Декоративна бетонска ограда (48 фотографија): секцијска ограда од армиранобетонских плоча, карактеристике бетонских ограда и армираног бетона

Избор ограде и њена инсталација су важне компоненте регистрације земљишта. Модерно тржиште пружа корисницима широк спектар дизајна, укључујући и секцијски тип, за поуздано, практично и модерно зонирање сусједног подручја. Међу различитим варијантама, бетонске ограде постале су посебно популарне.


Карактеристике, предности и мане

Декоративне бетонске ограде користе се за пројектовање територије у близини различитих објеката: од стамбених зграда и вила до јавних и пословних зграда. Бетонска ограда је поуздана, издржљива и практична конструкција. Оне су исте за све производе, али њихова главна разлика је естетскији изглед и технологија производње. Мајстори у области производње производа од армираног бетона користе одређене облике, због чега се строги панели претварају у декоративне производе.

Поред изгледа, посебна пажња се посвећује јачини сваког дела конструкције и њеној отпорности на спољашње факторе током употребе. Бетонска тканина се скупља из хоризонталних дијелова.

Захваљујући подјели на одвојене секције, процес транспорта производа, као и уградња ограде, је у великој мјери олакшан. Ово је посебно важно ако одлучите сами да извршите инсталацију, без ангажовања стручњака.

Купци имају могућност да креирају секције као што су глухе ограде, и модели са рупама и празнинама. Данас постоје бетонске ограденајпогоднија опција за дизајн подручја у близини приватних кућа.

предности:

 • Животни век и поузданост. ЗБВ (производи од армираног бетона) познати су по својој високој практичности и издржљивости. Овај материјал се користи више од једне деценије. Због ојачања ограде са решетком од метала, снага производа се повећава. Такође, овај елемент увелико продужава живот ограде и чува форму.


 • Монтажа и монтажа. За уградњу бетонских ограда није потребна скупа опрема и професионалне вјештине. Могуће је квалитетно извести монтажу, а накнадна уградња може се обавити самостално. Најважније је да будете што је могуће пажљивији и пажљивији током процеса рада. Препоручује се да не радите сами.
 • Отпорност на ватру. Производи из наведеног материјала имају важну предност у односу на дрвене или пластичне ограде. То је отпорност на ватру. Заштита од пожара је важна предност домаћих конструкција.


 • Заштита. Глуво платно без проблема ће покрити двориште и кућу од нежељених очију. Ограда ће пружити поуздану заштиту од продирања. Са таквом оградом не можете бринути о очувању приватне својине. Због тога се повећава ниво комфора на територији куће и дворишта.
 • Стабилност. Бетон показује високу отпорност на различите спољне факторе: кишу, снег, јак ветар, мраз, топлоту, влагу, суви топли ваздух. Сви ови и други временски таласи нису страшни са добро дизајнираном и добро постављеном оградом. • Нега. Након постављања ограде овог типа, нећете морати трошити снагу, вријеме и материјал на одржавање дизајна. Брига о таквим производима је лакша него једноставна. Робусна, издржљива и издржљива површина не захтијева периодично реновирање.
 • Разноликост. Декоративне бетонске ограде могу имати другачији изглед. Стручњаци кажу да, упркос снази и тежини, дизајн изгледа елегантно и елегантно на рачун препознатљивих декоративних елемената. Таква завеса ће тренутно украсити спољашњост и учинити двориште атрактивнијим.


 • Завршна обрада. Ако желите, ограда може бити украшена бојом, китом или гипсом. Ови материјали за завршну обраду савршено леже на бетону и трансформишу изглед ограде. Боја емајла и други материјали пружају додатну заштиту дизајна.
 • Промена димензија. Једна од главних карактеристика бетонских ограда је промјена висине конструкције уз очување вањске привлачности производа. Таква предност је ограда, која се склапа из одвојених делова, причвршћених стубовима. Секције се могу додати и очистити ако је потребно. Ова процедура не захтева додатну опрему и траје мало времена.


