Блузе из сопствених руку (примери фотографија)

Без цвећа сајт изгледа досадно и незанимљиво. Исправно декорисане цветне гредице подижу расположење, на крају крајева, шик башта, а непретенциозно пољско цвеће увек мирно и пријатно око. Цвијет се обично назива цвјетњача геометријски правилног облика - квадратног, овалног или округлог. Могуће је направити властите ручне цвјетне гредице, као на фотографији, која представља различите могућности дизајна.

цигла као материјал за цветне аранжмане

Цигла - приступачан материјал који вам омогућава да креирате вишеслојне дизајне. Посао није веома компликован, сасвим је могуће полагати цвеће из цигле за било коју коцку, а с обзиром да је могуће нанети не само нову циглу, ми такође добијамо значајну уштеду новца.

Интересантна варијанта употребе старе цигле у дизајну сеоског имања - имитација древних рушевина, која се постиже, ако се опека формира као случајно. Истовремено у току су и остаци материјала из грађевинских радова, јер ће неједнакости само појачати ефекат антике.


Цвјетни врт ће изгледати оригинално, ако се тијеком полагања цигле користе двије боје - црвена и бијела.

Зидар се, према карактеристикама земљишта, може извући на дужину или обликовати у круг, направити два зрцална цвјетњака са обе стране централне стазе или створити један вишеслојни дизајн - многе варијанте. Најчешћи типови цветних гредица су:

 • Круг (оток);
 • кластери у облику квадрата или дијаманта;
 • Прстен, смјештен око скулптуралне композиције или дрвета;
 • спирала;
 • Рабатка (уска трака цвијећа уз стазу или зид);
 • Миксбордер (цвјетњак са слободним контурама).


Изградња цветних гредица

Могуће је направити циглу од цигле, ако узмете у обзир неколико важних тачака описаних у овом чланку.

Земљиште које је издвојено за цвеће треба да буде равномерно и сунчано. Ако на територији будуће цвјетне баште постоје неједнакости, они је се отарасе - разбијају брда, а дубине заспу.

Након одабира облика цвјетног врта и преношења обриса дизајна на земљишну парцелу почиње се стварати цвјетњак.

За израду цвјетњака из цигле, потребни су сљедећи алати, помоћу којих властитим рукама можете створити цвјетњак:

 • Лопата;
 • чекић;
 • Келма;
 • ниво;
 • Грађевински миксер;
 • Рулет;
 • Када и конопац;
 • Опека, цемент, песак и шљунак.

Опека из опеке

Најједноставнија конструкција је граница од цигле. Истина, он не одлаже воду, али се брзо прави и изгледа врло декоративно. У овом случају, у плитком рову слагајте циглу, често "божићно дрвце" (дијагонално, тако да је један од углова цигле био на врху). Затим празнине заспу са земљом и надокнаде.

Блокови геометријских облика цигли

Прелепе гредице потичу од цигле ако им дају геометријски облик.

Како направити цвјетну гредицу? Задатак није компликован. На ободу контуре ископајте ров дубине око 20центиметара (што је виши зид будућег цвијета, то је дубљи јарак потребно припремити). Да би ивице биле равне, изједначене су са затегнутом везом која је фиксирана на крајњим тачкама цветне гредице на металним цевима или дрвеним клиновима. На дно улијте слој песка фракције до 4 мм и исправите га. Да бисте добили добар одвод, са врха поставите још један слој шљунка и поново газите.

Да би цигле олакшале цртање закривљених делова цветне гредице, поставите флексибилну пластику дуж зида рова. Да би ојачали равне површине, плоче од шперплоче или комадићи шкриљевца ће стати.

У прва два реда опеке лежало је без раствора, тако да је вишак влаге слободно отишао на тло. Даље, зидови су постављени помоћу решења, док се морате побринути да дојке не остану са спољне стране гредице. Раствор се припрема из једног дела цемента и 5 делова песка. Ако је конструкција висока, зидање је направљено са благим нагибом изнутра, јер се временом појављује клизиште земљишта у цвету. Вишак раствора се уклања грађевинском лопатицом. Понекад се ексцеси уклоне парчетом баштенског црева да би добили добар шав. Могуће је и даље дизајнирати цвјетњак након 5 дана, када се грађевина стврдне.

