Бртва за метална врата: магнетни подсистем за улазне кутије и облоге

Метална улазна врата - поуздана заштита од неовлаштеног уласка у кућу. Међутим, зими такви дизајни пропуштају хладноћу и ослобађају топлоту из просторије. Тако да иде око 50% топлоте произведене у систему грејања. Енергетске тарифе су прилично високе и многи људи покушавају некако ријешити проблем губитка топлине кроз прорез, као и проблем буке.

Већина људи користи модерне материјале високих перформанси за исцељење. Али ово је само половина случаја. За максимално смањење топлотних губитака користите заптивку за метална врата. Како је изабрати сличну варијанту, колико различитих врста ових производа постоји? Одговори на сва питања у нашем чланку.

Задатак заптивача врата

Заптивка је елемент прибора за метална врата. Главни задатак који решава сличне производе - поуздана заштита просторије од продора скица, као и разни страни мириси. Поред тога, уз помоћ заптивача за улазна врата, може се постићи високо заптивање - крило врата ће се придржавати на кутији са максималном густином.

Захтеви за делове заптивања

Неки захтеви се односе на производе за заптивање.

Овај део мора да обезбеди висок степен непропусности. Висококвалитетни систем врата је у стању да поуздано штити дом од спољашње буке од улаза или улице, од влажности, разних ситних остатака, као и од мириса.

Елемент за заптивање мора обезбедити поуздану иглатки процес затварања платна. Материјал од којег се прави такав прибор мора у потпуности да задовољи одређене стандарде за непробојност влаге, мириса, као и за амортизацију.

Сличан елемент уградње потпуно ублажава гласне и блиставе звукове којима се челична врата обично затварају. Са заптивком за метална врата, процес затварања треба да буде потпуно тих.

У зимском периоду, дио може проћи кроз значајне температурне промјене - материјал мора трајно носити таква оптерећења. Средство за заптивање не би требало да мења своје особине, наиме, да ојача или изгуби еластичност. Квалитетни елемент добро функционише са крпом за врата. У процесу затварања не смију се формирати ни мале празнине.

Други захтев је безбедност од пожара. Гумени заптивач мора држати дим собе.

типови заптивача

Производи се разликују према материјалу. Да, ту су гумене заптивке, силикон, полиуретан, пластика и пенаста гума.

Гумени производи: предности и карактеристике

Заптивач за метална врата овог типа карактерише висока отпорност на различите спољашње факторе, као и трајност.

Међу предностима уградње ових производа су високи нивои непропусности влаге и ваздуха, висока отпорност на ултраљубичасто зрачење, продужена изложеност падавинама, температурне варијације. Ови елементи такође имају дугорочан периодексплоатација и ниска цена. Чак иу најгорим условима, гума се неће разбити.

Израђени су од специјалног уља и вулканизиране гуме хране или високотехнолошког квалитета. У композицији су употребљени специјални модификатори који обезбеђују високу трајност материјала, чак иу тешким условима. Такође, ови елементи могу бити израђени од посебне порозне гуме. Много је боље од уобичајеног одржавати топлину. Често су таква решења самолепљива, што увелико поједностављује инсталацију.

У већини случајева таква заптивка је шупља и довољно чврста. Захваљујући чињеници да гума има велику дебљину, обезбеђен је поуздан и заптивен прикључак крила врата на кутију.

Силиконски заптивни елементи

Овај материјал практично ни на који начин није лошији од гуме и идеалан је за бртвљење металних врата. Међу предностима силиконских рјешења - еколошка сигурност и одсуство штетних твари за људе. Поред тога, силикон не изазива алергије.

Али овде у смислу издржљивости, гума је још боља. Чак и уз помоћ посебних адитива, није могуће постићи висок ниво очувања материјала током дужег временског периода.

полиуретан

Такви производи се лако инсталирају, јер су опремљени посебним слојем љепила. Ови елементи су веома ретко уграђени на метална врата - не поседују потребне карактеристике за њих. Поред тога, материјалсувише стегнути и нису издржљиви за улазна врата. Међутим, такви производи су јефтинији.

