Дебљина и други параметри сувог зида за плафон

Гипс картон је једноставан за употребу. Гипсокартон је почео да се користи 70-их година прошлог века. Данас, без овог материјала, не може се вршити никаква поправка. Гипс картон се често користи за обраду стропа, јер чак може створити и вишеслојни дизајн. Гипс је пунило овог материјала, а основа је картон. Гипсана плоча има глатку структуру, тако да лим лако може да дода било који облик.

Главни типови гипсаних плафона

Вишестепени плафони од сувог пода пријатно украшавају ентеријер ваше собе

Које врсте плафона постоје? Постоје 3 врсте гипсаних плоча: на једном, на два и на три нивоа. Постоје и модели са сложеном конфигурацијом.

Једнослојне стропове чине:

 1. Оквир. Израђена је од метала и причвршћена за потпорни зид.
 2. Гипсана плоча.
 3. Фиктурес.

Систем на једном нивоу се често користи као основа за сложенији дизајн. Овај систем помаже у сакривању неједнакости стропа и одличан је за руковање малим просторима.

Системи на два нивоа и на три нивоа могу имати различите конфигурације. Користе се за обраду великих просторија. Такви системи могу имати овалну, квадратну или правоугаону конфигурацију.

Постоје три типа система на два и три нивоа:

 • Дијагонала.Овај плафон је постављен насистем на једном нивоу или конвенционална бетонска плоча. Планирање овог типа користи се ако желите постићи визуалну расподјелу било којег дијела просторије. На пример, дијагонални плафони се могу користити за поделу области између одмора и рада.
 • Оквир. Такав систем је кутија угаоног или коврчавог облика. Оквирни плафон се често користи за управљање малим простором, јер уз његову помоћ можете постићи визуелну експанзију простора.
 • Зонал.Таква конструкција се може користити за уоквиривање плафона у дневној соби или кухињи. Зонски систем је погодан за коришћење ако је потребно просторно поделити собу у простор за рекреацију и радни простор.

Комплексни конфигурациони модели се ретко користе. Треба их користити ако желите да направите вишеслојни дизајн.

Сакупљамо плафон од гипсаног картона

Лако је монтирати плафон својим рукама. Пре него што почнете да инсталирате структуру, морате да ставите кит на површину. Затим покрените склоп оквира.

Да би се произвео квалитетан оквир, потребно је применити правоугаону решетку на плафон. Величина сваке ћелије се одређује појединачно. Када бирате величину ћелије, обратите пажњу на величину просторије.

Монтажа кесонског плафона се изводи у следећем редоследу:

 1. Према ознакама, причврстите стропни профил на плафон.
 2. Преклопите профил са маказамаби метал
 3. Након завршетка оквира, наставите до плафонске облоге. Да бисте то урадили, причврстите гипсани картон на подлогу помоћу вијака.
 4. Затим морате затворити мјеста гдје се монтирају монтажни елементи, кит.
 5. Затим морате уклонити вишак гита и нанијети декоративни премаз.

Које сухозидом је боље користити за плафон

Густи суви зид ће сачувати плафон од улегнућа у центру собе

Да би структура била јака, потребно је покупити оптималне материјале. У том случају, морате узети у обзир карактеристике просторије. Најчешћи материјал је обични суви зид. Препоручује се да се користи за третман плафона у просторијама са ниском влагом. Дебљина овог материјала може варирати.

За третман плафона препоручује се употреба сухозидних плоча, чија дебљина износи 9 милиметара. Има ниску специфичну тежину и неће преоптеретити дизајн.

Распрострањен суви зид отпоран на влагу. Састав овог материјала укључује специјална антифунгална средства. Језгро сувог зида отпорног на влагу састоји се од силиконских пелета.

За преобразу је корисно користити суви зид отпоран на влагу:

 • Купатило.
 • Кухиње.
 • Гаража.
 • Балкон.

Ту је и ватроотпорни гипсани картон. Састав овог материјала укључује компоненте за ојачавање. Ватроотпорни суви зид се препоручује за употребу на тавану или завршној обрадииндустријским просторијама.

Како направити звјездано небо на сувом зиду

Звездано небо од сухозида осветљава сваку просторију. Идеално за децу и спавање

Звјездано небо на стропу сухозида - необично дизајнерско рјешење. Овај декор можете сами направити. Да бисте то урадили, потребно је да изаберете одговарајући генератор светла на који желите да повежете оптичко влакно.

Процес прављења звезданог неба на плафону од сувог зида:

 1. Прво, причврстите поцинковани профил. Потребно га је поправити помоћу сидрених типлова.
 2. Затим причврстите на површину привјеска.
 3. Монтирати плафонски профил на овјес.
 4. Фиксирамо оквир помоћу вијака.
 5. Резали смо гипсане плоче.
 6. Избушите рупе у плочицама. Они ће бити потребни за излаз оптичких влакана.
 7. Уметните оптичко влакно у рупе.
 8. Подигните плочу и причврстите је вијцима. Поновите овај поступак док не прекријете плафон плочама.
 9. Затим нанесите гит на плафон.
 10. Затим наставите да обојите површину.
 11. Након што се боја осуши, потребно је извадити оптичко влакно 2-3 милиметра испод сухозидне плоче.
 12. Фиксирајте нити љепилом.

Ако не желите користити свјетлосни генератор, можете направити звјездано небо уз помоћ ЛЕД лампи. Потребно их је уградити у посебне рупе, направљене у сухозидним плочама.

Дебљина сухозида за плафон (видео)

Приликом избора сухозида обратите пажњу на димензије и материјале од којих су направљене плоче. Ако планирате уградити строп од гипсаних плоча у просторијама с високом влажношћу, боље је да преферирате плоче отпорне на влагу. За обраду дневног боравка или уобичајеног сувог зида. Такође, пре почетка рада одредите са погледом на плафон. Пожељно је користити гипсане плоче мале дебљине за израду једнофазних конструкција, а за гипсане плоче више од 9 милиметара за вишеслојне.

Дебљина сухозида за плафон (фото)

)