Димензије кревета "полупансион" (54 фотографије): ширина, дужина и висина, избор мадраца и постељине, модел са кутијом

Није тајна да организација просторног простора увек почиње са локацијом места за спавање. Зато је у унутрашњости спаваће собе водећа улога увек играла и играће кревет. Али шта да радимо ако у соби нема довољно места за брачни кревет, а једнокреветна соба је премала и неудобна? Одговор је, као и увек, једноставан и лежи негде у средини. Спасиоци у таквој ситуацији постају полу-брачни кревет.

Која је ширина и дужина мјеста за спавање?

По правилу, на пола кревета могу се смјестити једна и двије особе. Све зависи од његове величине, која, пак, варира у зависности од стандарда које је поставио произвођач. Дакле, дужина и ширина спаваћег намештаја руских произвођача може се разликовати од стандарда европских и америчких компанија за намештај. Али срећом, ове разлике нису кардиналне.

Према ГОСТ-у, руска стандардна постељина од пола легла има резолуцију од 120 цм ширине и 190 цм дужине. У исто вријеме ширина кревета може бити већа и креће се од 120 цм до 160 цм. ГОСТ не протурјечи.

Према томе, кревет на пола кочију може се сматрати прилично великим мостом и истовремено минијатурним, јер заузима мање простора од брачног кревета.

Стандарди европских фирми се такођер могу назвати варијабилним, међутим, просјечна величина кревета за полу-легла подудара се с руским - 120к190 цм. Обично спреманПостељни кревети имају следеће димензије у ширини и дужини: 120к200 цм, 130к200 цм и 150к200 цм. Модели по наруџбини често имају нестандардне дужине на стандардним ширинама: 120к210 цм или 120к180 цм.

Америчке компаније за производњу намештаја имају мало другачију величину мреже која је необична за руске произвођаче, што је првенствено због другог мерног система (дужине и ширине мерене у стопама). Тако је стандардна величина америчког полу-кревета однос ширине 122 цм и дужине 190 цм. Најпознатији произвођач буџета и висококвалитетног намјештаја и посебно кревета на кат је позната компанија ИКЕА. Мрежа ове компаније настала је у далекој Шведској, али је последњих година расла и проширила се на територију Русије. Сада се продавнице ове компаније могу наћи у било којем руском граду. Ова популарност је сасвим разумљива: број представљених производа је једноставно огроман, квалитет је висок, а цене су доступне.

Треба напоменути да је, поред ове компаније, посебно популаран италијански намештај (посебно компанија Данона). Недалеко од његовог холандског пријатеља, финског намјештаја компаније Иску, али још увијек није толико популаран међу руским становништвом. Они који желе да подрже руског произвођача требало би да погледају домаће брендове намештаја као што су ВЕФ, Савез 21. века, Схатура, Еванте. Наравно, ова листа најбољих руских фабрика за производњу намештаја није ограничена.
Одредитивисина оквира

Приликом куповине полу-креветног кревета треба обратити посебну пажњу на три главне димензије. Ово је пре свега дужина, ширина и висина оквира. Али последњи параметар много игнорише из неког непознатог разлога, али у међувремену, то је веома важно.

Оквири кревета су подељени у три главна димензиона сегмента:

 • Ниски рамови (њихова висина се креће од 20 цм до 35 цм).
 • Средњи оквири (висина не већа од 50 цм).
 • Високи оквири (висина почиње од 50 цм и достиже 80-90 цм).

Димензије и висина оквира треба одабрати појединачно, у зависности од старости и физиолошких карактеристика особе.

Кревети са ниским оквирима погодни су углавном за младе и здраве људе који немају посебних проблема са зглобовима и локомоторним апаратом.

Сматра се да избор кревета у односу на висину скелета у великој мјери зависи од старости. Другим ријечима, особа је старија, виши би требао бити подизање кревета. Старијој особи ће бити тешко да легне или чак само седи на подцењеном кревету. Истовремено, превелики кревет ће такође проузроковати много неугодности, јер је прилично тешко пењати се и силазити с њега. За болесне људе и људе овог узраста погоднији је оквир од 50 цм до 60 цм.

Кревети са средњим оквиром, погодни за скоро све. У том смислу, оне су универзалне. Величина таквих кревета омогућава особи са било којом физичком способношћу да седне и устане без потешкоћа. Полу и двокреветни креветса високим оквиром погодним, по правилу, високим људима.

Приликом одабира кревета, важно је имати на уму да се у вашем сједећем положају ноге требају наслонити на под и савити у кољену под кутом од 90 ступњева. Ако се тај угао формира, висина кревета одговара вашој висини и биће једноставна за употребу. Такав кревет се сигурно може узети.

