Буржоазија из плинске боце: 5 принципа рада

Да би се буржоазија направила из плинске боце, не морате трошити много новца.Економска храпавост из пропанског цилиндра не кошта превише. Главна ствар је да се нацртају исправни цртежи. Материјал за рад ће бити алати. Дакле, стари балон, метални лимови, арматуре и цеви - то је читав сет неопходних производа.

Ефикасност употребе пећи из гасног цилиндра у гаражу

Буржоаз из гасног котла допушта да се топлота сагорева спорије претварањем свих горива. У овом случају, могуће је контролисати довод ваздуха и процес сагоревања помоћу посебног вентила. Ово повећава ефикасност и трајање сагоревања. Зато се домаће пећи користе у гаражама, стакленицима, купатилима, радионицама.

Са штедњаком за гасни цилиндар можете лако загрејати малу гаражу

Предности пећи:

 1. Једноставна монтажа. Конструкција се може обавити брзо и једноставно.
 2. Независно гориво. Котао не треба електричну енергију, већ само чврсто гориво. У овом случају, тип чврстог горива није важан.
 3. Мале величине омогућују постављање дизајна у било који кутак куће.
 4. Једноставан за употребу. Механизам је једноставан, дрво дуго гори и не захтијева сталну контролу.

Да би пећница радила, потребна је добра вентилација, иначе неће бити потребе за вучом. Топлотни капацитет дизајна такођер није угодан. То је због мале површине котла.

Капацитет топлоте можете повећати опремањем кошуље.

За пећ треба користити само сухе трупце.Од минуса, обратите пажњу на сложеност чишћења структуре од чађи и пепела. Али мане су мање заслужне. У овој пећи пећ неће бити скупа.

Принцип рада буржоазије из боце за гас на дрвету

Дизајн плинске боце је систем продуженог сагоревања. Састоји се од три главна елемента: пећи, димњаци и мехурићи. Потоњи је посебан канал који се налази на дну пећи. Изложен ваздуху у пећи, контролише сагоревање. Овај део је опремљен вратима за контролу снабдевања кисеоником. Осим тога, у потопљеном зраку се накупља чађа.

Горњи дио је ложиште. Овај елемент се користи за сагоревање горива. Зрак у камери улази кроз решетку, која је повезана са потопљеним ваздухом. Пећ је опремљена вратима. Тако је у буржоази дрво за огрјев.

Паљење пећи се одвија на отвореним вратима пећи и затвара пухањем. Незакопани делови плутају кроз решетку или лете кроз димњак.

Димњак је испушна цијев кроз коју се уклањају остаци производа изгарања. У димњаку је посебан чеп - пригушивач. Користи се за покривање димњака. Захваљујући томе, може успорити процес сагоревања и повећати ефикасност.

Основни принципи рада буржоазије:

 1. Подвргнут транспорту ваздуха у пећ;
 2. У котларници се врши сагоревање огревног дрвета или угља;
 3. Производи сагоревања се уклањају кроз димњак;
 4. Контрола интензитета сагоревања може бити помоћу пригушивача;
 5. Огревно дрво се поставља у ложиште кроз посебна врата у тијелу пећи.

Потребне рупе у гасном цилиндру можете изрезати уз помоћ бугарског

Подложени и пећ се сматрају главним елементима и монтирају се директно у случају плинске боце. Димњак се може поставити одвојено. Принцип рада је прилично једноставан, остаје да се схвати како исправно формулирати буржоазије.

Врсте пећи из боце за гас на дрву

Бурјуки су подељени према начину инсталације на вертикалној и хоризонталној. Свака врста има своје особине монтаже, предности и недостатке. Важно је детаљно проучити сваки случај.

Хоризонталне нијансе за уградњу пећи:

  Изградња таквог буржоазије траје мање времена;
 1. Пећ је инсталирана на металном лиму да би се спречила опасност од пожара.

Вертикални дизајн је компактан. Може се поставити у ћошак, не заузима пуно простора. Цилиндар је инсталиран са славином, тако да дизајн има своје разлике. Врата вертикалне буржоазије су на дну. Требаће вам мање челика за подлогу.

Плинска пећ на плински цилиндар: припремни радови

Да бисте направили пећницу од металног цилиндра на дрвету, морате користити заваривање. Зато је пожељно одабрати простор за рад. То би требало да буде добро проветрена просторија са поузданим ожичењем и сталним приступом електричној енергији.