типови монтаже

Разликовати елементе заптивки са самолепљивом траком, са магнетним учвршћењем, као и са додатним механизмом за стезање. Размотримо сваки тип детаљније.

магнетне заптивке

Ова новина се појавила на нашим грађевинским тржиштима релативно недавно, али је већ постала прилично популарна.

Магнетна заптивка за метална врата је посебан оквир који тачно понавља контуре отварања врата. Производ се састоји од специјалног магнетног уметка, као и меког заптивног дела. Како материјал користи термоеластопласт. Има неколико предности: након ношења производа може се послати на рециклирање. Поред тога, термоеластопласт има високу отпорност на неповољне факторе и температурне флуктуације.

Магнетне заптивке су такође отпорне на ултраљубичасто зрачење и влагу, поуздано штите просторију од буке и промаје, прашине и прљавштине. Са овим елементима, врата се затварају тихо, а снажни магнети ће привући метално платно на кутију врата, чиме се обезбеђује висока непропусност и тихо затварање.

За метална врата користите троструке заптивке. Прва два се налазе на платну, а трећа на кутији врата.

Предности и недостаци

Како се материјал користитермопласт, који понавља својства вулканизиране гуме. Произвођачи гарантују да ће животни век производа достићи и до 10 година, док неће бити губитка квалитета.

Магнети помажу да се сакрију различити дефекти који се могу толерисати приликом постављања врата. Ово је јаз између платна и кутије, зазора. Овај апарат ће вам помоћи да повећате карактеристике крила врата.

Постоје недостаци - ако је произвођач користио веома моћне магнете, онда деца могу имати потешкоћа са отварањем и затварањем врата. Ако су магнети слаби, дизајн ће се отворити на исти начин као и врата хладњака. Такви производи нису бољи од конвенционалних заптивних арматура.

Други недостатак је висока цијена и непоузданост. У случају било каквих проблема са заптивањем ријешите проблем својим рукама неће радити. Потребна је помоћ специјалиста.

Монтажа магнетних заптивки

Овај процес не траје пуно времена и неће захтијевати никакве посебне вјештине. Наравно, боље је да то раде професионалци. Инсталација таквих система се врши на платнима где нема декоративних елемената.

Иако ова метална бртвила за врата имају много предности, она не одговарају свима. Главна ствар - то је право да одаберете снагу сталног магнета, тако да дјеца не наилазе на било какве потешкоће.

Карактеристике избора и уградње самозатварајућих заптивки

Приликом одабира таквог елемента окова, потребно је одредити да ли је љепило погодно за лијепљење лопте у тренутку куповине. Такоðер неПрепоручује се да се на металној пени за печење врата - ови елементи имају ниску цену, али улазна врата представљају озбиљно оптерећење. Коморач ће брзо нестати.

Приликом избора, веома је важно испитати све информације о произвођачу и материјалима. Такође је важан датум истека и друге техничке спецификације. Да бисте проверили непропусност само кликните на производ - ако је брзо наставио свој облик - онда га можете купити.

Ако слој за лепљење изгледа непоуздано, производ можете додатно нанијети силиконским љепилом. Такође, при избору важне боје - постоји неколико различитих нијанси.

Монтажа је лепљење печата на ободу врата. Свака особа ће се носити с тим - процес је врло једноставан.

Како одабрати заптивни елемент за метална врата

Пре него што купите и инсталирате заптиваче, треба да изаберете облик и врсту производа. Ови материјали се продају у ролнама. Просјечна дужина једног је 600 мм. За стандардна, стандардна врата, ова дужина ће бити више него довољна.

Облик је одабран празнинама. Потребно их је унапријед измјерити. Ово ће помоћи пластелину. Треба да се претвори у пакет и да се постави у отвор када су врата затворена. Затим, уз помоћ мерних уређаја, одредите дужину празнине.

За пола зидове од 1 до 3 мм, правоугаони профил одговара апсолутно свим материјалима. Најбоље је за метална врата - гумена. Ако је зазор већи од 3 мм, онда користите гуму са профилом типа Ц,К или Е. Ако је дужина прореза од 3 до 5 мм, потребан је П или В профил.У свим процепима већим од 5 мм користе се заптивачи типа Д или О.