Стручњаци препоручују да се, након сушења зидова, унутрашња површина зидова гредице са битуменском емулзијом третира тако да цигла не уклања влагу из тла.

Савршено равномјеран рубник може се добити ако провјеравате његов ниво водоравно растегнутим ужетом. Вертикални елементи цвећа (нпр. Украсни стубови)са храмом.

Постоји обиљежје које треба узети у обзир приликом израде округлог цвећа од цигле. Да бисте направили овај образац, користите пола цигле или цео распоред. Унутар лежишта за цвијеће се у првом реду врши зидање од цијеле опеке, а затим се елементи одмотавају под углом у складу са прецртаном контуром. Добијене шупљине испуњавају раствор.

Ако се претпостави да ће цвјетњак украсити ступове од опеке, онда би изградња требала почети од њих. Да би колоне биле стабилне и равномерне, припремљене су за дубину од 1 метра.

Мулти-левел брицк буилдинг

Вишенаменска цветна башта комбинује неколико цветних гредица различитих висина, чији облик и величина могу бити веома различите. Такав дизајн је, наравно, компликованији у изради од једноставног цвјетног лонца од цигле, али и изгледа као овај цвијет спектакуларније.

На почетку изградње, темељна јама је направљена дубоко до 40 центиметара. На ободу јаме треба да буде већа цветна гредица од 20 цм са сваке стране. Затим дренажни стог - око 5 цм песка и 20 цм рушевина, које пажљиво набијају.

Након наставка изградње првог слоја, полагано полагање опеке на ознаку на жељену висину. Онда формирајте следеће нивое.

декорација кревета

Могуће је направити цвјетне гредице од опеке љепше, задекорувавати их мозаицима, шљунком, шкољкама или обичном бојом.

Мајстори који су овладали различитим врстама опеке могу створити спектакуларан дизајнкоришћењем рељефног зида (постигнуто променом локације цигле у реду) или наношењем обојеног зида (користећи браон, белу, жуту циглу, мајстор ствара оригинални цртеж).

На ступовима скулптура поставиће се посебан шик цветни аранжман.

Широке зидне гредице у земљи могу бити допуњене лонцима за цвијеће, постављене у углове дизајна.


Ако за последњи ред зиданих зидова није употребљена цигла, а шупље грађевне блокове одговарајуће величине, шупљине се могу напунити хранљивим земљиштем и ту, такође, засадити биљке, чиме се шире границе цветног врта.

Поред цвијета од цигле ће бити прикладна вртна стаза, украшена декоративним плочицама или шљунком.

Пуњење циглене цветне баште

Када је дизајн спреман, земља се ставља у земљиште са ђубривима, залијева и у року од две недеље се допушта да се слегне. Након тога можете садити биљке.

Приликом одабира биљака за вишеслојну цвјетну гредицу, потребно је узети у обзир да се вода у нижим слојевима акумулира из горњих. У складу с тим, са доње стране су погодни за влажне цвјетове и биљке отпорне на сушу.

Важну улогу игра позадина на којој се налази цвјетњак, ако је мирна зелена боја. Вишестепени дизајни мајстора пејзажног дизајна често су украшени партерним травњаком или тримерима за живу ограду.

Важно је покупити складну схему боја композиције. Боје контраста се повећавајуједни другима, бити у близини. Зидарски зид изгледа светлије и црвене на позадини свијетлозеленог лишћа, али се умире у близини сребрних биљака. Плави домаћин ће нагласити наранџасте цвијеће, а плава лобелија ће, напротив, показати зеленило плаво-зеленог лишћа.

Пре садње се означава трајно мјесто за слијетање у цвјетној гредици. Ако цветове треба поставити паралелно једна према другој, треба их посадити дуж растегнуте врпце како би се избјегла закривљеност. Велике хомогене слијетања измјењују се у шаху. Почните слетање од средине групе до ивица композиције, завршите са постављањем рубњака. На цвјетним гредицама великих површина засађене су ратарске земље и биљке цвијећа, које ће на крају попунити слободни простор без напуштања земље.

Приликом израде цвијетне опеке властитим рукама морат ће се уложити много труда, планирање будућег дизајна, формирање цвјетне гредице и пуњење различитим биљкама. Међутим, као резултат тога, добићете оазу лепоте која ће вас задовољити дуги низ година.