Одмах морате припремити комплетан алатрад Требаће вам заваривач и Бугарин.

Груба плинска боца треба бити постављена тако да не дође у контакт са облогом просторије

. Процес обављања буржоазије може потрајати неколико дана. Биће боље ако је соба са кровом. Добра звучна изолација је добродошла, јер је у току рада бучно и не може задовољити сусједе.

Материјали за стварање буржоазије:

 1. Случај. Можеш направити стари пропан-котао. Најбоље је одабрати велики цилиндар за 50 литара.
 2. У неким случајевима, пећ може бити опремљена ногама. За ово се уклапају делови цеви, арматуре, метални профил.
 3. Из комадића окова можете направити гумбе за бурсвинг. Слична оловка ће бити на поклопцу ложишта.
 4. Врата се могу извршити у властитим рукама или купити готове производе од лијеваног материјала. За грубу обраду, потребна су вам 2 врата: у пећ и подвргнута. Прво мора бити више.

Одвојено, вреди дати времена за припрему балона. За почетак, треба да попијете пропан из контејнера. Операција се одвија на отвореном. Ручица се отвара и чека док сиктање не престане.

Тада ћете морати испирати балон. Главна ствар је да се ослободите непријатног мириса који добављач користи за одређивање цурења. За прање користите избељивач, а затим се структура испере водом.

Буржоас из плинске боце властитим рукама: инсталацијска технологија

За почетак, припремите резервоар за пећ. Треба да узмете цилиндар од 50 лб. Након тога морате одлучити о дизајнубуржоазија: вертикална и хоризонтална.

Како направити хоризонталну пећницу:

 1. У почетку, горњи део са славином је одсечен од цилиндра.
 2. Капацитет је заварен са 4 ноге. Кућиште треба поставити хоризонтално.
 3. Горњи дио цилиндра је опремљен димњаком. На округлом отвору заварујете заобљени овратник од челичног снопа од 5 цм
 4. У унутрашњем простору поставите решетку на растојању од четвртог дела његовог пречника. У ту сврху у зиду цилиндра избушите рупе.
 5. Затим се направи отвор за врата и завари се матица кугличног вентила.

Готова пећ је монтирана у гаражи или другој просторији на посебном челичном лиму. Материјал треба бити довољан да заузме простор од 50 цм више од врата. Вертикални дизајн има своје карактеристике, али припремни радови су исти.

Пре него што изведете инсталацију буржоазије из плинске боце, требате гледати видео за тренинг

Рупа за вентил у вертикалним пећима чини 10 цм више. Следећа је огрлица на димњаку. Предмети постављени на удаљености од 5-10 цм од дна. Пећ ће бити опремљена горе. Између левка за утовар и потопљеног, уградите решетке. На крају, поставите ручке на врата.

Опрема за димњаке за котао на гасни цилиндар

Потребно је имати добар нацрт за грубу обраду. Да би се то урадило, димњак се монтира на одређеној висини. Ово место се налази изнад ивице решетке. Такође ћете морати да опремите место за сакупљање влаге. Такође ћете морати ово да урадитеУклањање топлоте из димњака.

Методе уклањања топлоте:

 1. Монтирајте хоризонтални део, пратећи нагиб од 35 степени. Затим се димњак треба окренути и извести на улицу. На каналу је уграђен измјењивач топлине.
 2. Топли зрак може помицати цијев која истјече из пећнице испод нагиба. Ово повећава ефикасност и трајање сагоревања.

Након опремања водене кошуље на пећници може се значајно повећати корисна својства дизајна. Све карактеристике и нијансе инсталације могу се разматрати на посебним цртежима. У овом случају, измјењивач топлине може бити опремљен и на тијелу.

Кружење воде у кошуљи одвија се у присилном плану помоћу пумпе.

У овом случају, пречник измењивача топлоте мора бити већи од пречника димњака. Отворени крајеви цеви морају бити заварени. Када вода прође кроз кошуљу, она се загрева и даје топлу собу.

Како направити штедњак на плински цилиндар (видео)

Пећ на цилиндар са кисеоником или гасом је прилично једноставан дизајн. Такав буржуј је могуће окупити властитим снагама. Главна ствар је да се опскрбите заваривачем и Бугарином. Извођење инсталације треба да се заснива на израчунима и цртежима.

Примери буржоаских из плинских боца (фото))