Брзо чишћење машине за прање лимунском киселином из шљама на хладу

За многе домаћице, машина за прање рубља је незамјењив помоћник, што увелике олакшава домаће проблеме. Међутим, након тога, као и код било ког другог кућног апарата, потребно је повремено водити рачуна: променити филтере, обрисати прашину и, наравно, очистити грејни елемент из скале. За то постоји много скупих и не баш финансијских средстава, али и најекономичнијих и не мање ефикасних - ово је чишћење машине за прање лимунском киселином, али домаћица треба да зна како да то уради исправно.

Главни разлог квара на машинама је аутомат - висока крутост воде, који изазива формирање скале на сенци, што на крају доводи грејни елемент ван реда. Знајући како очистити машину за прање лимунском киселином, колико ћете просути та чудесна средства, можете дуго задржати радну способност ове технике. Многе домаћице генерално сумњају у сигурност лимунске киселине за веш машину. Хајде да покушамо да разумемо ово питање колико год је то могуће.

Лимунска киселина као средство за наношење каменца

У већини регија Руске Федерације, вода има висок степен ригидности. Обична вода која тече кроз водоводне цеви је засићена разним солима. Последице кувања такве течности у облику белог плака се таложе на зидовима и дну котлића, тави, у којој се често кува тврда вода. Иста плоча се наноси у аутоматској машини, тачније на металним детаљима и нијанси.

Временом, слој који се наслања на грејни елемент соли постаје критичан и доводи до квара уређаја, тако да се загреваПотребна количина ТЕН воде са калцином ради интензивније и дуже. Ако се не предузму мјере за уклањање наслага, потрошња струје ће се у почетку значајно повећати, а онда ће акумулирана сол довести до сагоријевања гријаћег елемента.

Због тога се перилица мора повремено очистити од ваге на гријачу, користећи нормалну лимунску киселину у потребним количинама и на одређеним температурама.

Овај метод комбинује неколико позитивних аспеката одједном:

 • лимунска киселина у разумним количинама - је апсолутно сигурна храна која се може користити у домаће сврхе, не боји се негативног утицаја на људско здравље;
 • процес чишћења металних делова машинске машине са овим алатом је што једноставнији и приступачнији, не захтева употребу додатног физичког напора од стране домаћице;
 • Трошак лимунске киселине је много нижи од професионалних производа за чишћење од олоша дизајнираног посебно за машину за веш машине.

Улазећи у машину за прање, лимунска киселина реагује са солима, уништавајући и разграђујући олош од металних делова. Међутим, са овим алатом морате да се правилно примените.

Ниједна штета за кућне апарате неће бити, ако не прелази максимално дозвољену количину лимунског праха: 65-75 г за машину за 4-5 кг и 80-100 г за машину са капацитетом од 6-7 кг. У исто време, такође морате поштовати температурни режим. Најбоље је одржавати температуру од 65-70 ° током чишћењаЦ, јер више температуре доприносе активнијем растварању седимента, што може оштетити пластичне и гумене делове.

Како очистити машину за лим са лимунском киселином?

Лимунска киселина се одавно користи за чишћење гвожђа, чајника и самовара. Зашто не очистити машину са овим залихама? Имајте на уму да количина лимунског праха зависи од трајности апарата. Као што је већ напоменуто, за чишћење перилице рубља капацитета 4-5 кг препоручује се употреба 60 г прашка, односно 3 стандардна паковања киселине по 20 г или 3 кашике.

Процес чишћења је веома једноставан: све што вам је потребно је прах лимунске киселине и мека, сува тканина:

 1. Прво се уверите да је бубањ уређаја празан, јер ствари у контакту са киселином могу изгубити боју и потпуно се разбити.
 2. Затим у машини за машине или директно у бубањ треба напунити потребну количину детерџента.
 3. Затим изаберите комплетан режим испирања и центрифуге и подесите температуру на 60-70 ° Ц, а ако машина није дуго чишћена, можете одабрати температурни режим од 80-90 ° Ц.
 4. Затим затворите пладањ или бубањ и кликните на дугме "Старт".
 5. Након комплетног циклуса прања, потребно је обрисати гумену гуму из воде и можда су комади камења отпали.
 6. Такође је вредно уклањања течности из одвода и сушења посуде за детерџент.
 7. Ако приметите комадиће шљамка, то значи да је лимун очистио грејни елемент и другеметални делови машине.

Искусна господа савјетују да се чисте 2-3 пута годишње или након прања сваког 30.

Лимунска киселина за веш машину је једноставно и економично средство за негу кућних апарата. Специјални омекшивачи за тврду воду, који се морају додати приликом сваког прања, као и професионални складишта за уклањање шљама, нису скупи. У исто време, ова средства су лоше испрана од одеће, остају у шавовима и могу изазвати алергијску реакцију.

Ни под којим околностима не треба додавати детерџенте или соде заједно са лимунском киселином, јер алкали неутралишу киселину!

Имајте на уму да се приликом чишћења машина за лимунску киселину не препоручује:

 • загревање воде на температуру изнад 90 ° Ц;
 • сипатна киселина у великим количинама.

Пратећи ова два једноставна услова, ваша техника ради много година.

Корисни савети за негу машине за прање веша

Машина типа машине - одличан асистент, који савршено отвара прљаву одећу и стисне ствари. Наравно, таква техника није скупа, тако да перилицу треба заштитити од кварова и бринути се за њу, бринути се о заштити Тене од олоша.

Поред лимунске киселине, како би се заштитио грејни елемент од формирања соли и, као последица тога, прегревање и прегоревање, магнетни филтери за одлагање калцијума и магнезијума су инсталирани на водоводним цевима у машини, али друге соли пролазе без сметњи. Због тога су магнетни филтери неефикасни.

Могу ли да чистиммашину са сирћетом или лимуновим соком? То је такође и киселински раствор. Да, то је и киселина, али оцат има веома лош утицај на детаље кућних апарата. А у соку од цитруса налази се недовољна количина концентрата киселине. Уместо ових средстава, чишћење металних делова боље коксира обичну Цоца Цолу. Три литре пића треба сипати у јединицу и укључити на температури од 60 ° Ц.

Међутим, одлагање соли на нијансу није једини проблем машине за прање веша. Понекад се користи лимунска киселина како би се уклонила формирана калуп у машини и пратећи јој непријатан мирис. У овом случају, лимун у праху је допуњен средством за уклањање мрља или избељивачем и укључује уређај за спонтано прање.

Истовремено са појавом плијесни боље је спријечити него подузети мјере за борбу против ње. Да бисте то урадили, док машина није у употреби, најбоље је да држите врата бубња отворена, обезбеђујући вентилацију, и након сваког прања осушите посуду за прах и уклоните воду из гумене траке. Правовремена и редовна брига осигурава одсуство плијесни и гљивица.

И да не би строј довео до муљажа или да би смањио количину чишћења годишње, препоручује се и придржавање неких правила прања:

Прво, количина детерџента у праху не би требало да пређе стандарде назначене на паковању. У том случају, детерџент мора бити посебно дизајниран за перилицу рубља у строју.

Друго, не опрати старе, распадати се на комаде, ствари, како одлазечестице ткива на површини делова јединице. Након тога, у овим деловима ткива се активно одлазе.

Треће, свако прање се најбоље обавља на температури не вишој од 80 ° Ц. Вода ће бити довољно врућа, али не кува, остављајући сол на металним дијеловима перилице.

Ако слиједите ове смјернице, рибање се дуго може заборавити.

Запамтите, што ћете се боље бринути о техници, то ће вам дуже служити. Шта је са остатком Фиксикија?