Бојлери за притисак и складиштење Горење - преглед модела, прегледи

Једна од удобних предности цивилизације је топла вода. Међутим, обезбеђивање грађана овим ресурсом у нашој земљи се често јавља са значајним поремећајима. Често се дешавају рушења, планирана и непланирана путовања ради одржавања перформанси система. У таквим условима, одлично осигурање од свих врста негативних ситуација је уградња квалитетног профила опреме, на пример, власници станова инсталирају бојлер Горење.

 • Функционалне и опште карактеристике
 • Славни жиг

  Бренд Горење регистрован је 1950. године. Данас, словеначка компанија са сједиштем у Вленији производи више од 1,5 милиона јединица великих кућанских апарата. Његова претежна количина (око 95%) иде у земље Европске уније и свет.

  Производи компаније су одлична комбинација приступачног и високог квалитета. Примјер може бити Горење гв 100 котао за индиректно гријање или бојлер Горење тгр50сб6. Квалитет је у складу са увођењем високе технологије и применом у производњи напредне европске опреме. Такође, источноевропски бренд успешно води разумну маркетиншку политику.

  Прави избор

  Произвођач нуди да купи једну од врста опреме за загревање воде. У класификатору постоје три врсте класификација:

  • Притисак;
  • кумулативно;
  • комбиновано.

  Главна карактеристика котла под притиском је способност да се вода доведе у подешени температурни режим за неколико секунди.Недостатак у овој ситуацији је значајна потрошња електричне енергије из котла Горење. На један и два водоводна места прикључени су следећи уређаји. Пример је Горење гбфу80б6 бојлер.

  Горење ТГР 80 НГ

  Ако постоји жеља за куповином акумулатора типа акумулатора, мора се узети у обзир да они представљају метални резервоар за топлу воду са Тена прикљученом водом. Дизајн је скривен од стране естетског тела. Загревање течности у унутрашњости се одвија постепено. У овом режиму се остварују значајне уштеде енергије.

  Начин рада уређаја омогућава истовремену употребу топле воде за два потрошача, на примјер, у купаоници и кухињи.

  Гасни бојлери Горење комбинованог типа су најпопуларнији. Главна предност лежи у чињеници да се загријавање текуће воде може извести различитим изворима топлине. Потрошач бира да ли ће се вода гријати гасом или струјом.

  Спољашње карактеристике су у различитој форми, која је два типа:

  • цилиндрични;
  • је правоугаони.

  Потрошачи, приликом одабира гријача, прије свега морају обратити пажњу на способност уређаја да загријава потребну количину воде. Произвођач означава ову вредност у шифри модела. На пример, гбфу100еб6 је дизајниран за 100 литара течности, а модел отг50слб6 ће обрадити само 50 литара.

  ГОРЕЊЕ ГБФУ100ЕБ6

  Поред овог параметра, потребно је обратити пажњу на сљедеће податке:

  • Укупне димензије;
  • ценовни сегментопрема;
  • естетски изглед и дизајн;
  • потрошња енергије;
  • трајање гарантног периода;
  • време загревања течности;
  • периодичност употребе.

  Уградњом котлова Горење подијељени су на неколико типова:

  • вертикално;
  • хоризонтално;
  • универзални.

  ВИДЕО: Инсталација и повезивање бојлера Горење

  Тренутни распони производа

  Диференцирани домаћи електрични гријачи за водоводни сустав у складу с класификацијом произвођача. Постоји неколико серија које су тражене међу потрошачима.

  ГТ

  Котао Горење ГТ 10

  По класификацији, серија се односи на опрему мале запремине. Модели пуњења не прелазе 10-15 л. Јединица је идеална за кухињу или мале викендице. Због таквих параметара, грејање се врши веома брзо. Једна од предности је могућност да се уређај сакрије чак и испод судопера.

  ТГ

  Горење ТГ Н 80 Н

  У млађим серијама нема додатних елемената. Међутим, чак иу таквом агрегату постоји висококвалитетна магнезијумска анода. Његова облога штити грејач од формирања шљама. Додатна предност је заштита од смрзавања и уграђени сигурносни вентил.

  ТГР В

  Горење ТГР В 80 В

  Ови уређаји такође припадају млађим серијама. Карактеристично за њих је постављање температурног режима. Овај тип је један од најтраженијих серија.

