тако да визуелно уопште не заузимају простор.
 • Пар фабричких детаља може се користити ненаметљиво: цеви издувног система дуж линеарне слушалице без или изнад горњих ормара, од циглепрегача и део зида на улазу и /или прозору, фотографија погледа града као јединствени декор на зиду у трпезарији, дизајнерска лампа изнад стола у облику металних цеви испреплетених у мудар узорак.
 • Трпезарија се може стилизовати и када је компактна: намештај се формира на основу једноставног намештаја. На пример, софе или клупе су направљене од дрвених палета, прекривених равним јастуцима.

Наравно, дизајн мале кухиње може бити другачији, али треба схватити да ћете у овом случају морати одустати од класика и помпезног барока.

Угаона кухиња: дизајн у зависности од броја прозора

Дизајн кухиње у 10 квадратних метара. У многим аспектима зависи и од броја прозора: на примјер, у кутним просторијама може бити два, што битно мијења традиционалну идеју о унутрашњости ове просторије:

 • Тешко је поставити кухињски кутак, јер је његова висина обично виша од стандардне прозорске клупице.
 • Кухињски сет може бити у облику Г или П са једном страном испод прозора - одлука је уобичајенија за приватну кућу него за стан, али у овом случају је прикладна.
 • Планирање у великој мери зависи од тога где се врата налазе. Ако је испред једног од прозора, тешко је изабрати намештај, јер је само један зид нетакнут. За правокутну кухињу у овом случају, лакше ће се покупити функционалне унутрашње ствари него за квадратне.

Бојапалета кухиње 10 ск. м.

Мало је вероватно да је унутрашњи дизајн кухиње 10 квадратних метара. Неопходно је придржавати се посебних правила одабира боја, јер има довољно простора за експерименте и за складне комбинације са светлим и богатим нијансама.

Али заборавите на основна правила композиције и удобна решења не би требало да буду:

 • У уском простору препоручује се употреба попречних линија на поду иу зидовима за визуелну експанзију просторије. Да ли је могуће примијенити овдје у главном свјетлу гамут боја.
 • Непожељно је користити тамну палету у северним кухињама и тамо гдје су прозори окренути према истоку, јер ће у другој половини дана бити тама. Дизајн ове собе је боље базирати на пастелним или прилично свијетлим, али топлим бојама - жутој или наранчастој. Можете користити визуелне илузије игре светлости и сенке у комбинацији белих и сивих тонова који "продужавају" светлосни дан у таквој кухињи.
 • У јужним и западним просторијама примјењују се пригушени или врло засићени тонови, јер у таквој кухињи од десет метара увијек ће бити сунчано и топло.
 • Избор у корист бијеле кухиње за 10 квадратних метара. м. се сматра универзалним - чиста боја омогућава да свака соба буде пространа и удобна. Ако вам се чини да имате само једну боју, увијек можете додати нијансе или стилски дуо с црном, сивом, смеђом бојом.

Тајне хармоније и удобности у малој кухињи

Главни трик дизајнера данас је минимализам у детаљима, који вам омогућава да се фокусиратефункционалним субјектима. Наравно, класици и величанствени аристократски пројекти су и даље релевантни, али ако је површина кухиње само десет квадратних метара. м., његов дизајн је унапријед одређен: нема мјеста за софистициране и гломазне намјештај, бујне завјесе и масивне елегантне ствари.

Једноставне површине су главна тајна дизајна. Кухиња 10 м². м. подручје ставља у први план функционалност и удобност.

 • Боја фасада и зидова радног подручја може бити идентична. Тиме ће се елиминисати визуелни неред кухињског намјештаја.
 • Трпезарија је формирана помоћу транспарентних столова и анатомских пластичних столица. Њихов облик може бити било који, присуство леђа ће их учинити удобнијим, а транспарентна структура материјала, чак и при избору свијетле боје ће осигурати њихову бестежиност. Дизајн таквог намјештаја може бити чак и софистициран - визуално ће и даље изгледати ефемерно због своје транспарентности. Али обично такви производи чине га једноставним? анатомски и удобно.
 • Максимално функционално пуњење ормара са увученим конструкцијама ће омогућити да простор и намештај буду на најбољи начин искоришћени.
 • Поправак у обичној кухињи уз употребу уграђених ниша за машинерију и низ скривених елемената претвориће собу у свемир, визуелно без делова просторије.

Дизајн просторије од десет метара у сваком случају заснива се на Вашој жељи: ако желите класичну врхунску кухињу, вјешти дизајнер ће вам понудити такво рјешење, само оставите простора заелегантна рељефна декорација. Дакле, избор у овом случају је очигледан: једноставнији облик и декорација, функционалнији и пространији ће бити кухиња. У овом случају, унутрашњост може бити не само једноставна, већ и елегантна, модерна, удобна.