Неки модели имају механизам који вам омогућава да подесите висину оквира. Ова особина ће бити корисна за оне који немају посебне предности у односу на висину простора за спавање и не знају који лежај са којим параметрима одговара. У том случају, такав кревет се може подесити по висини. То ће помоћи да се избегне куповина неугодног кревета и, самим тим, да се спасите од фрустрација изазваних неуспешном куповином.

Од чега се састоји?

Стандардно, дизајн полу-одвојивог кревета обично укључује елементе као оквир (са или без ногу) и оквир.

Труп се састоји од леђа (то је узглавље) и бочних плоча, које се називају калиграфија. Постоји неколико врста наслова:

 • Стационарна трака за главу. То је незамјењив дио кревета, причвршћен изравно на оквир.
 • Опциона трака за главу, која се по потреби може одвојити.
 • Украсно зглобно узглавље. Може се причврстити на завесу или шипку.

Исто тако, стражњи дио кревета се не може играти, с креветом нема јасно дефиниране главе и зоне јастука. Кревет можда уопште нема наслон за леђа или има два наслона одједном - све зависи од модела и маштедизајнер Број кревета у кревету често зависи од броја леђа. Обично на једном кревету имају од два до четири комада.
Од свих горе наведених типова глава, тренутно најпопуларније су стационарне и зглобне главе. То је због практичности употребе таквих кревета, јер се могу ставити било гдје: у зид, близу прозора или чак у средину просторије. То ће привући оне који воле да организују честе пермутације, јер су ти кревети максимално мобилни. Они могу изгледати сјајно у сваком тренутку у соби.

Принудно узглавље захтијева кревет поред зида. Обично такав лежај има бројне додатне полице с ладицама и без или уоквирене малим столовима на странама глава. Кревети са причвршћеним леђима могу се поставити у средину просторије - расути предмет се неће одржавати без додатне подршке.


Оквир кревета је обично статичан и није подложан трансформацији.

Међутим, на тржишту тапацираног намештаја постоје модели полу-кревета, чији оквир има посебан механизам за подизање, који вам омогућава да промените висину и угао главе.

Неки кревети могу бити опремљени елементом као што су ламеле. Ово је део оквира који формира сет малих плоча на којима се базира душек. Они су неопходни за јачи дизајн простора за спавање, а душек се не спушта. Ламели значајно повећавају ортопедска својства корита.

Неки креветиимају посебне кутије за одлагање постељине и других текстила. Такве кутије могу бити извучене. У овом случају, они се налазе испод оквира кревета и избачени са стране. Унутар оквира кревета могу се налазити и уграђене кутије за складиштење. Тада ће им приступ бити додатни механизам за подизање, који је врло сличан механизмима софе-трансформатора. Такав дизајн је тако лак за употребу да га и дијете може носити.Треба напоменути да су механизми за подизање подељени на неколико типова:

 • Пролећни механизми. Лежај са таквим механизмима је прилично стабилан и приступачан, али се сам механизам брзо троши у процесу константне употребе. Такве кревете треба замијенити за неколико година.
 • Механизми са гасним амортизерима. За разлику од претходне верзије, ови механизми функционишу глатко, што значајно продужава радни век.
 • Ручни механизми на шаркама. Од свих опција, ово је најједноставније. За то је потребан физички напор, који можда није веома погодан за власника кревета. Међутим, цијене таквих модела су прилично демократске.Данас, дизајн пола и пол кревета је доста, и сватко ће моћи да се опреми спавачим простором за ваш укус и удобност.

Материали

Материјали за производњу кревета-полуприколица могу бити веома различити. На пример, компаније за намештај нам представљају моделе дрвета, иверице и иверице,метал, фурнир и још много тога. Понекад се у једном моделу комбинују неколико материјала, од којих је сваки погодан за свој дио кревета.


Дакле, већина оквира је најчешће направљена од иверице или дрвета. Иверица се користи у више буџетских модела. Кревети овог материјала су обично јефтинији, лагани и не превише гломазни. Али у снази дрвна иверица губи. Али упркос томе, уредно коришћење кревета са шасијом од иверице ће трајати дуго.


Спорови око оштећења иверице се проводе дуго времена. Сматра се да је супстанца која се користи у њеном саставу штетна за здравље и може бити опасна за алергичаре. Због тога многи стручњаци за намештај препоручују, као алтернативу иверици, да изаберу оквире од фурнира или чврстог целог дрвета, међу којима су посебно популарни храст и буква. Они су мало скупљи, али њихов квалитет је већи. Такви модели су сигурни за здравље, не кваре влагу и дуго не губе свој изглед.

Најјача опција су метални оквири. Модерни метални оквири су заштићени од механичких оштећења и преурањене корозије.