  ТГР СБ

  Горење ТГР 50 Н 50 л

  Коришћеномеханичка контрола. У пројекту је уграђен један грејни елемент који обезбеђује економију обима за електричну енергију. Време загревања је 110 минута. Вода се доводи под притиском. Унутар резервоара је емајлирано. Ако погледате рецензије, најпопуларнији модел је Горење ТГР 50 СБ 6.

  ТГР СН

  ГОРЕЊЕ серија ТГР СН

  Уређај за улазни ниво. Дизајн користи специјалне ваздушне вентиле. Пружају могућност коришћења уређаја чак и при ниским притисцима у водоводу. За разлику од грејача Горење ТГР 50 СБ 6, ова серија је више тражена на местима са прекидима у снабдевању водом.

  ТГР СМ

  ГОРЕЊЕ ТГР 150 СН (УА)

  Унутар уређаја ове линије користе се моћни механички програмери. Специјални режим економичности прати проток текућине и интервал потребан за његово гријање. Алгоритам се прилагођава власнику.

  ТГР СВ9

  ГОРЕЊЕ ТГР 30 СВ9

  Уређај у овој серији односи се на серију најфинијих модела. Дизајнери су развили елегантан изглед који није имао негативан утицај на функционалност. Такви модели су тражени тамо где стандардне величине не могу да стану.

  ГБФУ

  Котао ГОРЕЊЕ ГБФУ 80 СИМ /В9

  Словеначка опрема која носи такве ознаке има на крову сухи ТЕН. Не долази у директан контакт са водом, што јој даје дуг вијек трајања. Пример је популарни модел бојлера Горење ГБФУ 80 Б6 или његов већи аналогни бојлер Горење ГБФУ 150 Б6. Сви уређаји имају зидни носач. Они су као ониу вертикалном и хоризонталном стању. Неки модели имају дигитални дисплеј.

  ГБФ Т

  Котао за сушење Горење ГБФ 80 Т /В9

  У грејачу постоји и ТЕН суви тип. Метода контроле је механичка. То вам омогућава да не бринете о флуктуацијама напона. Потрошња енергије за такве уређаје је смањена са 2 кВ на 1,4 кВ.

  ОГБ СМВ9

  Котао Горење ОГБ 100 Е4 СМВ9 ОГБ 100 Е4 СМВ9

  Серија је направљена у оригиналној квадратној стилистици. Због ове опреме има нестандардне димензије. Повећава температуру сувог ТЕН-а, а читав систем мора се контролисати помоћу електронске контроле на додир.

  ОГБ СЛ СИМ В9

  ОГБ СЛ СИМ В9

  се сматрају најелегантнијим уређајима. Представљена у две боје: црна и бела. Контрола је уграђена механичка. То је украс сваког ентеријера.

  ОТГ Слим

  Горење ОТГ 50 СЛСИМБ6 /СЛСИМББ6

  Квадратни ултратанки бојлери. Имају ригидније квадратне облике. Грејање се покреће мокрим ТЕН-ом. Коришћено је механичко стабилно управљање свим процесима.

  Функционалне и опште карактеристике

  Експлоатација котлова нове генерације са ознаком СМАРТ омогућава уштеду на потрошњи електричне енергије до 25% у поређењу са аналогима. Њихови уграђени алгоритми вам омогућавају да се прилагодите режиму власника.

  Након активирања "разумног" режима почиње недељни интервал, током којег се одвија процес учења. Аппаратуссе сећа у које време и која количина течности је потребна сваког дана. Онда ће он сам припремити онолико воде колико је потрошено. Да бисте то урадили, притисните одговарајућу типку "СМАРТ".

  Функционална "Антихелогионелла" означава присуство посебног сензора. Он контролише температурни режим унутар машине током периода рада. Да би се спречио настанак патогених бактерија, може да издржи температуру од 650 ° Ц, ако није достигла ову вредност у претходном периоду.

  Режим одмора вам омогућава да искључите бојлер на неколико дана. Тренутно, систем функционише само као заштита од смрзавања течности. Равнотежа се одржава на 100 ° Ц. На крају периода, сви системи прелазе у стандардни радни режим.

  Функција "програмских периода" је економична. Омогућава максимално три могућа начина рада. Ова опција је најповољнија за оне грађане који су поставили мјерач електричне енергије са више тарифа у различито вријеме.

  ВИДЕО: Како инсталирати бојлер за сухозидом након 20 минута у купатилу након поправке