недостаци:

 • Бетонски глуви зидови не допуштају сунцу и свежем ваздуху. Овај фактор негативно утиче на процес раста биљака (цвеће, грмље, дрвеће). Светлост и кисеоник долазе само кроз декоративни део, ако је унутраима рупе.
 • Други недостатак је цијена армиранобетонских плоча. Њихова цијена може бити вишеструко већа од вриједности дрва, дрвета, метала и других материјала.

 • За инсталацију овог типа потребно је припремити темељ. Стручњаци разликују двије врсте: темељна точка и трака ојачана бетоном. Избор зависи од типа дизајна, висине и тежине производа. Поред тога, врста земљишта и пејзажа утичу на избор. Ако не знате коју опцију да изаберете, најбоље је да се претходно консултујете са специјалистом.
 • Ако се ради о великим и интегралним платнима, нема потребе за посебном опремом за подизање, што је додатни трошак. Монолитне секције се не могу монтирати ручно. Поред тога, ова врста инсталације може изазвати озбиљне повреде.опције инсталације

Декоративне ограде од бетона могу бити представљене у неколико верзија:

 • Ако је потребно малу ограду опремити искључиво за ефекат зонирања, можете инсталирати само једну декоративну секцију. Таква ограда неће штитити од уљеза, међутим, за украшавање територије.
 • Производ од два дијела се успоставља ако је неопходно заштитити подручје од животиња.


 • Најбоља опција су 3 елемента. Комбинујте два чврста и један декоративни део. Горњи дио је украшен различитим узорцима и гломазним елементима.
 • Конструкција четири дијела - чврста, висока и тешка ограда. Форњегова инсталација треба прво припремити темељ, узимајући у обзир димензије ограде.блоцкс

Декоративни блокови се међусобно разликују по спољашњости и према техничким карактеристикама. Поред бетона, који је главна компонента материјала, користити стакло, шљунак, дробљени камен, кору од цигле и слично.

Попуњавање декоративних блокова се разликује:

 • Пун. Имају чврсту структуру. Често се користе у процесу изградње вишекатних стамбених конструкција.
 • Холлов. Ова врста блокова разликује глаткоћу и малу тежину. Могу имати различите боје. Стандардне димензије блокова 200х200х400 мм, међутим, у току изградње могу се користити елементи различитих величина.


Бетонске ограде често се користе за пројектовање подручја сеоских кућа. Горњи дио украсног блока може имитирати природни природни материјал, на примјер камен. Стилски и профињени изглед металних решетки и зидова.

Плоче, ковани елементи, пераје, напе и други додатни елементи се такође активно користе. Они не само да красе ограду, већ је штите од снега, кише и других временских непогода.

вариетиес

Постоје многи модели декоративних бетонских ограда. Због великог избора, купци имају могућност да сами купе идеалну варијанту:

 • Ограда се састоји од неколико плоча састављених у цијелој структури.Врх ограде надопуњује експресивни декоративни елемент, завршни састав. По жељи можете оставити мали размак између плоча, што ће омогућити циркулацију зрака. Ако желите максимизирати учинак сигурности, направите избор у корист празних крпа.
 • За познаваоце природних материјала, мајстори су развили низ модела који копирају изглед природних сировина. Такође, опције су "испод".


 • Монолитна конструкција. Конструкција овог типа је најпоузданија и издржљивија. Монолитна ограда састоји се од армирано-бетонских плоча интегралног типа. Могу бити глатке или украшене изузетним узорцима и цртежима. Први тип се чешће бира за уградњу у близини индустријских објеката (складишта, фабрике, градилишта, итд.). Друга опција је одлична за смештај викендица, кућа, мини хотела. За израженији ефекат, плоче са узорком обојене су у различитим бојама и нијансама.

За инсталацију ограде потребно је припремити траку или главу ступа. Прави темељ је гаранција дугог вијека трајања.


 • Ограда од блокова. Издржљива и издржљива ограда може се саставити из више блокова. Процес монтирања ограда блока траје доста времена. Цементни малтер се користи за повезивање блокова. За рад најчешће се користе шупљи блокови. Ако купац жели да постигне максималну поузданост, избор се врши у корист монолитног(пуни) блокови. Стални стубови за уређење нису неопходни, али без квалитативних основа не могу.

