Димњак за камин од нехрђајућег челика - овалан, изолиран - уградња елемената цијеви

Ако одлучите да инсталирате камин у вашој кући, онда је потребна димна цев за рад. Данас преферирамо цеви од нерђајућег челика. Инсталирање димњака од нерђајућег челика ће трајати много мање времена него постављање опеке.

Господар куће - вјешт мајстор који има комплет од нехрђајућег челика, у најкраћем року ће га саставити у један дизајн.

Фотографија готове цеви од нерђајућег челика

Који су елементи димњак за камин од нехрђајућег челика?

Компаније производе компоненте од нерђајућег челика које су монтиране у једном уређају било које дужине.

Овај материјал је отпоран на агресивна хемијска једињења која се ослобађају након сагоревања гаса, угља, ложивог уља и огревног дрвета, па се често користе за уклањање дима.

Шта су модуларне конструкције?

Модуларне конструкције су једноцевне или двоцевне цијеви, које су опремљене топлотно изолационим слојем и међусобно су повезане у каналу. Монтирају се вертикално и хоризонтално на унутрашњим и спољним површинама (фасада и кров).

Двоструки ("сендвич") има топлотно-изолациони слој који се састоји од минералне вуне. Смањује температуру на спољашњој контури.

Елементи димњака и његова инсталација

Главни део пројекта је кружна цев од нерђајућег челика. Његова дужина је 50 и 100 центиметара, лако је повезана звоном. Ови делови су главни сегменти и од њих се прикупљају директни пакети.

 • За обилазак цијеви треба слиједити архитектонска структурананети олово или колено, његов угао окретања је 45 степени.
 • Ретко се користи стрми олов, његов угао је 90 степени. Таква цев се користи када је повезана са камином.
 • Прави и плетени теес, који имају угао од 90 и 45 степени, повезују различите гране цеви.
 • Ревизија - овај елемент је исти, само има чеп - подешен је на чишћење.
 • Елементи као што су гљивице, дефлектор, подметачи преусмеравају атмосферске падавине и штите од продора у унутрашњу шупљину. Монтирани су на горњем делу конструкције.
 • Прикачена је на површину зидова посебним уређајем - конзолама. Примјењујући их, значајно ћете повећати брзину инсталације.


Ако се одлучите за дренажу, треба имати на уму да би требало да пређе површину зида под углом од 30 степени, али не мање. За ове завоје користе се горе поменуте славине.

У хоризонталном положају елемент се може смањити на не више од 1 метра, иначе ће се жудња погоршати.

Потребан је посебан елемент за пролазак кроз површину зида или плафона. Да бисте правилно монтирали пролаз, морате да купите Басалт Фибер Матс који су уметнути у унутрашњост цеви.

 • Затим се почињу монтирати, монтирају се тако да се избјегавају спојни спојеви у преклопним спојевима.
 • Након изградње објекта на улици примјењују се посебне монтажне конзоле, којеинсталирани су на сваких 2 метра, таква веза ће ојачати конструкцију и сачувати је на јаким ударима вјетра.

На дну димњака треба предвидети одвојиви елемент - "ревизију" или врата кроз која се врши чишћење, као и акумулирана кондензација или се вода уклања након пада кише.

Запамти! Празне цеви морају бити очишћене два пута током грејне сезоне.

Предности конструкције од нерђајућег челика

Следеће предности су:

 • Модуларни димњак од челика има малу тежину и прикладно је причвршћен за зид.
 • Инсталација се врши помоћу држача славина. Захваљујући овим елементима, она лако захвата архитектонске структуре. Цев се креће у правом смеру. Истовремено, локација камина остаје у стационарном стању.
 • Добар показатељ је да се на унутрашњим зидовима кружне површине производи изгарања - чађа и чађа, таложе у малим количинама. Ретко је потребно чишћење.
 • Загрева се много брже од сличних уређаја, што олакшава лансирање камина.
 • Изгледа да је овај уређај много привлачнији од других модела.

Шта су овални димњаци од нерђајућег челика и где се они користе?

Овална цијев и њени причвршћивачи направљени су од метала отпорног на топлину и киселине. Трајање производа може бити до 45 година.

Захваљујући овалном дијелу и његовој глаткој унутрашњој површини, стабилна вуча се побољшава, а чађи на зидовима практично се не одлаже. У вези са горе наведенимвише података, такав уређај је непретенциозан, његово чишћење је рјеђе.

Унутрашња овална цев је инсталирана без изолације, а на улици је потребан топлотно-изолациони премаз, који помаже у смањењу стварања кондензације у унутрашњости.

Овални део нерђајућег челика се и даље користи за постављање у унутрашњи део дима из цигле. Ово је најбоља опција за уклањање дима из камина и на његовим зидовима мање чађе од производа сагоревања.

 • За савијање постоје и специјални овални т-сифони - славине које имају угао окретања од 45 и 90 степени.

Инсталирањем димног колектора од нерђајућег челика, обезбедићете безбедан и ефикасан рад камина.

Цев (нехрђајући челик) можете самостално уградити, јер такви радови не захтијевају посебне вјештине и под њим нема потребе за улијевањем чврстих темеља.