Бојење врата: припрема и поправка властитим рукама, видео и фото - инструкција

Бојање врата иако изгледа као тако једноставан задатак, заправо није. Овде морате знати тачно како правилно припремити крпу за врата, као и навигацију у другим технологијама рада са дрветом. Али са овим чланком сликање на вратима ће бити мало лакше, и свако ће моћи све да понови.

Боје за дрво

\ т

Сликање не само да омогућава површини да обезбеди спољашњу привлачност врата, већ такође штити тканину производа од различитих утицаја. Ово је одличан начин да се продужи животни век производа. Сада научимо како да дрво обојимо сигурно и исправно.

Најважнији тренутак у бојању врата - је избор алата за бојење.

Данас старе нафтне боје, које су се раније користиле, више нису релевантне. Данас технологије омогућавају коришћење материјала вишег квалитета.

Према томе, све композиције боја се могу поделити на транспарентне и непрозирне. Тако, на транспарентне смеше могу бити све врсте импрегнација, разни лакови, глазуре. Када их нацртате на платну, можете видети структуру дрвета. Непрозирни фондови - ово је другачији план за складишта у органским растварачима.

Међу најпопуларнијим алкидним емајлом. Продају се у тако огромним количинама због своје ниске цијене, велике разноликости боја и нијанси, као и због чврсте површине која се ствара након сушења. Мирис емајла је прилично киселог, тако да се боја врата препоручује у оним просторијама, у којима мирис никога не омета.

Понекад испаравање средстава уОвај део може да изазове алергије. Нитропаинт пружају одличну снагу и издржљивост слој. Нанесите ову боју препоручује се користећи све расположиве мере безбедности. Исто тако, не све површине може се третирати са овим бојама. Знам да је ова композиција је веома отрован.

Модерна акрил емајл за бојење или обнављање врата одговара најбоље. Ове радње не дају никакав мирис. Када се заврши процес сликања. Гет мат, прилично чврсте површине. Али, поред веће поузданости стручњака препоручују даљи процес платно са акрилним бојама.

Како се припремити за фарбање врата

Ако желите да извршите потпуно нове дрвене столарије, поред своје више одзрачење ништа.

Ако је потребно да се направи поправке или рестаурација слика врата ће бити мало компликованије. Пошто процес припреме површине обухвата неколико основних корака.


Пре свега врата морају бити уклоњени из својих окова.

Пре свих врата морају бити уклоњени из својих шарки, а затим га ставите на радном месту. Повремено уклоните производ није могуће. Онда је комад намештаја блокиран посебним дрвеним летвама. Затим, након поправити врата, уклонити сав намештај. Рад ће имати чврсто само врата.

Ако новог врата, након уклањања хардвера је само прекривен премазом, сувом и онда сликао. Али, у случају обнове, опет, много теже. ponekad сепотребу за уклањањем старих слојева премаза за боје и лакове. Да би ово било лакше и лакше, и што је најважније, можете искористити предности модерне технологије. Постоји много могућности. Дакле, када загрева било коју област, слој боје је засенио лопатицом. Површину врата можете загрејати помоћу конструкцијског сушила за косу. Ако нема сушила за косу, онда ће хемија помоћи - може се користити растварач.

Али припрема врата за сликање - још није чиста. Ово је такође брушење.

Најбоље је извршити ову операцију користећи млин и ситнозрнату кожу. Ако су током визуелног прегледа постојали различити чипови, удубљења или други дефекти, они се могу лако уклонити лопатицом. Примењује се директно на штету. Чим се слој осуши, површину треба полирати са истим фино зрнатим брусним папиром.

Ручно брушење површине.

У задњој фази, крило врата се пропушта уземљењем складишта. Задатак прајмера не само да значајно успорава брзину којом се боја апсорбује, већ вам и омогућава да не трошите на велике количине. Сада се врата могу обојити - потпуно је спремна.

Алати за рад

Комплет алата за овај рад је потпуно универзалан и скоро да не зависи од тога која је боја изабрана. Сликање врата се врши ваљком различитих величина четкица, усана - све то ће помоћи да се овај задатак самостално ријеши. Такође је вредно направити и траку за сликањефирст цоат

Прајмер је потребан да би се слој превлаке учинио трајнијим.

Ефективни прајмери ​​брендова које препоручује произвођач композиције боје. Сликарска трака ће бити корисна за обраду намјештаја, који није изашао из било којег разлога за демонтажу. Препоручује се да уклоните ову траку одмах након завршетка процеса. У супротном постоји опасност да се уклони не само трака, већ и делови боје.

Ваљак ради на великим површинама. Различите боје четкице су тешко доступне и продубљене. Пре него што почнете да радите са четкама, треба их олабавити. Онда ће оне длаке које су слабо фиксиране пасти и неће остати на површини.

Технолошки процес за дрвена врата

Након свих припремних радова, можете наставити до главног дијела. Сада је лако обојити врата.

У првој фази врши се бојење свих малих делова и тешко доступних места. Боље је то урадити чврстом четком. Једињење за бојење се најбоље примењује дуж влакана дрвета. Рад са главног трга је најбољи са ваљком. Ово ће омогућити равномернији слој. Почните препоручивати из горњих углова, а затим се крећете с лијева на десно или одозго према доље.

Сликање треба изводити у фазама.

Не радите на другој страни док се осликана страна платна не осуши. Наравно, врата, која су постављена вертикално, не захтевају такво време. Међутим, ако је производ хоризонтални -ово је веома важно.

Понекад је потребно полирати добијени слој боје. То се ради у оним случајевима када глатка површина није изашла. Овај посао је најбоље урадити са брусним папиром.

Стручњаци препоручују брушење све док храпавост не нестане са површине. Најчешће се слој боје наноси у два или више слојева. Први ће бити апсорбован у производ, а све што следи биће потпуније - тако да добијете више засићене боје. Након брушења, последњи, завршни слој се наноси на површину. Онда, када је све довољно сухо, можете поставити врата.

Да би било јасније како се сликање врата врши властитим рукама - погледајте видео на сајту. Видећете цео процес од припреме до краја.

Како симулирати стабло

Ако треба да обојите крпу за врата за дрво, онда постоји једноставно решење за то. У овом случају, цртање дрвета је лако створити на површинама било ког типа.

У припремној фази сви радови се изводе као и уобичајеним бојама. А онда, узмите две врсте цвећа. Боја може да варира у прилично широком опсегу. Препоручује се употреба било које одговарајуће боје: од светло беж до браон.

Дакле, неколико слојева главне боје се наноси на површину. Када се боја осуши, можете почети да наносите другу, помоћну боју. Друга боја се најбоље наноси на врло танак слој. У исто вријеме не можете чекати да се све осуши. Уклоните део боје са специјалним рендером.

Млинац мора радити да се чешља са покретималонгитудинал плане. Као резултат тога, имитација дрвених влакана ће бити на површини. Да би се површини додали сјај, већ осушени слојеви додатно су прекривени посебним лаком.

Практичност за врата

Ради заштите премаза боје и лака, површина је прекривена посебним лаком. Једноставно се наноси, има естетски изглед и прилично је издржљив. Овим лаком можете значајно повећати животни век производа, заштитити врата од влаге и других деструктивних фактора.

Као што видите, сликарски процес не представља компликовану технологију. Све то можете урадити код куће властитим рукама. Важно је само правилно покупити боје и лакове. Тада можете гарантовати високу квалитету површине.