Бука изолације стропа у стану под напетим стропом

Плафон за звучну изолацију - саставни дио обраде у становима вишеспратних зграда. Многи типови зграда (панел, блок, цигла, монолитни) имају опћи недостатак - недовољну изолацију буке. Штавише, већина жалби је незадовољство радњама суседа.

Главне врсте буке и методе елиминације

Бука, која се чује кроз међуспратне стропове и плафоне, подељена је на два типа у зависности од начина утицаја:

 1. ваздух(Спор, радио или свирање клавира). Звук кроз ваздух пролази до плафона, који почиње да флуктуира и преноси буку у доњи стан.
 2. шок(кретање намештаја, непажљиво ходање, тврдоглавост). Људи или предмети механички утичу на плафон, који почиње да емитира ову буку у доњи стан.

У потоњем случају, звучна енергија чини осцилацију свима у близини преклапања дизајна.

Да би се решио овај проблем, користе се следеће методе:

 1. Звучна изолација у стану гдје се стално чује бука.
 2. Изолација ваше собе од буке (може бити делимична или потпуна).
 3. Метода апсорпције звука.

Потребни материјали и алати

Многи људи су заинтересовани да сами направе изолацију гипсаних плоча од буке. За почетак, морате одредити како ће звучна изолација стропа бити. Из алата који су вам потребни да припремите бушилицу. Материјали ће бити потребни:

 • грађевински лепак;
 • вијци, вијци, типлови;
 • посебне водилице;
 • суспензије;
 • плафонски профили;
 • материјал за звучну изолацију у ролнама или брикетима;
 • листови сухозида.

Ради лакшег коришћења, користите равномерне мердевине.

Бука изолације стропа у стану: модерни материјали

Ефикасна метода изолације буке је уградња пливајућег пода у амбулантни стан. Иако овај метод практично елиминира ширење звучне енергије, али не и сваки "горњи" сусјед пристаје на распоред таквог дизајна. Стога је потребно користити и друге методе.

Када су потпуно звучно изоловане, подне површине, стропови и зидови су изоловани. Облоге су израђене од сухозида, који се инсталира помоћу специјалних причвршћивача, који апсорбују звук и вибрације. Овај метод је ефикасан, али захтева доста времена, новца и труда. За делимичну звучну изолацију, монтирајте само спуштени плафон на посебне вјешалице.

Треба имати на уму да је потребна само потпуна звучна изолација у кући панела. Разлог томе је што у таквим зградама, плафон и зидови имају исту масивност и једнако преносе звук преко свих конструкција.

Метода апсорпције звука се користи када нема могућности за нове поправке. Суштина методе је у томе што плафонски поклопац монтира акустични спуштени плафон са слојем звучне апсорбирајуће вате. Звук од сусједа стана с врха улази у собу, али губи снагу и одлази, пролазећикроз систем суспензије.

Начини изолације буке одређених врста плафона

Методе изолације буке разликују се једна од друге као материјали који се користе. и алгоритам рада:

 1. Звучна изолација стропова од гипсаних плоча .

Као апсорбер звука на плафону од сухозида употребљавају се савремени материјали - минерална вуна, пена и полиетилен. Умећу се директно између профила трупа. Такви дизајни се разликују по издржљивости, одличној звучној изолацији, демократској вриједности. Самоуслагање не представља никакву посебну потешкоћу. Од недостатака - краде висину просторије.

 1. Спуштени акустични плафони .

На тржишту постоји много висећих акустичних система, направљених од материјала који апсорбују звук (метални оквир са акустичним панелима). Предности - не захтевају додатни слој изолације буке.

 1. Изолација затезног плафона од буке .

Изолација стропа од стропа у стану под напетим стропом није тешка. Све већа популарност добија на значају у акустичном напрезању. Посебна перфорирана тканина има одличне звучне изолације. За такав рад ће вам бити потребно платно за затезање, минералне плоче и пиштољ за причвршћивање тканине.

 1. "Плутајући" подови за звучну изолацију .

Овај метод још није широко популаран, али у смислу ефикасности он је испред других метода. "Плутајући" под је кошуљица од бетона, цемента, гипсане смјесе, која се поставља на слој изолацијеДебљина материјала од 0,4 цм до 5 цм, од зида естриха одвојена јаким заптивкама како би се спречило даље ширење буке у конструкцији зграде.

Корисни савети

Изолација плафона од буке може се лако урадити сопственим рукама. Пошто посао иде високо, боље је узети помоћника, њих двојица ће ићи брже. Важно је израчунати точан трошак материјала и купити га залихом. Сав простор треба попунити, ако негдје нема блокираног подручја, сви напори су пепео.

Можете користити и професионалне материјале и конвенционалне грејаче. Листа је велика: самолепљива трака, кокосово влакно, стаклопластика, плута, одрезивање од лана. Ефикасност зависи од густине инсталације изолатора и од тога да ли су испуњена сва правила за монтажу материјала. Није прикладно уштедјети на материјалима.