Да би се побољшао естетски ефекат, користи се украшавање гипсом или облогом од плочица. Споља завршена градња је слична опекарству. • Двосмерна ограда. Ово је чврста и поуздана конструкција која се разликује од горе наведених типова посебне атрактивности. Мајстори обраћају посебну пажњу на спољну и унутрашњу страну ограде. Таква опција ће се свидјети познаваоцима естетике.
 • Независни тип. Ограда овог типа састоји се од одвојених монолитних армиранобетонских плоча. Сваки елемент има широку основу, која је сигурно постављена на тло. За стабилније приањање, дно плоче је допуњено шиљцима, који се уграђују у посебно припремљену нишу. Главна предност независне ограде је недостатак потребе за фондацијом.

Ова опција се препоручује за привремено фиксирање ограде, на пример, за пројектовање градилишта. Када се посао заврши, ограда се пребацује на ново место.


Како сликати?

Емајлне боје које се наносе на бетонске површине обављају многе корисне функције, међу којима и заштиту производа и побољшање његовог изгледа. Веома је важно правилно извести поступак бојења производа.

Припрема за сликање:

 • За почетак, морате уклонити ограду од грана, траве и других остатака.
 • Коришћењечетком и водом, темељито очистите површину. За најбољи ефекат користе се специјални уређаји који снабдевају воду под јаким притиском. • Обрађујемо складишта ограде која их штите од гљивица, плесни и репродукције бактерија. Додатна средства се примјењују на обје стране ограде.
 • Ако је потребно, конструкција треба бити утемељена.
 • Након чишћења, сачекајте неколико дана док се ограда не осуши.

Приликом одабира боје боје, имајте у виду да је она у складу са палетом која се користи приликом фарбања куће. Оптимална опција је неутралан и природан тон, пастелна гама.

Боју у природним нијансама треба изабрати, ако се за украшавање ограде користе плоче имитиране испод дрвета или камена.Боја се наноси ваљком или широком мачком. Пре почетка рада прочитајте упутства за материјал. Потребно је око један дан да се осуши. Тек тада се може применити следећи слој. Понављање треба обавити пиштољем за прскање. Једноставан је и практичан, што ће повећати животни вијек материјала.

Екперт Адвице:

  \ т
 • Ако је ограда већ обојана, морате се потпуно ослободити старог третмана. Пескирање је савршено за ово.
 • Није неопходно несигурно третирати боју боје. Засићеност, осветљеност и густина нијанси играју важну улогу са декоративне тачке гледишта.Хармонична комбинација боја ствара угодан амбијент на сусједној територији.
 • Периодична обрада бетонских конструкција је гаранција дугог вијека трајања.


Основе правилне инсталације

Инсталирање бетонске ограде представља јасну секвенцу одређених акција:

 • За почетак, сви дијелови конструкције, укључујући и ступове, морају се помакнути што ближе мјесту рада. То ће учинити процес инсталације лакшим и бржим.
 • Прелиминарна ознака кула. Слави се уз помоћ дрвених клинова.
 • Ако се модел ограде односи на јединицу темеља, прво се даје време за ову ставку, а затим се врши монтажа стубова. У супротном, носачи су монтирани без основе колоне. • Металне арматуре уграђују се у шупље дијелове носача и учвршћују их цементом.
 • Први и задњи стуб су постављени на самом почетку. Следеће место заузимају секције.

Запамтите да припрема и уградња бетонске ограде може значајно варирати, у зависности од врсте производа и његових димензија.

Данас, у области производње декоративних бетонских ограда, постоје многе компаније које су стекле повјерење својих клијената. Када купујете производе ове врсте, купац добија поуздану, практичну, издржљиву и елегантну ограду. Избор је велик и разнолик, што вам омогућава да изаберете идеалан дизајн за спољашње итехничке карактеристике.

Погледајте следећи видео о томе како правилно поставити бетонску ограду.