Оквир кревета је најважнији елемент на коме зависи стабилност целокупне конструкције. По правилу се прави од дугих и танких дрвених (а понекад и шперплоче) плоча или металних цеви. Оквир може имати танке ламеле које су најчешће направљене од дрва и специјалних пластичних држача.Телад су често направљена од дрвета, у ретким случајевима - од иверице. Оквир и ламеле треба да буду веома чврсти да држе оквир кревета чврсто.

Егзотични плетени кревети направљени су од ратана и трске. Лако су могли украсити ентеријер у етничком стилу. Међутим, упркос њиховом необичном изгледу, такве структуре имају значајан минус - лако се оштете. Модификујте их или поправите довољно често.


Обично такве густе тканине као што су шанил, жакард или јато служе као постељина. Мање често се користе тканине као што је велур, јер су такви материјали погоднији за тапациране фотеље и фотеље. Често можете наћи кревет, третиран умјетном антилопом. Посебно су популарни модели вештачке и праве коже.

Изаберите величину душека и постељине

Посебан комфор и удобност сваког кревета ће додати прави душек и постељину:

 • Када бирате величину душека, морате се фокусирати на параметре самог кревета. Душек не би требао бити мањи од оквира оквира, иначе ће се стално помицати, спајајући га с једним, а затим с друге стране кревета. Ово је, благо речено, неугодно. Осим тога, кревет, обучен на овај начин, изгледа нелагодно.

 • Ако се мадрац покаже превеликим, онда када покушате да га ставите у оквир кревета, он ће превише стиснути и почети да се сагиње. Спавање на таквом кревету сигурно неће успети. Тако ранијекуповином душека потребно је измерити димензије кревета (у правилу се означавају у пасошу објекта). Међутим, сада постоје модели кревета који се првобитно продају са мадрацима одговарајуће величине.
 • У погледу дужине и ширине, главне димензије мадраца за пола кревета имају однос 140к190 цм и 160к200 цм, што су најчешћи параметри готових мадраца, који се одмах продају уз кревет.

 • Такође је вредно узети у обзир висину душека. Сматра се да би његова ширина требала бити 15-20 цм изнад бочних рубова оквира. Приближно стандардна висина душека за пола кревета не би требала прелазити 60 цм, у супротном кревет ће бити превисок, биће незгодно сјести и тешко ће се из њега извући.
 • Ако говоримо о постељини, тада ће бити тешко рећи тачне димензије, јер сваки произвођач има своје.

Не постоји одређена стандардна величина за ову врсту текстила. Стога постељину треба одабрати на исти начин као и душек. Наиме: мерењем душека, јастука и ћебади.

 • До сада, постељина има много варијација не само у погледу величине, отиска или квалитета употријебљених материјала, већ иу односу на модел. На пример, листови могу бити стандардни или са гумицом на ивицама. Друга опција је погоднија за употребу и неопходна за велике кревете. Осим тога, такви листови нису избачени испод мадраца и не морају се стално исправљати.


 • Јастучнице се разликују у зависности од тогаод типа причвршћивача. Да, могу се причврстити патентним затварачем, дугмадима или се уопће не закључавају. Јастучнице без затварача, по правилу, имају посебан џеп са мирисом, који држи јастук у јастучници, не пуштајући га да проклизава. • Ролете могу бити и два типа: са рупом у средини и са отвором са стране. Ролете са бочном рупом се још увијек називају чврстим. Такви модели могу имати затварач са затварачем.
  \ т
 • За најудобније спавање стручњаци саветују да купите душеке са ортопедским ефектом, који ће осигурати правилан положај тела током спавања и уклонити додатно оптерећење са кичме. Што се тиче избора постељине, препорука је да одаберете еколошки прихватљиве природне тканине које ће бити пријатне за тело. У овом случају, сан ће бити што удобнији.

Како изабрати?

Избор кревета је ствар забринутости, а приступ јој је неопходан озбиљно. На крају, погрешно одабрана постеља може бити разлог недостатка сна, лошег расположења и болова у леђима. Да би се избегли сви ови ужаси, живот је изван удобности и правилног избора кревета и пол четвртине, треба се придржавати низа једноставних правила:

 • Приликом одабира кревета, измјерите дио просторије у којој намјеравате смјестити кревет. То ће вам помоћи да разумете приближне димензије будућег кревета. Ово посебно важи за власнике малих просторија, гдје је сваки центиметар на рачуну. Слажем се, бит ће штета ако се изабрани кревет не попне у собу или ће стајатиса другим намештајем је близу. Са таквим постављањем намештаја, сваки дизајн ће изгледати непрофитабилно, а да не спомињемо да ће живот и кретање у таквој просторији бити само незгодно.


 • Приликом одабира одређеног модела, обратите пажњу на висину и материјале оквира и краља, погледајте ноге. Ови елементи су постоља, па стога морају бити висококвалитетни и издржљиви. Запамтите, полу-брачни кревет треба да издржи тежину двоје одраслих.

