Банцете у спаваћој соби: карактеристике, карактеристике и опције за употребу

Кревет са меканом пресвлаком може да донесе шик за спавање и скупе.Дизајнери верују да банкет врсте намештаја која јединствено додаје шарм просторији. Модни трендови су такви да овај комад намештаја поново постаје популаран, као што је био и пре много деценија.

Банцете за спаваћу собу: шта им је потребно

Банцете су једноставне у дизајну, без софистицираних закривљених ногу и прелепе пресвлаке. Али у спаваћој соби, за разлику од ходника, једноставност није увек пожељна. Чак и банкет може поставити одређено расположење за собу. Па, његова сврха није тако уска као што се чини на први поглед.

Зашто спаваћој соби треба банкет:

 • служи као место за чување одеће коју носите пре спавања;
 • Мека, удобна и удобна замена столице;
 • игра улогу гомиле - на пример, служи као седиште испред тоалетног стола;
 • Веза у дизајну просторије - понекад може повезати детаље просторије по боји, текстури или стилу.

Банкет је веома практичан комад намештаја, јер може бити направљен од ствари или коришћен као гомила

Неће заузети пуно мјеста. Ако га често користите и не увек је у мировању, можете користити банкет на точковима. Такав намјештај би требао бити лаган. Па, ако сте одлучни са његовим сталним местом, можете узети тежи производ - са кованим ногама, на пример.

Бункетте са спаваћим местом: практична опција

Ова опција још није тако честа, јер је таква гозба маломасивнији него иначе. Највјероватније постоји варијанта банкета са леђима који подсјећа на више софе старог узорка. На дрвеним ногама (или металу), са чврстом нераспадљивом леђима.

Кревет на кат са спаваћим простором има малу софу, где гости могу спавати

Наравно, није баш исправно назвати такав намјештај банкетом, али то је кауч. Али, ако сте мислили управо на тај намјештај, онда је то прикладно у спаваћој соби, поготово ако величина собе допушта. Такав производ стоји уз зид, усклађујући се са сетом за спавање истог стила.

Банцете у спаваћој соби властитим рукама: опција из старог стола за кафу

Увијек је занимљиво дати нови живот старим стварима, а овај случај је из исте серије. Ако имате лепу, али већ са траговима дугогодишњег часописа, не можете га бацити, већ покушајте да је претворите у банкет.

За материале е потребни следните:

 • директно стари столић за кафу;
 • двокилиндрична пенаста гума;
 • дебела вата;
 • кламерица;
 • Шперплоча широка пола инча, изрезана на величину;
 • тканина;
 • Машина за брушење;
 • аеросол;
 • лепак;
 • боја;
 • Пример.

Да би унутрашњост спаваће собе изгледала складно, боја банкета и кревета требала би бити иста

Столни сто треба омотати са пенастом гумом, ватом и тканином. Учините то само са горње стране табеле. Тканина треба бити ушивена на дно. Сечете шперплочу, ако желите - оставите заобљене ивице. А ти радиш с тимово украшавање шперплоче. Слојеви ће бити сљедећи: сам стол, шперплоча, вата, тканина.

Важно је правилно руковати старим столом. Да би се боја на површини боље чувала, потребно је направити брушење. Брусите ноге, бочне површине, након чега је све тло. Сачекајте док се све не осуши. Обојите сто са бојом аеросола у правој боји. Обично је потребно добро равномерно покривање у три слоја.

Стилске разлике у банкетама у спаваћој соби

Из стила у којем је спаваћа соба уређена, избор дизајна банкета такођер зависи. На пример, класични стил. Банке су строго изведене са живописним монотоним пресвлакама. Боја тканине не би требало да буде светла. Ноге банкета у облику треба комбиновати са ногама кревета.

 • Банкет треба да буде изузетан додатак од квалитетних материјала;
 • Намјештај мора бити умјетно старен;
 • Резбарене ноге су обично добро полиране или прекривене воском;
 • Такве банкете су добро комбиноване са плетеним седиштима и лакираним дрвеним лакираним ногама.

Ковани банкет

савршено се уклапа у унутрашњост класичне спаваће собе.

Банцете у арт-децо стилу - задовољство на путу. Ово су нужно вриједне врсте дрвећа, квалитетне праве коже, ковани детаљи. Дрвени елементи су обично прекривени црним лаком. Изгледат ће добро и бијела гозба за спаваћу собу израђену од злата (може бити сребрна) са заобљеним кутовима сједала и равним дрвеним ногама.

Банкет у унутрашњости еко-стила треба да буде направљен искључиво од природних материјала и споља нешто налик елементу природе. Данас праве занимљиве банкете од биљних материјала преплетањем нити.

Прекрасни, занимљиви банкети на малим длинноворсовим или крзненим теписима. Њежно, интимно, удобно - то је оно што вам је потребно за спаваћу собу. Примери на фотографији су потврда.

Како одабрати банкет у спаваћој соби (видео)

Банкет је стилски бар, који није обавезан, већ веома слаткиш. Он ће бити добар у спаваћој соби у било ком унутрашњем стилу, ако буде правилно изабран. Оно што је најважније, банкет не треба да се меша, већ да нађе своје место.

Срећно!

Примери банкета у спаваћој соби (фотографија у ентеријеру)

)