Браве за пластична врата: вишеструки усадни механизми и њихове карактеристике дизајна

Да бисте изабрали исправне браве за пластична врата, морате знати о њиховим особинама и карактеристикама. Чињеница је да се конструкција пластичних врата разликује од конструкције платна, израђених од других материјала, што узрокује још један начин резања механизама затварања, друге критеријуме селекције. О различитим типовима браве, у чланку ће бити разматране карактеристике њиховог дизајна и критеријуми селекције.

Карактеристике браве за ПВЦ врата

Немогуће је резати у пластику механизам за закључавање дизајниран за металне, дрвене или било која друга врата, таква операција гарантује оштећење мреже. У том смислу на тржишту се налазе специјалне браве за врата од пластике. Такви уређаји имају посебну величину кућишта која одговара ширини профила, што омогућава да се механизам за закључавање не залијепи за прозор са двоструким стаклом или пуњач.

У пластичним крпама се, у правилу, уграђују брава, која омогућава одржавање атрактивног и естетског изгледа цијелог дизајна. Међутим, ако постоји потреба да се обезбеди додатна заштита од хаковања, могу се инсталирати и браве.

Врсте браве инсталиране на ПВЦ врата

На тржишту постоје многе врсте механизама за закључавање. У њиховом избору потребно је кренути од мјеста на којем је постављено платно, који су захтјеви постављени на поузданост дворца и многе друге факторе.

Као што је већ наведено, бравица на пластичним вратима може бити сличнаудубљење и зглоб. Уређаји за закључавање, можете одабрати различите карактеристике дизајна које одређују њихову функционалност. Размотрите главне типове механизама за закључавање који су постављени на пластичним вратима.

У зависности од броја места затварања, разликују се опције за једно или више усисавања.

Једноструке браве имају само једну тачку затварања, не пружају поуздану заштиту и чврсто повезивање врата на платно. Врата се слободно спајају, зато што је закључавање на једном месту закључано само на месту линије, тачно у средини конструкције.

Браве са више закључавања су механизам за затварање који се користи за поуздано, два или више прецизних закључавања пластичних врата како би се постигла максимална заштита од провале. Браве имају две или више тачака додира са кутијом (два или више констипација), што обезбеђује поузданост дизајна, као и густину приањања платна за кутију.

Уређаји за закључавање су одвојени један од другог, погони их специјална вучна сабирница. Захваљујући таквом дизајну и уском приањању тканине на оквир постиже се одлична изолација буке. Осим тога, топлота не долази из просторија.

Механизам за закључавање не дозвољава да се платно сагне, структура се не разбије. Разматране браве за пластична врата опремљене су стандардним ларвама или витлом.

Зависно од материјала, браве за пластична врата могу бити делимично пластичне или потпунометаллиц Металне варијанте су широко распрострањене, јер имају већу снагу и побољшане потрошачке квалитете. Препоручује се избор у корист метала.

У зависности од типа механизма за заустављање (једноструки или вишеструки), варијанте затвора и резе су такође различите. Једносмерни механизам је опремљен лажним засуном и вијком, лажним засуном и ваљком, или одвојено са вијком и лажним засуном.

Вишеструки механизми су подељени у два главна типа: погон из ручке или из цилиндра.

Прва опција функционише на следећи начин: приликом окретања дугмета, клинови улазе у одговарајуће ламеле и лист се притиска на кутију. Кључ гура вијак и закључава браву.

Друга опција истовремено истискује клинове и затвара вијак приликом окретања кључа.

И даље разликовати ручне палете и цилиндричне браве.

У зглобној брави налазе се челичне плоче, које се померају помоћу кључева. Такви механизми за закључавање су поузданији од цилиндра.

Блокада цилиндара ради на другом принципу. Унутра је инсталирана ларва у којој се налазе игле. Приликом окретања кључа, изграђена је потребна комбинација и механизам се отвара. Замена цилиндарске браве је лакша и јефтинија, јер је замена само ларва, док закључавање ручице захтева замену целог механизма.

Такође емитују електронске и електромагнетне механизме за закључавање. Посебна карактеристика таквих бравица је посебан механизамотварање и затварање. За отварање браве потребно је напајати електромагнетним пулсом, који ће омогућити искључивање магнета. Такве варијанте користе се у спортским клубовима, канцеларијским просторијама. Код отварања и затварања механизам се не истроши, што осигурава његов дуготрајан рад.

Интересантна особина неких електронских браве за пластична врата је да они могу преносити информације на рачунарски уређај о томе ко, када и колико пута су ушли у собу. У ту сврху се програмирају специјални електронски кључеви, које систем прати. Ова карактеристика се може користити за сазнање о случајевима касних запосленика организације.

Овај механизам за закључавање је компактан, одлична замена за конвенционалну механичку опцију. Карактеристика електромеханичке браве на пластичним вратима је да се може отворити или помоћу електронског кључа, или са контролне табле, или помоћу обичног кључа.

Какав дворац одабрати?

Избор браве за пластична врата врши се у складу са циљевима које потрошач жели. Први критеријум избора је величина браве, која се одређује према врсти врата на која ће бити уграђена. Када је величина дефинисана, можете одредити са којим се избором захтева закључавање - оне-стоп или мулти-поинт.

Оне-стоп лоцк за пластична врата се инсталира у она платна, која дијеле просторије унутар зграде, гдје нема потребе за заштитом од ломљења,нема падања температуре У ситуацији када се затварач не инсталира, потребно је поставити врата са лажним засуном, додатно покупити и притиснути механизам.

Приликом уградње уређаја за затварање треба да изаберете бравицу са механизмом за котрљање тако да приликом затварања врата није потребно подешавати врата ближе чврстом памуку. Дршка на таквом распореду неће бити потребна, то ће бити нормално. Врата ће бити закључана у затвореном стању управо захваљујући затварању врата, а не ваљку.

Ако се врата налазе између хладне и топле просторије, као и када служе као спољашња, поставља се вишеделна брава на пластичним вратима. Ако врата нису правилно притиснута - избегавајте пропух.

Ако су врата уграђена као спољна, неће моћи да издрже минус температуру када се користи уређај са једним стопом. На доњим и горњим угловима ће се гурнути лед, стезање на ивицама ће се погоршати, ау центру ће остати исто, као резултат, тканина ће бити склон деформацији. Помоћу додатног зупчаника, мултипоинт механизам је много боље притиснуо платно дуж читаве његове висине.

уградња брава

Не само да је важан исправан избор браве за пластична врата, већ и његова исправна уградња. Ако се не прати технологија инсталације, покреће се проблем са механизмом и његова функција закључавања неће извршити своју главну функцију.

Најбоље рјешење је повјерити рад стручњака који је добро упућен у процес и познаје технологијууградња браве и дизајн одређеног механизма. Типични потрошач није у могућности да брзо и без практичне обуке овлада процесом постављања браве за пластична врата, тако да је боље не трошити снагу и живце и повјерити рад професионалца.

Важно је напоменути да замјена дворца није тешка, за разлику од њене инсталације, због карактеристика дизајна. Поступак се може лако изводити независно помоћу конвенционалног одвијача.

Сумирајући, треба напоменути да правилан избор браве за пластична врата зависи од услова под којима ће се она користити. Ако је избор направљен исправно, а инсталација се врши квалитативно, механизам ће служити дуги низ година без кварова.