 • Полу-племенити кревет се сматра најуниверзалнијим, јер је сасвим удобан за једну особу и двоје људи одједном. Све зависи од величине места за спавање. Стога, при избору шатора, потребно је одредити колико ће људи на њему спавати.

 • Такође је потребно узети у обзир навике и физиолошке карактеристике власника кревета. Важну улогу ће имати његов раст, састав и тежина. Такође, много тога зависи од опште активности током сна: често се особа окреће, мења положај или воли да шири руке. Ако је ноћна активност висока, треба купити и кревет већег од пола.
 • Ширина тротоара, дизајнирана за једну особу, обично достиже 140 цм, док се за тротоар карактеришу ширином од 160 цм или већом. Дужина Полу-кревет се обично израчунава на основу раста будућег власника, који додаје још 10-15 цм, а ако нисте сигурни који је кревет за вас, боље је узети већи модел моста. У екстремном случајуПолупансион кревет се може направити индивидуално на захтев. Ово је добро решење за људе са нестандардним растом.
 • За особе са тешком опремом, обезбијеђени су модели кревета, који имају додатно ојачање у подручју оквира, што омогућава кревету да издржи већу тежину.
 • Висина кревета и пола такође зависи од раста и сложености особе. У идеалном случају, када седи на кревету, његове ноге треба однијети на под. Али ово је неваљало правило, јер је главно да је кревет био удобан за власника, и разумевање практичности сваког.
 • Поред димензија, при избору кревета треба обратити посебну пажњу на његово дно. Сматра се да не би требало да буде холистички и монолитни, јер чврсто дно спречава вентилацију душека. У овом случају, вишак влаге се одлаже и нагомилава у душеку, што га чини мање еластичним и тежим, упија све мирисе и брзо се истроши.
 • Сличан проблем постоји и за моделе са додатним кутијама, чије присуство такође нарушава циркулацију ваздуха. Међутим, ако су кутије потребне као додатни простор за складиштење, не бисте их требали одбити. Најважније је одмах размислити о томе где ће се отворити, и оставити за овај 30-40 цм слободног простора око кревета. У супротном, било би незгодно користити кутије.

 • Ако је соба у соби тако мала да ће кревет заузети цијели слободни простор, вриједи размислити о купњи полуслојног кревета који је уграђен у ормар или у зид. Током дана, такав кревет се лако може склопити,тиме ослобађајући довољно простора у соби. Ноћу, једноставним радњама, овај дизајн се може поново проширити и припремити за спавање у удобном простору за спавање. Брзо и једноставно!
 • Приликом избора кревета у продавници, обратите пажњу на удобност душека. Не би требало да буде премекана или прејака. Да бисте тестирали ниво своје мекоће, проведите мало искуства: покушајте лагати на њему и помакните се мало (осим ако, наравно, политика трговине не забрањује сједење на намјештају). Вриједи погледати властита осјећања, јер вам кревет треба бити удобан прије свега.

 • Посљедњи, али не мање важан савјет при одабиру кревета односи се на његов изглед. Требало би да се лако уклопи у постојећи ентеријер и не буде у супротности са његовом стилистиком, јер ће у супротном изгледати свеукупни изглед просторије. Једноставно речено, кревет треба да буде удобан и пријатан у изгледу, а онда је одмор на њему задовољство.

беаутифул интериорс

Модерни интеријери нуде нам запањујући број модерних рјешења за спаваће собе с пола кревета и различитих величина и величина. Стилистика намештаја може бити различита. Да, сусрећемо се са елементима високе технологије, етноса, модерног и класичног ентеријера.

За неке интеријере типична је мешавина стилова, која често изгледа прилично необично и приметно. Али, упркос могућем нереду боја, дизајнерима се савјетује да изаберу нешто мирније и минималистичније за спаваће собе. Ова плоча је ипак логичнаспаваћа соба је мјесто за одмор, а непотребна боја и ведрина, напротив, могу се уморити након дугог радног дана.

Тип спаваће собе треба бити опуштен. Са овим задатком унутрашњост је погодна за меке пастелне боје.

Светли детаљи морају бити, али у разумним границама.

Што мање ометају детаље - то боље. Међутим, соба не би требала изгледати празно и "нездраво", неће створити удобност. "Софт" и необичне сигурносне копије ће додати било који статусни ред.


Модели кревета са додатним простором за одлагање могу бити не само практични, већ и креативни, јер можете попунити уграђене кутије са свим што желите.Варијанте ентеријера спаваоница - много, тако да ће сви дефинитивно моћи да пронађу нешто своје. Главно је да се задатку приступи одговорно, јер је стварање удобне спаваће собе од посебног значаја.

Погледајте следећи видео за више модела полупансиона.